Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, November 4, 2009

Tindakan JAIS Membuktikan Benarnya Prediksi Raja Petra Kamaruddin. Kerajaan PR Selangor Hanya Akan Hidup Sampai Januari 2010

Saya pernah berborak dengan salah seorang ADUN di Selangor. Dan beliau telah membuat pengamatan yang cukup tepat dan berani. Beliau berkata UMNO/BN lebih sanggup tidak menang di negeri lain kiranya mereka dapat menawan semula Selangor.

Raja Petra Kamaruddin dalam artikel terbaru beliau http://mt.m2day.org/2008/content/view/28284/84/ memberi amaran bahawa kerajaan PR Selangor akan dijatuhkan UMNO pada Januari 2010. Beliau memberikan beberapa faktor mengapa kerajaan PAkatan Rakyat mampu dijatuhkan oleh UMNO/BN. Faktor-faktor itu adalah:

a. Walaupun kepimpinan negeri dikawal oleh pemimpin Pakatan Rakyat, namun di peringkat daerah dan kerajaan tempatan, UMNO masih lagi mengawal perjalanan dan pentadbiran.

b. Majoriti pegawai-pegawai kerajaan di Selangor adalah lahir dari “tarbiyyah” UMNO dan mereka masih lagi memberi sokongan padu pada UMNO.

c. Peniaga-peniaga Cina masih lagi terpaksa membayar “wang pengeras” kepada pemimpin2 UMNO di peringkat daerah demi untuk memastikan mereka boleh melaksanakan projek mereka dengan aman

d. Ini bererti tahap korupsi masih tinggi dan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat masih tidak dapat membersihkan penguasaan UMNO terhadap pentadbiran kerajaan negeri.
e. Sejak kebelakangan ini, dilihat segala permohonan untuk projek2 besar telah pun di”beku”kan. Ini kerana semua pegawai2 kerajaan sedang bersedia untuk sebuah “coup-de-tat” yang bakal berlaku pada January 2010.

f. Sekurang-kurangnya 10 wakil2 rakyat Pakatan Rakyat akan ditangkap dan dibicarakan atas banyak tuduhan yang direka-reka. Kenyataan Ronnie Liu baru2 ini pun menyatakan sekurang-kurangnya 20 wakil2 rakyat PAS telah digeledah pejabat mereka dan dirampas fail-fail dari pejabat mereka oleh SPRM.

g. Strategi sabotaj utama mereka adalah melemahkan jentera Kerajaan2 tempatan yang akan bertindak sangat tidak efisyen akibat sabotaj pegawai2 kerajaan ini. Bayangkan kalau kerajaan tempatan tidak efisyen, keseluruhan kerajaan negeri Selangor akan dibenci.

Penangkapan Dr Asri Contoh Betapa UMNO Masih Berkuasa di Selangor

Pengarah JAIS itu sendiri adalah bekas SU Sulit MB Selangor satu masa dahulu (mengikut salah seorang pembaca saya bernama Ahmad). Penangkapan ke atas Dr MAZA seharusnya dimaklumkan kepada Exco Agama serta MB terdahulu kerana beliau bukan sembarangan orang dalam persada dakwah di Malaysia. Pihak Polis pun kalau hendak menangkap Menteri atau orang-orang Kenaaman, mereka akan memaklumkan kepada Menteri Dalam Negeri terlebih dahulu. Ini adalah “common sense”.

JAIS berlindung di belakang peruntukan Undang-Undang Tubuh Kerajaan NEgeri yang meletakkan pentadbiran Agama Islam jauh dari kuasa Menteri Besar. Namun, Kerajaan Negeri masih menjadi pemberi wang terbesar kepada JAIS dan oleh sebab itu, kerajaan PAkatan Rakyat seharusnya jangan takut bertindak ke atas JAIS dan Pengarahnya. Yang terbaik, “SELCAT” kan sahaja Pengarah JAIS ini dan kita akan nampak bahawa beliau tidak lain hanyalah “balachi” UMNO.

Hakikatnya, benar apa yang dikatakan oleh Raja Petra Kamaruddin. Pegawai-pegawai kerajaan di Selangor sememangnya bekerja untuk UMNO dan sedang berkomplot untuk menjatuhkan kerajaan Pakatan Rakyat sama sekali pada January 2010.
Cadangan-Cadangan Kepada Kerajaan Pakatan Rakyat
Ada beberapa cadangan dari saya:

a. Dedahkan lagi penyelewengan-penyelewengan UMNO beserta dokumen-dokumen rasmi supaya rakyat lebih mengetahui betapa jahatnya UMNO

b. Pegawai2 yang jelas didapati menjalankan kerja-kerja subversif tidak perlu diambil tindakan disiplin. Tapi, tukar mereka ke MPPJ atau MBSA dan pastikan mereka menjalankan kerja-kerja Alam Flora seperti angkat sampah atau basuh tandas. Gaji dan kelebihan mereka masih dikekalkan.

c. Sebarkan keseluruhan prosiding SELCAT dalam bentuk VCD kepada rakyat Selangor secara percuma supaya rakyat nampak sendiri betapa pegawai2 kerajaan ini bekerja untuk UMNO bukan Pakatan Rakyat

d. Wakil-wakil PR dalam kerajaan tempatan mesti lebih pro aktif. Adakan satu bengkel atau seminar tentang bagaimana hendak memastikan wakil2 PR dalam majlis2 tempatan lebih efektif dan berkesan.

e. Aduan2 rasuah dan salah guna kuasa wajib di “SELCAT” kan dengan kadar segera. Mulakan dengan Pengarah JAIS terlebih dahulu.

f. Adakan majlis solat hajat secara berkala. Jemput Tok Guru Nik Aziz mengadakan Solat Hajat khas di Stadium Shah Alam dan minta supaya perancangan Najib digagalkan oleh Allah SWT. Biar YB Menteri Besar menjadi makmum.

g. Adakan Majlis Solat Hajat di Peringkat Daerah juga dengan menjemput Tok2 Guru yang tersohor di setiap daerah tersebut.

h. Tok Guru Nik Aziz pernah cuba diperangkap oleh UMNO. Kononnya UMNO mahu menjemput Tok Guru solat hajat di Stadium Bukit Jalil bagi mengelakkan flu babi. Namun, hasilnya Tok Guru telah menolak mentah-mentah, dan bertanya pada Najib bila beliau hendak berikan royalti mintak kepada Kelate? Perkara ni saya akan dedah kemudian.

i. Dato’ Seri Anwar Ibrahim harus berjalan berjumpa kembali dengan rakyat Selangor dengan mengadakan “tour” dan berhenti di setiap pekan dan bandar kecil untuk bertemu rakyat. Perlu Dato Seri Anwar Ibrahim kembali bertemu rakyat Malaysia

j. PAS Selangor wajib dibersihkan dari anasir UMNO dan sabotaj. Ahli2 PAS Selangor wajib keluar dan membuang pemimpin-pemimpin yang pro UMNO dan pro kerajaan perpaduan.

k. GERAKKAN KESELURUHAN JENTERA PILIHANRAYA PAKATAN RAKYAT. Mulakan dengan projek pembersihan Daftar Pemilih secara berkala. PERKARA INI WAJIB DILAKUKAN kerana kalau terpaksa bubar DUN, kita akan bubar DUN dan adakah PRK Negeri Selangor.
Saya mempersilakan para pembaca untuk memberikan idea-idea tuan/puan yang bernas.

Tulang Besi
Share on whatsapp

69 comments:

 1. sukela kau TBU(TULANG BABI UMNO)lagipon ini yang kau nak kan..kan ke kau,wan ji alsyaitani,khalid samad si penjenayah,husam musa dan geng2 bodoh korang semua nak selangor jatuh dari PR..puasla hati korang sebab nanti dapatla bonus dari najib lahanat tu..kalau betol kire korang ni nanti jadi kesyangan najibla..lepas ni kelantan plak jatuh kat umno sebab husam musa nak jadi MB pulak..aku dah tau game korang ni tak payah nak selindung lagi..

  ReplyDelete
 2. RPK was right on Perak, now he is warning on Selangor

  the least we can do is to be aware. MB and PR will have to work triple hard on this and act NOW before its late

  Use all the power you have to stop and sabotaj by pro umno people.. this work will never end as we know umno people are everywhere..

  I just hope selangor doesnt fall.. i weep if it does!

  ReplyDelete
 3. You don't need a crystal ball to see what will happen to PR. One scandal after another.... the rakyat don't need all this. Rakyat need a government that governs.
  Rakyat is fed up with PR. All they ever do is politicking.

  ReplyDelete
 4. Dato Paduka Husam Musa SAYANG Pada UMNO..

  Nak Bergabung Dengan UMNO..

  Nak Bagi Jawatan Timbalan EXCO Pada ADUN UMNO Kelantan...

  Wah..Wahh..Wahhh..
  SAYANG Bebenor Dato Paduka Pada UMNO Ye??????

  ReplyDelete
 5. agogo
  "..lepas ni kelantan plak jatuh kat umno sebab husam musa nak jadi MB pulak.."

  kah! kah! kah!
  husam musa nak jadi embi kelantan??
  kah! kah! kah!

  woi!! agogo.... pegi gosok gigi ko dulu..

  kah! kah! kah!
  ape barang tgna nak rekomen husam musa jadi embi...

  kah! kah! kah!
  woi!! agogo.... pegi berkomor dulu..

  kah! kah! kah!
  woi!! agogo.... kalu ko org kelantan, tak kan ko tak tahu next kelantan embi...

  sengal la ko ni...
  kah! kah! kah!

  ReplyDelete
 6. Baik juga BN ambil alih Selangor Januari 2010,kerana PRU13 ini rakyat akan tumbangkan sendiri Pakatan Rakyat. Rakyat Selangor dah rasa tertipu dan menyesal memilih Pakatan Rakyat. Harapkan pagar, pagar makan padi.


  Kami nak BN semula.

  ReplyDelete
 7. malik ngn agogo
  ni dua pecacai umngokk yg suka menipu dalam blog nii
  depa dua ekor ni laksana beruk yg terkinja2 kena belacann
  nk ckap org konon
  ko sendiri yg ngokk

  ReplyDelete
 8. Slash...

  Sebab Apa Nak Kata Saya UMNO Pulak??

  Idea Bagi Timbalan EXCO Kelantan Kepada ADUN UMNO, Idea Siapa??

  Dato Paduka Punye IDEA...

  Jadi, Terbuktilah Yang Dato Paduka Sangat Sayang Kan UMNO, Sampai Nak Bagi Jawatan Timbalan EXCO Kelantan Pada ADUN UMNO...

  Tak Gitu...

  ReplyDelete
 9. ada manusia yang suka mengadu domba untuk menjatuhkan PR, hati2 mungkin mereka adalah agent AMNo! tetapi allah jua yang lebih baik pembalas tipu daya! berbaktilah kamu (pencacai) sekular kepada kecelakaan kamu sendiri dihari muka.

  ReplyDelete
 10. Krai Utara..

  Maksud kan Sape??

  Dato Paduka Ke?? Sebab Dato Paduka Yang Nak Beri Jawatan Timbalan EXCO Kelantan Pada ADUN UMNO..

  Dato Paduka Agent UMNO????
  Saya Tak Cakap..
  Krai Utara Yang Cakap....

  ReplyDelete
 11. Saya rasa jika ADUN-ADUN PR jika disabit kesalahan and hilang kelayakan sebagai ADUN. Kemudian pilihanraya kecil diadakan.

  Jangan bimbang kerana PR akan menang PRK nanti.

  ReplyDelete
 12. Yang perlu bimbang ialah terdapat katak yang melompat dari ADUN PR

  ReplyDelete
 13. agogo, U ada otak tak ?? kah..kah..kah..kah....

  memang betul cakap 'alkulimi' !!

  sekali lagi...agogo, U ada otak tak ??


  bob

  ReplyDelete
 14. Malik, mana hang tau yang Husam jemput wakil UMNO jadi Timbalan exco? Sapa bagitau hang?

  ReplyDelete
 15. Tak susah! Adun PAS Selangor hanya perlu dapatkan kesahihan cerai taklik talak tiga yang dilafaskan sebelum dipilih untuk bertanding dalam PR12 lalu.

  Mesti ada cara untuk dibatalkan dari segi agama. Begitulah jijiknya cara PAS berpolitik.

  Settle yang ini, bila-bila masa Pakatan boleh tumbang...he.he.he.

  ReplyDelete
 16. Tulang Besi...

  Sudah Tahu Bertanya Pula...

  Bukti, AKHBAR SIASAH Yang Terbaru, Muka Surat 5....

  Itu Jelas, Antara Akhbar yang boleh Di Percayai Selain HARAKAH...

  ReplyDelete
 17. UMNO tak sabar nak kan Selangor balik supaya ex-MB depa boleh pi balik Disneyland.
  So dia hantaq pecacai2 cyber trooper untuk percepatkan hajat dia.
  Kalau UMNO dapat balik selangor maka habislah duit rakyat nak kena sponsor second trip to Disneyland. Agogo, Malik tumpang sekaki kot?

  ReplyDelete
 18. Jgn Berselindung Disebalik Nama Anonymous..

  Kita Tulis, Biar Ada Bukti...
  Kan Islam Ajar Begitu...

  Mana Bukti Dato Paduka Nak Saman SIASAH??????

  Kalau Ada, Letak Lah..
  Ayuh, Bantu si Tulang Besi, Kesian Dia, Puas Cari Bukti, Tapi TAK ADA..

  Kesian.... Kesian...
  Wakakakakkakakakkakakakak....

  Sekali Lagi Ulang..

  TULIS BIAR ADA BUKTI & FAKTA..
  ****** ISLAM AJAR SEBEGITU ******

  Anda Mahu TOLAK ISLAM Kah?????

  ReplyDelete

 19. Mana Bukti Dato Paduka Nak Saman SIASAH??????

  Kalau Ada, Letak Lah..
  Ayuh, Bantu si Tulang Besi, Kesian Dia, Puas Cari Bukti, Tapi TAK ADA..
  .
  Aku bagi bukti lepas kau bagi bukti yang Husam nak jemput YB UMNO untuk jadi Timbalan Exco

  ReplyDelete
 20. Wakakakakkakaka...

  Tulang Besi Tak Ada Bukti...

  Tulis, Biar Ada Bukti....

  Mana Bukti?????

  Dato Paduka Takut, Takkan Saman..

  ***** ISLAM AJAR UMAT NYA ******
  ***** TULIS BIAR ADA BUKTI *****

  Wakakakakakkakakakakak..........

  ReplyDelete
 21. Mana bukti?? Si Malik dah mintak bukti tuh...TUlang besi dah kena FAKAP...

  ReplyDelete
 22. Husam cadang pembangkang boleh jadi timbalan Exco Kelantan

  KOTA BHARU: Anggota Exco kerajaan negeri, Datuk Husam Musa mencetus idea baru apabila bersedia menerima wakil rakyat pembangkang di Kelantan sebagai timbalan Exco sekiranya ia tidak menyalahi peraturan.

  Husam berkata, beliau sedia membincangkan cadangan melantik Adun pembangkang sebagai timbalan Exco sekiranya mendapat restu daripada Menteri Besar.

  “Mungkin tiga daripada enam wakil rakyat pembangkang ada peluang menjadi timbalan Exco sekiranya perkara itu dibolehkan,” katanya ketika menggulung perbahasan Enakmen Saraan Adun (pindaan) 2009 pada persidangan Dun hari ini.

  Ketika ini Kelantan yang ditadbir oleh PAS mempunyai enam Wakil Rakyat pembangkang, semuanya daripada Umno daripada jumlah keseluruhan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) negeri itu.

  Menurut Husam, pelantikan timbalan kepada anggota Exco daripada Adun yang mempunyai kelayakan profesional dapat membantu kerajaan bagi merancang lebih banyak lagi program untuk manfaat rakyat.

  “Ini satu keperluan dan bukan sekadar mengisi mereka ke jawatan yang baru. Mereka akan menerima elaun tetap bulanan sebanyak RM1,500 dan kuasa untuk menjalankan tugas.

  “Mereka boleh melawat jabatan-jabatan kerajaan sebagai menggantikan Exco yang kesibukan dengan pelbagai tugasan lain,” katanya.

  Bagaimanapun Timbalan Exco tidak mempunyai kemudahan lain seperti kereta dan pejabat. Kelantan sekarang mempunyai 10 anggota Exco termasuk Timbalan Menteri Besar.

  Sebelum ini kerajaan Kelantan mempunyai timbalan Exco, namun tidak mempunyai kuasa untuk menjalankan tugas.
  POSTED BY SIASAH AT 7:56 PM 12 COMMENTS

  Cepat Lah Tulang Besi..
  Bagi Fakta Kamu...
  Jangan Sampai Orang Anggap Kamu Kaki FITNAH..
  Tak Kan Orang PAS Kaki FITNAH..
  Jangan Bagi Gambaran Buruk Tentang ISLAM Dengan Cara Kamu Yang Buat FITNAH..

  Mana Statement Dato Paduka Yang Dato Paduka Nak Saman SIASAH..

  Wakakakakkaka.........

  ReplyDelete
 23. tulang babi umno nii bodoh cakap gune kepala lutut serupa macam bos dia si husam anjing umno ngan khalid samad si penjenayah...korang semua tongong kalau pecaye ape yang tulang babi ni tulis..dia ni dahla haram kalau pecaye cakap dia kene samak ooooo..korang semua dah samak ke blom..kuek kuek kuek!!

  ReplyDelete
 24. Sejak bila pemimpin UMNO strictly follow ajaran islam. Tok sahlah dok berselinding, jadi baik konon.
  Pemimpin UMNO memang tak takut dosa... they can tell lies after lies through their teeth.
  So, orang UMNO tak payah lah cakap pasal islam, nak meloya bunyinya.
  Dah tak sabaq nak pi Disneyland kot?

  ReplyDelete
 25. woi tulang babi cepatla bagi bukti tadi menyalak macam anjing eehh menyondol macam babi skg kau senyap pulak..oi pencacai taik husam dan khalid samad korang pon tolong si tulang babi carik bukti kalau tak dia tak dapat gaji bulan ni..cepat waahai pencacai pencacai hina!!kuek kuek kuek!!

  ReplyDelete
 26. mna ni semua senyap je dok punggah bukti dalam kotak ke?????mane alkulimi si pencacai hina kau pon dok tolong tulang babi punggah bukti dalam kotak ezam raja kotak ke haaa???ohh pencacai hina husammusa cepat sedar dari tidur kalian..kuek kuek kuek!!

  ReplyDelete
 27. ***** ISLAM AJAR KITA ******
  ***** MENULIS BIAR ADA BUKTI ****
  ***** MENULIS BIAR ADA FAKTA ****
  ***** INI ISLAM AJAR KITA ****

  ** NAK TOLAK ISLAM KA??????

  ReplyDelete
 28. Cepat Lah Tulang Besi..
  Bagi Fakta Kamu...
  Jangan Sampai Orang Anggap Kamu Kaki FITNAH..
  Tak Kan Orang PAS Kaki FITNAH..
  Jangan Bagi Gambaran Buruk Tentang ISLAM Dengan Cara Kamu Yang Buat FITNAH..

  Mana Statement Dato Paduka Yang Dato Paduka Nak Saman SIASAH???

  Wakakakakkaka.........

  ReplyDelete
 29. Dah Berapa Banyak KOTAK EZAM Yang Kau Punggah Wahai Teman Ku Si Tukang Besi?????

  Lambat nye...
  Tapi, Kau Dah Tulis Husam Nak Saman SIASAH....
  Kau Buat FITNAH YE Si Tukang Besi..

  Sekali Lagi Aku Ulang..
  Mana Bukti Dato Paduka Nak Saman Siasah????

  Mana.. Mana... Mana... Mana....

  ReplyDelete
 30. tulang babi penakut dia tengah mengadu kat bos diala tu dato husam musa anjing umno..ntah ntah dia mintak husam pujuk nik aziz kuar statement pertahankan tindakan husam ajak umno bersenggama tuu..aku dah tau game korang kalo buat hal je mesti nyorok belakang jubah nik aziz kalao tepakse nanti serban nik aziz pon korang gayut kan..kuek kuek kuek!!

  ReplyDelete
 31. agogo
  hang tak jawab soalan aku. Ada otak dak?

  ReplyDelete
 32. oiii tulang babi umno.....
  dimanankah dikauuuuu...
  bersama para pencacaimuuu....
  ku merindui fitnahmuuu...
  tulisla padakuuu....
  mari oh mariiii...

  kuek kuek kuek!!

  ReplyDelete
 33. waahhh..pencaci hina pengkagum si tulang babi sudah memunculkan diri tanpa buktiii...
  tiada bukti...
  tiada bukti...
  tiada bukti...
  tiada bukti...

  kuek kuek kuek!!!

  ReplyDelete
 34. Hang ni cakap bagilah rasional sikit agogo. Kalau nak jd pencacai umnopun cakaplah beradap sikit. Gunalah intelek sikit. Cakap pakai emosi saja.Segala yang hang tulis ada pencatatnya!. Ada faham

  ReplyDelete
 35. Hang ni cakap bagilah rasional sikit agogo. Kalau nak jd pencacai umnopun cakaplah beradap sikit. Gunalah intelek sikit. Cakap pakai emosi saja.Segala yang hang tulis ada pencatatnya!. Ada faham

  ReplyDelete
 36. Mana Bukti, Ada Bukti, Mana Bukti..
  Mana... Mana..

  Mana Bukti, Ada Bukti, Mana Bukti..
  Mana... Mana..

  (Baca ikut Rentak Lagu CEPLOS)

  ReplyDelete
 37. Bye Tulang Besi...

  Cari Lagi Bukti Dalam Kotak Ezam Tue Sampai Jumpe Ye...

  Senang Citer, Kau Tel Aje Lah Dato Paduka Minta Dia Buat Press Statement Malam Nie @ Pagi Esok Yang Dia Nak Saman SIASAH...

  Bagus Tak Cadangan Aku Tulang Besi??

  Kesian.. Kesian..

  ***** ISLAM AJAR KITA ******
  ***** MENULIS BIAR ADA BUKTI ****
  ***** MENULIS BIAR ADA FAKTA ****
  ***** INI ISLAM AJAR KITA ****

  ReplyDelete

 38. Blogger malik said...

  Dato Paduka Husam Musa SAYANG Pada UMNO..

  Nak Bergabung Dengan UMNO..

  Nak Bagi Jawatan Timbalan EXCO Pada ADUN UMNO Kelantan...

  Wah..Wahh..Wahhh..
  SAYANG Bebenor Dato Paduka Pada UMNO Ye??????
  .

  yang kau cakap ni, ada bukti tak?

  ReplyDelete
 39. TB, seperti kamu kata hari itu 'cybertropper' UMGOK dah dapat elaun.

  Jangan dilayan mamat-mamat mangkok hayun celaka ini. Dasar perangai tak boleh dibawa berkawan dan tak boleh dipercayai.

  ReplyDelete
 40. Budak-budak cari makan ni buat apa nak layan sangat TB..menyemak aje.

  Kan baik delete saja komen haprak. Pegi jauh-jauh!

  ReplyDelete
 41. betul jugak la. Lepas ni saya akan delete semua msg si Malik ni.

  ReplyDelete
 42. Kasihan TB. Kena asak bertubi-tubi.

  But to be fair to him, pada pendapat saya TB tidak lah mendakwa beliau ada bukti atau apa-apa yang konkrit tentang Husam nak saman Siasah. Ia sekadar dengar-dengar cakap orang aje. Tajuk posting beliau juga ada tanda soal, bererti beliau mengajukan soalan tentang sesuatu yang masih belum disahkan.

  Husam Nak Saman Siasah?
  Semalam ada kawan lama telefon saya. Saya pun agak terkejut dia telefon kerana dah lama tak bercakap. Saya pun berborak lama dengan dia. Dan tiba2 isu Husam Musa dan Siasah ditimbulkan.

  Dia kata mengikut maklumat yang dia dapat dari kawan2 dia dia di Kelantan, Husam Musa sedang bersedia untuk menyaman Siasah. Saya tanya kenapa? Dia kata lain yang dia sebut lain yang akhbar Siasah lapor.


  Kepada TB, ketahuilah, saya bukan mahu mencari kemenangan dalam perdebatan saya dengan awak. Kalau saya mahukan kemenangan, saya boleh join sekaki untuk kenakan awak dalam isu ini. Saya sekadar minta anda lebih jujur dalam menulis blog. Be more critical and truthful.

  Saya tidak ada masalah untuk defend awak sekiranya apa yang awak tulis itu betul. Betul itu juga harus dinilai dari sudut fakta dan penghujahan. Macam kes Husam nak saman Siasah tu. Saya rasa cara anda berhujah tidak salah sebab anda sekadar kemukakan persoalan. Sama ada fakta awak tu betul atau tidak itu belakang kira. Yang salahnya ialah bila awak sering memaksa fakta palsu yang awak cipta supaya ditelan oleh pembaca awak sebagai satu kebenaran. Umpamanya mendakwa KESELURUHAN RAKYAT MALAYSIA YANG TAK SOKONG UMNO TIDAK KATA PAS MENJUAL PRINSIP. Ini adalah satu dakwaan yang tidak berasas kerana mustalih anda ni boleh tahu hati-hati semua rakyat Malaysia yang tak sokong UMNO. Ramai pengundi atau bukan pengundi atas pagar yang mungkin berpendapat PAS telah menjual prinsip untuk berkuasa.

  Akhir sekali, pesanan saya, berkata benar walaupun ia pahit. Bersifat adil, sekalipun kepada musuh. Barulah kita ni akan dihormati oleh kawan dan lawan.

  ReplyDelete
 43. Apa yang berlaku dalam negara kita hari ini adalah satu gambaran kesukaran golong rakyat melawan pemerentah yang zalim. Keadaan telah wujud di mana-mana dalam dunia ini. Mengikut teori kapitalis, Golongan rakyat miskin perlu terus dibiarkan miskin dan bodoh supaya mereka mudah dipergunakan. Kepada golongan pentadbir, umpan mereka dengan wang supaya mereka membantu golongan pemerintah yang zalim dan kaum kapitalis.
  Apa yang berlaku kini, golongan pnetadbir yang korup berada dalam kesusahan apabila negeri di Perentah oleh PR. Mereka perlukan wang banyak kerana telah biasa hidup dengan mereka. Dalam keadaan terdesak ini, golongan kapitalis dan BN menawarkan wang banyak kepada mereka untuk membantu program menjatuhkan PR di Selangor.
  Memang sukar kerajaan PR untuk bertahan dengan kaum pentadbir seumpama itu. Biasanya apabila sesuatu Kerajaan itu jatuh, yang menjatuhnya akan menggantikan semua kaum petadbir. Tapi PR tidak bagitu kerana menghormati mereka sebagai kakitangan yang taat kepada apa kerajaan sekali pun.
  Dalam keadaan ini nasihat saya kepada pemimpin PR teruskan berjuang dengan melaksanakan dasarkan yang ada. Bertindak adillah kepada semua pihak sekalipu anda kalah. Kerana perjuangan anda tidak berakhir setakat anda kalah. Perjuangan anda berterus sehingga keadilan tertegak dan dikekalkan,
  Percayalah jasa anda pemimpin PR dikenang sepanjang hayat oleh anak cucu kita/

  ReplyDelete
 44. Berapa hang dapat upah dari umno agogo?

  ReplyDelete
 45. mak aih,blog TB mmg jd tumpuan pencacai2 umno..
  ni brmakna kebanyakan N3 yg TB dedahkn amat mnggusarkan pencacai umno..
  agak sukar sbenarnye TB, nk halang babi2 menyondol ke tanah selepas perutnye kenyang..
  bgitulah sukarnye nk halang komen2 mrapu dr pncacai2 umno selepas prut diorang kenyang ngan gaji yg bru dorang dapat..
  aku takla ckp yg pencacai2 umno (cybertoper UMNO) sama ngan BABI..

  cume same dr segi perilaku je..hehehehe..

  -zargus-

  ReplyDelete
 46. salam semua...


  bullshit mana ada PR jatuh d selangor...

  PR akan jatuh di seluruh malaysia pada december ini

  sebab NAJIB nak buat G ELECTION.


  PADAN MUKA LAH SEMUA PEMIMPIN PR YANG BODOH.

  YANG ULAMAK BUAT STATEMENT BODOH NAK JOIN AL KAFIRUN UMNO

  YANG PROFESSIONAL BUAT STATEMENT KUNUN NAK JAGA HATI PEGAWAI KERAJAAN

  YANG SEMBAP CUMA TAU LELALAK KAT DEWAN UNDANGAN NEGERI MACAM ANING GILA...

  PR BODOH, YANG CERDIK CUMA NIK AZIZ DAN ANWAR SAHAJA YANG LAIN BODOH MALAUN!!!

  ReplyDelete
 47. Satu benda yang saya tak faham dari dulu...

  kenapa tan sri khalid degil sangat, masih tidak mahu menukar do dan pegawai kerajaan yg dr dinasti umno?

  contohnya: s/usaha kerajaan negeri, pegawai kewanga, penasihat undang2, pegawai daerah....

  satu org pun dia tk bersihkan....

  begitu juga dgn exco2 yg dok dlm kerajaan sgor...knp sorang pun tk nk push mb sgor wat rombakan..kalau bukan besar2an pun start lah sikit2...

  dah dkt 2 thn....

  mcm mana mb sgor simpan s/usaha sulit bekas mb...khir toyo dlm pejabat mb skrng?

  tk de fikir ker khalid ni? apa tk de langsung org yg leh jd s/usaha sulit dia ker?

  tlng betulkan fakta ini jika sy slh..itu yg sy diinform oleh org2 pas dan pkr di sgor....

  alasan yg diberi adalah lantikan mrk ni semua jpa...

  apa ke bangang eh dia org ni?

  sebenarnya ada loop holes dlm sistem ni...

  sebenarnya kita boleh bg org2 yg cuti bergaji..pastu mb ada kuasa melantik org nya sendiri....habis je cuti 2 bulan misalnya....kita beri lagi cuti....

  akhirnya...jpa sendiri akan mengambil staff mrk yg yg dah tk de tugas di kerajaan sgor...

  contohnya penasihat undang2 masih lg pakai org umno dulu....

  ni pun leh jer suruh dia cuti dua bulan..dlm tempoh ni kerajaan negeri ada kuasa melantik penasihat undang2 sendiri....

  jika apa yg berlaku di perak berulang di sgor...jgn haraplah sgor dipertahankan...

  sebab dr penasihat undang...s/usaha kerajaan negeri sampai lah tuan DO..semuanya masih lg org umno

  nampaknha khalid and the geng masih tk blajar dr apa yg berlaku di perak....

  bentara pun masih org umno....

  sy jg dgr bagaimana khalid..hasan ali, rodziah semua ni masih syang org2 umno...

  banyak projek dan tender org umno mcm dulu dpt jer..tk de kesan apa pun dgn perubahan kjaan negeri...

  yg merempat masih lg kontraktor pkr dan pas....wlupun bkn semua

  lau mcm ni lah....pru ke -13 pr akan tumbang

  pas dan pkr akan klh banyak

  ReplyDelete
 48. Jangan salahkan umno 100% jika pr di sgor tumbang.

  of course itu kerja umno..pandai mrk lah mcm mana nk tumbangkan kjaan pr sgor...

  tp jika itu berlaku....khalid dan barisan exco yg harus bertanggungjwb...

  khabarnya Anwar dah pernah sound khalid dlm soal ini...malah dlm mesyuarat pusat pkr pun ada pemimpin pkr dah mengadu pd anwar tentang sikap khalid yg tk mau dgr ckp org lain berhubung masih lg simpan pegawai daerah dan yang dipertua dr dinasti UMNO...

  tp khalid pekak badak...

  kalau aku jadi khir toyo..memang kerja aku mudah lah..sbb semua rahsia kerajaan negeri dlm tgn aku..

  psl semua org2 aku masih ada dlm pentadbiran kjaan pr ni..semuanya dlm jewatan yg penting...

  Sebenarnya jika kita tekan jpa...katalah di gantikan org yg kita tk nk tu...skrng2 nya org tu nk sabotaj pun payah...

  psl dia pun masih br dlm pentadbiran negeri sgor...

  ni diletakkan datuk ramli tu...org yg dah dok entah brp thn dlm pentadbiran kjaan negeri...

  semua selok belok dia dah tahu..network dia dgn pemimpin umno setempat pun mesti excellent..

  at least lau dibawa pegawai br dr pusat....dlm soal network mestilah dia pun terabur...so nk sabotaj pun payah sikit....

  ni si khalid simpan org otai yg leh lingkup kan dia anytime kalau nk....

  pegawai2 ni ada kenang budi pr? tk de...

  ReplyDelete
 49. Aku tak faham lah dgn org2 yg berulangkali mintak bukti ni..nak bukti apa, semua org boleh tengok dalam paper apa yg berlaku. Tentang cadangan Husam utk membawa adun BN ke jawatan timbalan EXCO,apa masalahnya?? pelik sangat ker?? Korang tak boleh samakan cadangan Husam dgn cadangan UG di pusat. Dua yg berbeza tu.

  Husam mencadangkan adun pembangkang menyertai PENTADBIRAN kerajaan negeri (walaupun aku sendiri tidak pasti akan manfaatnya). Tetapi aku lihat ini sebagai sesuatu yg biasa sahaja. Penyertaan adun pembangkang bukan bermakna PAS Kelantan bersetuju dgn dasar UMNO. Ini hanya soal pentadbiran. Jika penyertaan mereka dilihat boleh membantu kerajaan negeri, apa salahnya.

  Lain kesnya dgn UG. UG bererti kita berkompromi dgn UMNO ttg masalah dasar. Sedangkan semua tahu UMNO ni masih blum insaf. Masih ramai konco-konco yg bermasalah dalam UMNO. Masih segar lagi rampasan kuasa di Perak. Dan terbaru isu wang ehsan di kelantan. Jadi bagi aku, mempertikaikan secara buta tuli ttg cadangan Husam(dari sudut fundamental) adalah sesuatu yg dangkal dan emosi. Tetapi jika pertikaian dari sudut keperluan dalam pentadbiran, aku terima. Tapi kalau nak samakan dgn UG, aku tak bersetuju sama sekali.

  ReplyDelete
 50. Betul pandangan Raja Petra tu, bagus jugak Tulang Besi ingatkan kita agar berhati-hati. Jadinya, kenapa nak dipertikaikan lagi, kedangkalan tentang sejarah dan perjalanan politik itulah yang banyak menimbulkan berbagai persoalan.

  Buat bro-bro sekelian, kita sedang menuju kearah Malaysia yang lebih matang. Fahamilah apa itu politik.

  Kalau setakat BELI ATAS PENGANDAR, maka beginilah jadinya. Kenalilah DSAI lebih lanjut, apa sebenarnya misi beliau untuk Rakyat Marhaen. Tetapi hati-hatilah dengan wakil-wakil rakyatnya yang antaranya tidak cukup masak (MUDAH DIBELI).

  Kita ingin melihat satu pasukan yang kuat dan jujur dalam mentadbir MALAYSIA.

  ReplyDelete
 51. Nak sack operator kilang pun nak kena naik turun industrial court, ini kan pula nak sack director2 jab. kerajaaan negeri + UMNO masih 100% control sektor kehakiman negara/negeri = gurantee kalah. I can understand why TS Khalid reluctance. That is why we have to fight through to capture putrajaya. Should we win that, bukan saja director2 states own agency yg boleh di dakwa secara effective malah TM, DSN, OT Keat and the list goes on and on and on.........
  Dulu UMNO sekarang PAS

  ReplyDelete
 52. Kita memang tak boleh sack tapi kita boleh transfer. Pegawai2 yang kuat UMNO ni kita letak dalam satu bilik di WDE dan suruh diorang tengok dinding hari2.

  ReplyDelete
 53. Sahabat Kanan,

  Pengarah JAIS itu sendiri adalah bekas SU Sulit MB Selangor satu masa dahulu (mengikut salah seorang pembaca saya bernama Ahmad). Penangkapan ke atas Dr MAZA seharusnya dimaklumkan kepada Exco Agama serta MB terdahulu kerana beliau bukan sembarangan orang dalam persada dakwah di Malaysia. Pihak Polis pun kalau hendak menangkap Menteri atau orang-orang Kenaaman, mereka akan memaklumkan kepada Menteri Dalam Negeri terlebih dahulu. Ini adalah “common sense”.

  Utk mudahkan kiraan, kita agree saja "everything is correct according to this statement".

  1. baguslah kalau dimaklumkan, problemnya, kalau maklum, tidakkah maknanya ada double std dalam penguatkuasaan undang2.

  Utk akulah TB, apa2 jua penguatkuasaan sepatutnya tidak patut memilih bulu. Ini adalah antara faktor kenapa "rakyat" menolak BN.

  Statement kau ni bahaya, sebab melambangkan bahawa kerajaan yg bakal berganti ni sama saja dengan yg dulu. Jika "org kenamaan" hendak ditangkap perlu dimaklumkan org atasan, perlu ada "tapisan" kedua,ini adalah bahaya.

  ReplyDelete
 54. Sahabat Kanan,

  a. Dedahkan lagi penyelewengan-penyelewengan UMNO beserta dokumen-dokumen rasmi supaya rakyat lebih mengetahui betapa jahatnya UMNO

  Tidak ada masalah. Tapi, kenapa lama sgt nak dedah?

  b. Pegawai2 yang jelas didapati menjalankan kerja-kerja subversif tidak perlu diambil tindakan disiplin. Tapi, tukar mereka ke MPPJ atau MBSA dan pastikan mereka menjalankan kerja-kerja Alam Flora seperti angkat sampah atau basuh tandas. Gaji dan kelebihan mereka masih dikekalkan.

  Cuma aku suka ingatkan, kes penyapu pernah jadi isu. Jadi hati-hati.Kita mungkin semangat tapi ingat every action has its own reaction.

  c. Sebarkan keseluruhan prosiding SELCAT dalam bentuk VCD kepada rakyat Selangor secara percuma supaya rakyat nampak sendiri betapa pegawai2 kerajaan ini bekerja untuk UMNO bukan Pakatan Rakyat

  Elok juga, tapi pastikan senjata jgn makan tuan.

  d. Wakil-wakil PR dalam kerajaan tempatan mesti lebih pro aktif. Adakan satu bengkel atau seminar tentang bagaimana hendak memastikan wakil2 PR dalam majlis2 tempatan lebih efektif dan berkesan.

  Ini yg kau paling setuju. Sampai bila, geng2 PAS-PKR-DAP ni nak bermentaliti pembangkang?  i. Dato’ Seri Anwar Ibrahim harus berjalan berjumpa kembali dengan rakyat Selangor dengan mengadakan “tour” dan berhenti di setiap pekan dan bandar kecil untuk bertemu rakyat. Perlu Dato Seri Anwar Ibrahim kembali bertemu rakyat Malaysia

  Boleh, tapi, kacau jugak kalau asyik2 org tanya awat tak nak sumpah..

  j. PAS Selangor wajib dibersihkan dari anasir UMNO dan sabotaj. Ahli2 PAS Selangor wajib keluar dan membuang pemimpin-pemimpin yang pro UMNO dan pro kerajaan perpaduan.

  Termasuklah sabotaj dr golongan IRC.

  ReplyDelete
 55. Boleh, tapi, kacau jugak kalau asyik2 org tanya awat tak nak sumpah...

  Isu angkat sumpah tak jadi isu sebab si Saiful tu terbukti buat sumpah palsu macam hang

  ReplyDelete
 56. Termasuklah sabotaj dr golongan IRC..

  Yang sampai sekarang kao tak da bukti. Betul tak?

  ReplyDelete
 57. Sahabat Kanan,
  Isu angkat sumpah tak jadi isu sebab si Saiful tu terbukti buat sumpah palsu macam hang

  bila masa aku buat sumpah palsu? Sumpah aku tu mmg betul, hg saja dok kata palsu. Tapi, bila hang dicabar sumpah org itu tak terlibat,takut.

  Hang sampai sekarang kao tak da bukti. Betul tak?

  Buktinya, Buku Gerakan Islam-Sejarah dan pengalaman.

  ReplyDelete

 58. bila masa aku buat sumpah palsu? Sumpah aku tu mmg betul, hg saja dok kata palsu. Tapi, bila hang dicabar sumpah org itu tak terlibat,takut.

  Hang sampai sekarang kao tak da bukti. Betul tak?

  Buktinya, Buku Gerakan Islam-Sejarah dan pengalaman.


  Buku kau tu tak sebut nama Mujahid, Dr Lolo dsbnya.

  Kau bersumpah ada sebut nama2 mereka ni.

  So, terbuktilah sumpah kau ni palsu.

  ReplyDelete
 59. wa stuju ngan pndangan mamat kat atas tue,khalid trlalu prcaya kt pegawai krajaan negeri..smpai taknk wat ape2 prubahan pnjawatan..

  bahaye wooo..

  dato ramli as suk selangor,kontrak die abis tahun,tetiba plak,bole smbung kontrak stahun lg..tak ke bodoh khalid tue..

  sape yg tawarkn kontrak tue klu bkn krajaan negeri sndri yg bagi?..

  tgu la ,bile selngor jd cam perak,org prtama yg akan halau n ttup pagar SUK adalah Dato SUK itu sndri..Dato Ramli..

  -zargus-

  ReplyDelete
 60. wa stuju ngan pndangan mamat kat atas tue,khalid trlalu prcaya kt pegawai krajaan negeri..smpai taknk wat ape2 prubahan pnjawatan..

  bahaye wooo..

  dato ramli as suk selangor,kontrak die abis tahun,tetiba plak,bole smbung kontrak stahun lg..tak ke bodoh khalid tue..

  sape yg tawarkn kontrak tue klu bkn krajaan negeri sndri yg bagi?..

  tgu la ,bile selngor jd cam perak,org prtama yg akan halau n ttup pagar SUK adalah Dato SUK itu sndri..Dato Ramli..

  -zargus-

  ReplyDelete
 61. Betul, sepatutnya kita dah bersihkan civil service Selangor ni lama dah.

  ReplyDelete
 62. RPk ciakap PkatanRkayat akan jatuh pada january next year ya..Nachibai awai awai dah ciakap Sept tahun ini,Barisan Neraka akan merampas S'gor dgn penuh stail dan GAYa..Perak dah jadi komedi(and Royal Stout tlh dexposed kow kow),S'gor dah jadi satu tragedi (kematian Teoh Beng Hock)..Nachibai dah semakin hero to zero..all the billions spent to buy kataks and kodoks,all the propoganda,UG talks,ketuanan lembu,hantu may tiga belat,covert assasination plans ..semuanya failed and failing..oh,.the pusat graviti dah shift ..matter of time Baruisan Ngook dikuburkan..4 good..

  ReplyDelete
 63. RPK says,UMNO loyalists in the gomen dept r in control of the sate..if that's the cae,than i dare say,S'gor should have fallen long time ago!!And chinese bizmen need UMno pooki loyalists for what?Buy gomen tenders,nak dapat kontrek,impot bangla?Kahkkahkahkah..only those BN biznizmen depend on "kakitangan kerajaan" for all sorts habuan..normal chiese bizmen dont care,and dont need..in fact,the civil servents r all beggers..frm the peon,to the pengarah r all 1st kelas beggers..even PEKIDA needs chinese support for money and survival..and RPK says..ooo..Anwar should have jumpa Royal Stout..excuse me,Mr Botak ..Nizar talak pi jumpa kah?..sudahlah RPK..jgn kelentong lagilah ..we knowlah..ur idol,the malayali pundek kutty dah diexposed kali kadua..this time by Ding A Ling Ling leong Sick!!kahjkahkah..

  ReplyDelete
 64. One more time..overseas chinese liquidity is over USD 1trillion..thier GDP over USD1/2 trillion per annum..they dont need gomen servent for thier survival lah..in fact,it's the opposite!!It's the gomen civil servant need dui frm the chinese for thier extra curriculam activities,for thier 10%..betui tak?

  ReplyDelete
 65. Pro Pakatan RakyatNovember 5, 2009 at 8:28 PM

  Utk pengetahuan saudara2 disini:

  Masih ingat kisah MP Kapar, Mike clash dgn Khalid dulu?

  Kisahnya, punca utamanya pasal isu DO, dato bandar dan YDP.

  Mike dah minta Khalid lakukan rombakan sedikit demi sedikit, bkn sekali harung.

  Pegawai daerah boleh dikemudian kan.

  Tetapi dato bandar dan Yang dipertua majlis perbandaran (Shah alam, Subang dan PJ) adalah lantikan mutlak kerajaan negeri.

  Malah ada peruntukkan MB boleh melantik dato bandar atau YDP drpd ahli dewan undangan negeri PR sgor...

  yang pegawai daerah agak sulit sikit wlupun ada juga kaedahnya...

  tetapi khalid bebal tk nk....

  Kata Mike dia propose dan dia tak kisah siapa orngnya asalkan dato bandar dan YDP berbangsa melayu , sama ada dr Pas atau PKR.Janji bukan dato bandar dan YDP peninggalan dinasti umno dulu....

  Tp khalid bebal....

  sebab yg kedua...kata Mike lagi....

  Banyak insiden yang memerlukan MP turun padang....selalu berlaku dato bandar/YDP/pegawai daerah tk bg muka pd wakil rakyat PR ini....

  langsung tk hormat....perkara ini berlaku di kawasan kuala langat..kuala selangor....

  malah ada pemimpin pas mengaku ada masanya pegawai daerah/ydp/dato bandar tk mahu beri kerjasama...

  situasi skrng di sgor....takat ahli parlimen/ADUN PR..tk dpt nk mkn peg daerah/ydp/dato bandar...memang tk laku....malah khalid pun tk dihormati..

  tu psl time sambutan hari msia 16 sept..dia org semua ni boikot program kjaan negeri...

  khalid tk de amik tindakan..

  sy tk fhn khalid ni betul ke tk..atau sama gila mcm adun pelabuhan kelang tu...

  tk pun khalid dua kali lima mcm hasan ali nk jatuhkan sgor pd umno...

  kes khir toyo gi disneyland..hadiah jam 100k semua tu bkn kjaan pr sgor dedahkan..semua tu akhbar the sun yg dedahkan..lembu punya susu sapi dpt nama...

  khalid lembab..itulah yg sy leh simpulkan....

  ada saudara diatas td samakan sack pegawai atasan dgn pekerja kilang...

  sy tk minta disack..memang tk leh certain jawatan tu atas control jpa....tp kita boleh merehatkan mrk...

  bg mrk kerja kerani..tk pun suruh duduk je....yg paling elok bg cuti bergaji....

  sebulan dua...tiga bulan..lambat laun tan sri sidek pasti akan ambil staff dia yg mkn gaji buta tanpa kerja.....

  org mcm ramli ni salur maklumat kritikal pun dah tk leh..sebab dah tk leh masuk pejabat..paling penting tk dibenarkan masuk meyuarat exco

  ada kaedahnya..tp pemimpin pr sgor(pas+pkr+dap) semua krg pandai
  ...

  dato ramli tu dikatakan mendapat gaji sebulan lebih RM33 ribu....
  sy tiada bukti..tp ini sumber dr org pkr di sgor yg juga staff kjaan negeri...

  jika fakta ini salah..tlng perbetulkan...kalau slh pun mungkin dlm angka ringgit itu..tp yg pasti mesti beribu2 atas dasar pengarah dlm kesemua anak sykt sgor

  pelik? apa nk pelik..kaedahnya simple...dia dpt gaji s/u kjaan negeri...

  bila sesiapa jd S/u kjaan negeri..secara otomatik dia duduk dlm board of directors dlm semua anak sykt kjaan sgor..mcm pkns...kump darul ehsan berhad...dan mcm2 lg...

  so bile di total semua gaji sbg pengarah sykt anak sykt kjaan sgor..menimbunlah gaji dia...

  bodoh tk khalid ni bg duit puluhan ribu kpd proksi umno dlm kjaan negeri sgor...

  dulu sy difhmkan hasan ali meminta semua mrk ni ditukarkan....

  tp ikut perkembang skrg..andai khalid tukar pegawai2 tu sekalipun..pasti hasan pula akan jd hero mempertahankan dato ramli and the geng...

  ReplyDelete
 66. Saudara Malik....

  Aku sokong kata mu itu!

  mana BUKTI!!!!!!!

  Hoiiii TB (sejenis penyakit), mana BUKTI!!!!!!!!!

  TAKBIR! la ngok, bukan TAKBEER... memang sah ko sebenarnya cybertrooper umno.....

  APE BENDE KO, TB!!!!

  Wakakaka...

  -Grup Risik Huzaifah al-Yaman
  Lokasi: Iskandar Malaysia (Cari sendiri)

  ReplyDelete
 67. Sahabat Kanan,
  Buku kau tu tak sebut nama Mujahid, Dr Lolo dsbnya.

  Kau bersumpah ada sebut nama2 mereka ni.

  So, terbuktilah sumpah kau ni palsu.


  Mereka itu berbai'ah dgn IRC dan di dalam PAS.

  ReplyDelete
 68. korang di ats semua bodoh..berbicara mcm org hilang akal..

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.