Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, February 5, 2010

Lebih 75% Setuju Khalid Samad Telah Dizalimi JK Disiplin PASDari poll Malaysiawaves setakat ini, pembaca2 Malaysiawaves rata2 setuju bahawa Khalid Samad telah dizalimi JK Disiplin PAS.

Ini setelah penerangan yang diberikan oleh Tuan Ibrahim Tuan Man sendiri dalam blognya. Penerangan beliau nampaknya tidak memberi kesan kepada pembaca-pembaca Malaysiawaves yang rata-rata membuat kesimpulan bahawa Tuan Ibrahm serta JK Disiplinnya telah menzalimi Khalid Samad.

Saya pada mulanya tidak menjangka keputusan akan berada di tahap lebih dari 75%. Saya menyangka perkataan “menzalimi” itu mungkin akan dilihat sebagai terlalu keras. Atas sebab itu, saya mengjangkan keputusan poll kali ini adalah dalam julat 50% bersetuju.

Saya merasakan kalau saya menggunakan perkataan “Tidak Adil” barulah keputusan “BERSETUJU” itu akan mencecah 80%.

Namun, jelas tindakan JK Disiplin pimpinan Tuan Ibrahim adalah satu bentuk kezaliman mengikut pandangan rata-rata ahli dan penyokong PAS serta Pakatan Rakyat. Jelas, hujah yang dibentang Tuan Ibrahim amat lemah dan tidak mampu menghalang pandangan ini dari merebak.

Ertinya, mengikut pandangan ramai, Tuan Ibrahim telah melakukan kezaliman. Saya menasihatkan kepada Tuan Ibrahim untuk bertaubat nasuha segera dan meminta maaf dari Khalid Samad kerana doa orang yang dizalimi tidak ditolak Allah SWT.
Selepas ini tiada siapa yang boleh menuduh hanya Tulang Besi sahaja yang mengatakan Khalid Samad dizalimi. Jelas, Tulang Besi tidak berkeseorangan.

Tulang Besi

ps Poll ini masih berjalan namun biasanya di akhir poll keputusan tidak akan lari jauh dari apa yang ada sekarang (mengikut pengalaman poll yang lepas2).


Share on whatsapp

6 comments:

 1. i really salute you TB, you are a very confident muslim and you dare to speak out the truth and dare to do polls.

  InsyAllah usaha anda tidak sia-sia di mata Allah swt.

  ReplyDelete
 2. undi sendiri kot..hahaha

  ReplyDelete
 3. In the interest of fairness
  If Khalid Samad is slapped wit a 6 month suspension,then Hassan Ali should be slapped wit a 12 month suspension

  A slap on the wrist is not goin 2 stop Hassan Ali in his attempts 2 go 2 bed wit UMNO n get raped by them

  ReplyDelete
 4. That's what i call double standard.
  POLITIC - permainan tak adil.

  rajraman666.Even the "PAS" ulama pilih kasih.

  ReplyDelete
 5. kasihanilah puak al dungu al arabi..mereka pun nak millions of $$$,mini palaces,ferrari,lambrogini,poonani yg hot!hot!!

  ReplyDelete
 6. "the thinking lot' can cari makan anywhere..but the "the dungu al arabi ala bibi lot" dont have that option....nak cari makan nowdays choochah maah..no other qualifactions maah..so,moo pegang umno zakar maah...

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.