Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, November 24, 2009

Siri Pendedahan Rakaman Dialog Hasan Ali/NAsa Bersama Blogger UMNO/PAS: Tujuan Sebenar Kerajaan Perpaduan (UG)

DI bawah diberikan satu sebab berkaitan dengan Kerajaan Perpaduan (UG) yang selama ini tidak pernah diberitahu kepada kita oleh mana-mana pemimpin PAS. Yakni, tujuan asal UG ini adalah membolehkan PAS berbincang dengan UMNO. Ertinya, agenda Muzarakah adalah agenda di sebalik agenda UG. DEngan kata lain, Kerajaan Perpaduan = Muzakarah = Kerjasama PAS-UMNO di belakang Pakatan Rakyat.

Walaupun Ustaz NAsa kerap kata tiada cadangan langsung untuk bawa PAS masuk UMNO, harus disedari bahawa ini adalah trick juga. Tiada siapa yang kata ada usaha membawa ahli2 PAS masuk UMNO. Apa yang berlaku adalah usaha membawa PAS bersama dengan UMNO dalam satu bentuk kerjasama.

Ustaz Nasa juga cuba untuk menafikan isu UG ni dah mati sebelum Tok Guru mengamuk. Dia kata isu ni dah mati 5 bulan selepas ianya pertama kali diungkapkan oleh Presiden. Tapi, hakikatnya, Tok Guru marah pada kenyataan NAsaruddin yang ini:

“That is the opinion of Tok Guru, but in the organisation we take the party’s stance. Now there isn’t actually any concrete decision made by the party with regards Umno. The issue will be decided by the party,” he said (Petikan dari berita Malaysian Insider 7/6/09 bertajuk "No.2 says Tok Guru is not PAS")

Lantaran dari kenyataan Nasa ini menyebabkan Tok Guru menyuruh Nasa masuk UMNO kalau mahu meneruskan agenda Kerajaan Perpaduan.

Tok guru tahu agenda ini masih hidup dan segar bugar. Tok Guru terpaksa membunuh agenda ini dengan tangannya sendiri.

Sebelum mendengar rakaman di bawah, dinasihatkan supaya mendengar rakaman yang berkaitan dengan bermulanya MUZAKARAH dengan UMNO di sini.

Untuk download sila klik di sini. File ini boleh disimpan dalam handphone atau Blackberry

Share on whatsapp

2 comments:

  1. islam dan melayu? apa dah jadi ngan s;ogan PAS FOR ALL?. berbincang pasal islam dgn umno?. ha ha ha....pegi mapus la lu hasan ali ngan nasa....kamu munafik! siapa yg undi ka,u dulu...org umno?...bodoh nak mapus....celaka. nak tau kenapa melayu mundur....sebab ada org mcm kamu la bodoh...kenapa islam di pandang serong...sbb ada orang mcm kamu la bodoh...

    ReplyDelete
  2. musuh sebenar pas ialah dap.pas berada dalam keadaan dilema antra meneruskan kerjasama dgn dap atau kerjasama dgn umno.kalau terus bekerjasama dgn dap dalam jangkamasa pendek memang tidak mempunyai apa-apa masalah, tetapi percaya lah dalan jangkamasa panjang kerjasama ini merugikan pas.mungkin pas terpaksa mengadaikan prinsip perjuangannya sekiranya terus mahu berada dibawah PR.olehitu sebelum perkara ini berlaku seharusnya pas terpaksa mencari rakan kongsi sebagai support utuk meneruskan kesinambungan prinsip partinya iaitu menegakkan undang-undag yang diredhai Allah.dalam hal ini, andaian pas umno akan semakin lemah.org lemah mudah didekati dan ditarbiyah berbanding ketika mereka kuat. bagi pas nak tarbiyah umno ketika mereka lemah agak mudah.tambahan pulak akidah yang sama memudahkan lgi kerja2 mereka berbanding dgn dap yg terang2 menolak prinsip utama pas.olehitu langkah pertama dalam usaha pentarbiyahan ini patut dimula dgn menjalinkan kerjasama.Isunya disini bukan nak masuk umno tapi cumanya sebagaai mukadimah kpd bentuk kerjasama yg boleh mejamin survival prinsip parti.itu saje..tapi strategi ini dapat dihidu oleh rakan pakatan sehingga mereka berjaya mempengaruhi tok guru yang amat fobia dgn kerajaan campuran.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.