Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, March 24, 2010

Maklumat Keahlian PAS bukan Rahsia Lagi. INI BUKTINYA!!!!!!

Berita buruk kepada keseluruhan ahli-ahli PAS seluruh negara. Maklumat keahlian kamu bukan rahsia lagi. Gambar di bawah (rujuk di kaki artikel ini) saya ambil dari sebuah blog picisan yang mendedahkan keseluruhan maklumat serta butiran keahlian PAS saya. Sehingga ke tahap, alamat saya sewaktu saya mendaftar menjadi ahli, yang telah saya lupa, pun dia tahu. Malahan, nombor IC lama saya pun blogger picisan ni dapat.

Saya tak heran sangat maklumat saya ni diumumkan (NOTA: Mempamerkan no IC milik orang lain salah daris egi undang-undang), tapi bagaimana dengan orang-orang lain yang menjadi ahli PAS? Adakah mereka tidak kesah maklumat keahlian mereka tiada lagi kerahsiaan?

Bagaimanakah seorang blogger picisan macam dia ini boleh mendapat maklumat-maklumat rahsia parti? Itu yang sangat-sangat menghairankan saya.

Eloklah kes ini berlaku, supaya PAS dapat menutup “lubang-lubang” yang bakal menjatuhkan maruah PAS itu sendiri.

Tulang Besi

ps Blogger ni saya dah pernah dedah perangai suka sebar fitnahnya. Salah satu contoh boleh dibaca di sini.

Saya syak Batu Api ni orang yang bekerja dalam Pejabat Agung PAS. Itu sebab dia boleh dapat maklumat rahsia sebegini.

ps saya sudah "escalate" perkara ni terus ke Setiausaha Agung PAS Pusat. Saya yakin SU Agung sendiri merasa marah dan sedih akan berlakunya perkara ini. Saya 100% yakin perkara ini berlaku tanpa pengetahuan atau restu Setiausaha Agung PAS Pusat.

Saya minta maaf pada SU Agung kerana terpaksa menaikkan isu ini kerana bagi saya kerahsiaan maklumat keahlian PAS adalah isu BESAR dan amanah yang paling besar yang diberikan oleh ahli-ahli parti kepada PAS. Saya yakin Setiuasaha Agung juga bersedih atas berlakunya perkara ini


Share on whatsapp

62 comments:

  1. Sahabat Kanan,

    Sehingga ke tahap, alamat saya sewaktu saya mendaftar menjadi ahli, yang telah saya lupa, pun dia tahu. Malahan, nombor IC lama saya pun blogger picisan ni dapat.

    Aku simpati kat hang.

    Cuma, respond aku mudah saja.

    Bila hang dah femes, ini jadinya. Masa kau takde apa2, kau dedahkan org lain. Bila kau femes, diorg punya turn dedahkan kau.

    Itu salah, tapi itu hakikatnya dalam blog. U got to bear it.Jadi, TB hang kena berhadapan dengan perkara2 ni, sabar or just stop blogging, or jadi low profile.

    Jika org dedah2 mcm ni, kau nak "merajuk" (buat bunyi merajuk), marah, tension, maknanya kau ni takle setabah mcm org sangka.

    Bukan setakat tu saja, mungkin gambar kau buang air kecik, buang air besar, gambar2 anak2 kau, bini, datuk, nenek, semua diorg akan dedah. jadi, ini adalah adat, bersedialah..

    Kalau kau nak terus dalam medan ni...mcm pemimpin fav. kau bilang:

    Jika takut akan risiko, jangan bicara soal perjuangan

    ReplyDelete
  2. Aku tak peduli pames tak pames.

    Kalau Obama jadi Ahli PAS pun, maklumat keahlian beliau WAJIB dirahsiakan.

    Itu point yang aku nak bawa sebenarnya

    ReplyDelete
  3. Tulangbesi!
    Kerahsiaan merupakan asas utama dalam mana-mana organisasi.
    orang yang mesti dipertanggungjawabkan ada s/u agong parti.
    Disini bukan persoalan tulang besi atau tulang tembaga, tapi keseluruhan ahli PAS. Jika kita diamanahkan menjaga sesuatu, maka kemestian perkara itu dijaga.
    harap s/u agung PAS letak jawatan atau melakukan siasat dalaman dan mengambil tindakan selaras dgn peraturan parti.

    ReplyDelete
  4. Tulang besi!
    Dalam persoalan ini aku mengakui anda berada dipihak yang benar!
    S/U mesti bertindak sekarang, jangan gunakan pejabat PAS tempat untuk menghuru-harakan PAS.
    Sesiapapun boleh melawan tulang besi, tapi sesiapa jangan dibenarkan menjahanamkan PAS. (urat tembaga)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. Aku dah lama hilang kepercayaan kat PAS sejak gang musang2 berjanggut memimpin.

    ReplyDelete
  7. aku bersimpati dengan nasib tulang besi...

    betul ke Suhaimi tu dalang dalam blog antihusam...kenapa sekarang dah tak update..takut kena saman kot..

    kalau betul..memang malang nasib PAS

    mintak kepastian daripada ketua pasreform..tulang besi

    ReplyDelete
  8. Apa bezanya Kerahsiaan PArti dengan Engkar Arahan Parti.

    Tak kan malu sebab tak bayar yuran kot. Tulang babi merupakan contoh terbaik ahli PAS yang sayangkan parti. Sampai yuran RM 3 pun tak mampu bayar. Mungkin Tulang Babi boleh buat rayuan kutip derma dalam blog ini untuk bayar yuran beliau yang tertunggak. Inilah hebatnya tulang babi. Ingat - Bila kita dedah aib orang, maka tunggulah orang akan dedah aib kita.

    Dan dibawah ini adalah satu lagi contoh pimpinan pas yang sayangkan parti (kononnya).

    Umum telah mengetahui yang Khalid Samad@KS telah didapati bersalah dalam dan dijatuhi hukuman GANTUNG 6 Bulan oleh JK Disiplin.

    KS tampak tak puas hati dengan keputusan tapi akur sepertimana yang ditulis dalam blog beliau. Dia juga berpendirian tidak akan buat RAYUAN kononnya atas dasar prinsip.

    Inilah prinsip KS. Kononnya untuk menegakkan keadilan tetapi tidak menggunakan ruang yang disediakan oleh parti untuk membersihkan beliau. Apa yang paling mengherankan, dari maklumat yang diterima dari Shah Alam, KS masih masuk mesyuarat kawasan dan memainkan peranan yang aktif. Tak pasti atas kapasiti apa. Yang peliknya AJK PAS Kawasan macam lebih takut dengan KS dari arahan yang telah dikeluarkan oleh PAS Pusat. Mana prinsip parti yang digunapakai pun tak tahulah.

    Kalau dah tak nak merayu, ikut ajelah peraturan. Janganlah ikut keras kepala sendiri. Macam orang kerja, kalau dah digantung kerja mana boleh masuk kerja. Ini bukan setakat masuk kerja masuk mesyuarat lagi.

    Dalam mesyuarat boleh cadang itu dan ini pulak tu. Mungkin AJK dah kena beli kot walaupun tak semua. Atau semua AJK pas kawasan diberi surat tunjuk sebab kot !
    PAS Pusat kena selidik kes KS yang tak patuh arahan dan juga pas kawasan yang pandai-pandai langgar arahan parti.
    Kalau semua pimpinan perangai macam ini rosaklah pas. KS cuba lu piker sendiri, ikut aje lah arahan parti, jangan menyimpang. Sampai bila nak anggap diri sentiasa betul.

    ReplyDelete
  9. bebal juga si batu api2 ni..lu tautak tindakan dedah maklumat yg rahsia menakutkan ramai org terutamanya ahli2 PAS yg sedang bekerja di goverment sektor. ..Tindakan lu nak kenakan tulang besi dah terkena secara langsung kat org lain..

    Si Anonymous plak kata "Jika takut akan risiko, jangan bicara soal perjuangan..lu pun penakut juga guna Anonymous nak komen kat sini..

    Kepada pemimpin PAS eloklah nasihat kat SU step down secepat yg mungkin.

    ReplyDelete
  10. Saya pun dah lupa alamat rumah lama saya tu, no 61 Jalan Maarof

    ReplyDelete
  11. saya comfom maklumat ahli pas ada diberikan umno... jan tanya bukti saya tala bukti, tabik dada tanya selera...

    ReplyDelete
  12. keahlian pun nak rahsia? bg aku. LANTAK LA!
    pin ATM shj yg rahsia.

    ReplyDelete
  13. Kata Tulang Besi

    "Kalau Obama jadi Ahli PAS pun, maklumat keahlian beliau WAJIB dirahsiakan. Itu point yang aku nak bawa sebenarny."

    Apa yang hang takut sangat. Ahli UMNO tak takut pun keahlian mereka diketahui. Mungkin juga separuh ahli PAS mahu makan dua belah, sebab itu kalau boleh nak sembunyi2 data keahlian.

    ReplyDelete
  14. fugaz said...
    bebal juga si batu api2 ni..lu tautak tindakan dedah maklumat yg rahsia menakutkan ramai org terutamanya ahli2 PAS yg sedang bekerja di goverment sektor. ..Tindakan lu nak kenakan tulang besi dah terkena secara langsung kat org lain..

    TERAJANG SEMUA PENYOKONG PAS MUNAFIK DARI PUBLIC SECTOR!!! SIALAN. GAJI AMIK TAPI KUTUK KERAJAAN. PASTU BAGI ANAK BINI MAKAN.. PIRAH. PAS MUNAFIK YANG KEJE NGAN KERAJAAN PERSEKUTUAN... ANJING!!

    ReplyDelete
  15. TERAJANG SEMUA PENYOKONG PAS MUNAFIK DARI PUBLIC SECTOR!!! SIALAN. GAJI AMIK TAPI KUTUK KERAJAAN.
    -----

    Patut mintak semua orang yang undi PAS atau jadi ahli PAS dikecualikan dari membayar cukai.

    Dan patut mintak rakyat mana-mana negeri yang PAS adalah sebahagian dari kerajaan negeri juga dikecualikan dari membayar cukai.

    Hasil mahsul dari negeri yang di bawah PR seperti Gas di Kelantan hendaklah dikembalikan 100% pada kerajaan negeri, tak boleh cuma 5% macam sekarang tapi 95% kerajaan persekutuan sapu melalui PETRONAS,

    Kalau macam itu, aku pun nak sign borang PAS. Psal lak aku yang tak sokong BN kena bayar cukai kat kerajaan di bawah BN?

    Memang tak adil sungguh!

    ReplyDelete
  16. Kalau seseorang itu ingin menjadi ahli PAS, apakah ada sesiapa yang akan memberitahu bahawa segala butiran maklumat orang yang ingin menjadi ahli itu akan dirahsiakan oleh parti...? Atau boleh dipamerkan dimana saja..?

    Apakah ada akta parti yang melindungi maklumat ahlinya...?

    Diharap "Tulang Besi" dapat merungkai secara jelas mengenai Malukat Keahlian PAS bukan Rahsia lagi.

    Jikalau maklumat keahlian bukan rahsia..., dimana orang ramai boleh membuat rujukan bagi mengetahui sipolan itu ahli PAS atau bukan...?

    ReplyDelete
  17. Keahlian pada sesuatu parti tak perlu dirahsiakan. Apa nak ditakutkan ? Takut kat UMNO kot ....

    ReplyDelete
  18. hahaha kenapa PAS ni pertubuhan gangstar ke yg kehalian dia sampai nak rahsia sebergitu rupa.. hahaha, kata saja ko tu penakut..

    apa rahsianya ahli, klu tak semua mp dan adun mana tahu dia ahli klu rashia.. bodoh

    dan ko lok 3 ringgit pun tak leh bayar yuran nok cakap pasal perubahan? piiiiiiiiiii raaaa.. memalukan

    ReplyDelete
  19. ahli bukan rashia dan bukan bermakna boleh dipamirkan sesuka hati maklumat tersebut, tapi dlm kes TB ni rasa perlu kerana beliau sungguh2 sangat mendakwa dia ahli PAS, dan ingin membaiki PAS konongnya dia adalah terbaik dikalangan PAS, maka wajib kena cari maklumat keahlian dia, sbb ruang perbicaraan yg TB ambik dlm dunia cyber maka maklumat dan segala bukti2 tentang dia juga dibuat pada medan yg dia sendiri pilih.. so apa salahnya.. sekarang jelas dia nak kata ahli tak bayar yuran, klu dia tu papa kedana ok ah, tapi gaji 6x gaji exco, tapi 3 rial dok leh bayor.. pah tu dakwa perihatin ttg parti.. jadi ah cam aduka teruna, bila kena tangkap baru napi dia bukan ahli PAS.. bengong kat tu

    ReplyDelete
  20. hahaha kenapa PAS ni pertubuhan gangstar ke yg kehalian dia sampai nak rahsia sebergitu rupa.. hahaha, kata saja ko tu penakut..

    Kalau begitu bank pun pertubuhan gangster sebab tak bagi maklumat sebarang-sebarang tentang pelanggan.

    Tak paham la mentaliti orang UMNO dan fraksi UMNO ini macamana.

    ReplyDelete
  21. tapi dlm kes TB ni rasa perlu kerana beliau sungguh2 sangat mendakwa dia ahli PAS, dan ingin membaiki PAS konongnya dia adalah terbaik dikalangan PAS,

    Komen saya: Bodoh bin Bangang. Maaf sebab berkasar.

    Aku berkasar bukannya apa, nak dedahkan maklumat peribadi TB sila lah, tapi maklumat sendiri tu mana?

    Kalau berani tampil lah bagi nama penuh, no ahli PAS berapa. Lepas tu nak tuduh saudara Rahman munafik ker, pemecah jemaah ker, sila kan.

    Kalau jantan tunjuk muka dulu bang. Saudara Rahman dari dulu guna nama sebenar, siap bagi no ahli PAS dan sekarang wajah dan susuk badannnya pun kita tau rupa macam mana.

    Orang yang tuduh saudara Rahman ini tapi sembunyi belakang nama samaran cuba cek dalam seluar, mana tau teloq pun dah hilang.

    ReplyDelete
  22. Orang macam batu api@ firestone tak boleh percaya.

    Dedahkan maklumat peribadi saudara Rahman.

    Padahal nama penuh sendiri pun takut nak bagi.

    Saya cabar dia bagi nama dan no ahli PAS. Muka tak payah, siapa pun tak nak tengok.

    Nak tuduh orang pun professional la sikit.

    Bodohnya si batuapi ini. Islam apa main tuduh tapi nama pun tak berani bagi.

    ReplyDelete
  23. Maaf kan Anonymous2 dan Ahli Pas yg bagi komen menghentam TB.. sesengguh nya mereka2 ini adalah org yg jahil..kita jg jadi macam mereka..kalau perangai mereka macam babun mandul tak kan kita nak ikut juga...

    ReplyDelete
  24. nizam kata
    hahaha kenapa PAS ni pertubuhan gangstar ke yg kehalian dia sampai nak rahsia sebergitu rupa.. hahaha, kata saja ko tu penakut..

    Kalau begitu bank pun pertubuhan gangster sebab tak bagi maklumat sebarang-sebarang tentang pelanggan.

    Tak paham la mentaliti orang UMNO dan fraksi UMNO ini macamana.


    apa lah, bank bukan pertubuhan, bank adalah tempat kita simpan pitis lah bro.. nak kias biarlah nampak cerdik sikit, aku lagi tak faham mentaliti ko, ke mentaliti dah terganggu sehingga tak leh nok beza antara bank dgn persatuan, bank tu ko daftar jd ahli ke? bangang

    ReplyDelete
  25. fugaz said...

    Maaf kan Anonymous2 dan Ahli Pas yg bagi komen menghentam TB.. sesengguh nya mereka2 ini adalah org yg jahil..kita jg jadi macam mereka..kalau perangai mereka macam babun mandul tak kan kita nak ikut juga...


    tah.. ikut lah TB, dia org alim tu.. ngaji pondok kat 20 th, gi mesir lagi, mekah lagi..

    ReplyDelete
  26. Ahli Pas.

    dah KS tu masih ahli PAS. apa salahnya aktif? sedangkan semua jawatan2 dalam kawasan pun hasil dari undian, bukan dilantik macam di kawasan2 lain .. lagi nak kata bukan2 kat KS.

    wala sangat la tu ...

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  28. mana tau maklumat ni didedahkan oleh pejabat SUA. ntah2 dari tempat lain. bersangka baik lah sikit. TB pun pernah dedah maklumat keahlian dia kat sini.
    http://www.malaysiawaves.com/2010/02/aduan-rasmi-tindakan-melanggar.html

    ReplyDelete
  29. apa lah, bank bukan pertubuhan, bank adalah tempat kita simpan pitis lah bro..

    Lu cakap apa ni brader. Bank pun sejenis pertubuhan perniagaan. Dia berniaga bagi pinjam duit lepas tu ambil faedah.

    Bukan sekadar bank saja, syarikat ker, koperasi ker, mana boleh suka-suka dedahkan maklumat peribadi ahli, staff dan juga client.

    Kalau urusan rasmi seperti siasatan polis, perintah mahkamah baru boleh beri maklumat peribadi. Sama juga dengan PAS, mana boleh bagi maklumat alamat dan no ic ahli sesuka hati.

    Kalau tak ada urusan rasmi, kena mintak kebenaran ahli lah kalau nak bagi maklumat peribadi.

    Yang bagi maklumat TB ini dalam blog adalah si pondan batuapi. Batuapi ini apa autoriti dia utk bagi maklumat peribadi ahli PAS kepada umum?

    Entah-ntah si batuapi ini SB. Mcm senang jer dia nak akses rekod kat pejabat PAS.

    Lu ni masih sekolah ker aper. Tak kan benda macam ni pun tak tau.

    ReplyDelete
  30. TB pun pernah dedah maklumat keahlian dia kat sini.

    Tuan punya badan nak bagi maklumat itu hak dia.

    Aku nak tanya apa hak si pondan batuapi tu sampai dedahkan alamat sekali?

    ReplyDelete
  31. Kata Nizam Mahmud

    "Patut mintak semua orang yang undi PAS atau jadi ahli PAS dikecualikan dari membayar cukai."

    Berapa banyak cukai yang korang bayar? Secara puratanya amat kecil. Tak cukup pun untuk menapong perbelanjaan projek2 kerajaan yang dilaksanakan untuk kesenangan rakyat (termasuk yang digunakan oleh ahli PAS).

    Isunya kenapa kau orang takut sangat diketahui orang ramai jadi ahli PAS? Apa yang nak ditakutkan. Kalau takut dibuai ombak, jangan berumah di tepi pantai.

    Kata perjuangan PAS direstui Allah. Tentu Allah akan membantu kau orang jika perjuangnan PAS itu sesungguh dan satu2nya perjuangan untuk menegakkan Islam. Tapi semua orang tahu, perjuangan PAS itu bukan perjuangan untuk Islam. Mungkin dulu benar, tapi sekarang perjuangan politik untuk kuasa semata-mata. Bila dah berkuasa jadi pengamal politik balas dendan sesama Islam.

    Munafik lah kamu semua ahli PAS. Aku, bila tengok kopiah putih dan baju lusuh kamu semua pun aku dah naik menyampah.Sorry lah sebab aku "too carried away".

    ReplyDelete
  32. Berapa banyak cukai yang korang bayar? Secara puratanya amat kecil.

    Ko ada bukti puratanya kecil?

    Mesti la tak ada, orang UMNO kalau fitnah mana ada bukti.

    Nak tendang semua orang PAS dari jawatan awam boleh, tak ada masalah. Aku boleh sokong cadangan ini dgn syarat kecualikan ahli PAS dari bayar apa jenis pun cukai, cukap pendapatan, cukai jalan, service tax dan semua sekali.

    Kan ko yakin sangat purata cukai yang dibayar ahli PAS kecik, jadi apa nak takut kan?

    Aku gerenti keahlian PAS tiba-tiba naik. Aku pun nak join beb. Kalau dia jual borang ahli harga RM100 sekeping pun gerenti laku.

    Dan aku gerenti Kelab Penyokong PAS tiba-tiba tumbuh merata-rata dengan jumlah keahlian yang tak masuk akal. MCA, MIC dan GERAKAN confirm tutup kedai di merata-rata tempat seluruh negara. Entah-entah banyak cawangan UMNO pun tutup sekali.

    Bagus cadangan lu. Lagipun setakat aku bercampur dengan ahli PAS, dari 5 orang mungkin 1 atau 2 jer yang kerja kerajaan. Itu pengalaman aku saja lah, tak ada pun statistik. Yang aku tahu kat Putrajaya undi yang pembangkang dapat pun sikit jer.

    Apa tunggu lagi bro, start la kempen tu. Asalkan masukkan syarat aku tu, aku sanggup sokong.

    p/s. Geleng kepala jer tengok orang yg pikir duit Gomen tue BN punya.

    ReplyDelete
  33. awang korok keringMarch 24, 2010 at 6:45 PM

    Rahman, mun tak mboh saman ke cgu pa kerana gagal menjasga kerahsian butiran peribadi ahli pas? aku rasa inilah masa terbaik mun nak buang tok dalang perpaduang!

    ReplyDelete
  34. Mereka cuba membuat alasan sebegini yang mereka tinggalkan di blog saya:
    mana tau maklumat ni didedahkan oleh pejabat SUA. ntah2 dari tempat lain. bersangka baik lah sikit. TB pun pernah dedah maklumat keahlian dia kat sini.
    http://www.malaysiawaves.com/2010/02/aduan-rasmi-tindakan-melanggar.html
    ”.
    Cuba jawab, bagaimana seekor blogger picisan bernama Batu-Api boleh tahu alamat kediaman saya yang telah saya lupa, yakni:
    “No. 61, Jalan Maarof, Bangsar Park, Kuala Lumpur”

    ReplyDelete
  35. Pendedahan TB ini amat serious.Kemunkinan PAS Kawasan Putrajaya munkin tutup.Ahli-ahli perniagaan dari kalangan PAS yang berurus dengan kerajaan(BN) munkin akan kehilagan punca pendapatan.Senarai nama ahli-ahli PAS adalah tanggung-jawab S/U Agong PAS.Mustafa Ali wajar meletakkan jawatan serta merta,sekiranya dia masih ada lagi sedikit rasa "conscience'dalam dirinya.

    ReplyDelete
  36. Kalau Obama jadi Ahli PAS pun, maklumat keahlian beliau WAJIB dirahsiakan.

    Itu point yang aku nak bawa sebenarnya


    Point taken dr sudut organisasi.

    Tapi menuduh org tu ini bocor dan salahkan "sesuatu" pihak, adalah tuduhan yg serius.

    Kalau "orang itu" salah dr sudut dr organisasi, keselamatan, buat cara yg betul, buat aduan, report.

    jgn pandai2 tuduh. itu adab. jika nk org lain beradab, kau tu pun kena beradab dulu.

    if nak main tuduh2, giliran kau pulakla lwn dedah keahlian si batu api...fair enough bukan??

    Tapi dr sudut blogging,jadi penulis politik yg menelanjangkan orang , itulah cabarannya, u got to admit, anything about u is no more secret, org lain ada juga "hak" utk telanjangkan kau.

    Bila org PAS jadi Obama, dia tak oleh lari dr gosip,kamera, dan pendedahan sulit.

    Faham?

    ReplyDelete
  37. kalo gitu mai kita pakat dedah hj hadi obama! berapa bini dia, berapa duit dia, dia suka main kat pantai pukui berapa dan lagi la... amacam??

    ReplyDelete
  38. Dulu ko dedah rahsia parti tak apa atas nama "sayangkan PAS".tu lg besar impaknya kpd seluruh organisasi..skrg ni org dedah hal ko dah gelabah..releks la bro..takkan pejuang dedah skit dah nk mengadu..

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  44. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  46. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  47. pale butoh ko anon. cube aku dedahkan ID ko ngan mak bapak ko.

    ReplyDelete
  48. Kepala kote ko anonimuz, cuba ko dedahkan puki mak ko kasik anjing !
    Dedahkan kote bapak ko kongkek babi!

    ReplyDelete
  49. fugaz tak dak otak....

    hang ingat kerajaan memerintah pakai duit umno ka?? hang paham tak bab2 'kerajaan pemerintah'??? kalau bodoh p mengaji dulu,pastu baru komen!

    aku benci org sengal n bebal!!

    ReplyDelete
  50. kah..kah..kah Islam sudah gelabah...Islam sudah takut sama Melayu...kah...kah..kah..
    Melay sudah boleh dapat RAHSIA islam... kah..kah..kah Islam pi mesyuarat pakat2 duduk bersila lagi ka? Melayu sudah bangunan berpuluh tingkat...Isalam ada apa? kah...kah..kaMelayu sudah tahu rahsia islam...kahhh..kah

    ReplyDelete
  51. Aku tak kisah kalau semua maklumat aku sbg ahli Pas diketahui oleh sesiapa pun hatta yahudi israel sekalipun.

    kalau penakut tok sah berjuang bersama Pas.....pee masuk umno.

    nickname tulang besi.....hati mcm tikus

    ReplyDelete
  52. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  54. hebat nya org pejuang islam berbahas...

    ini ker sikap penyokong PAS.. perjuang Islam..

    Cuba ingat kt tuhan semua..

    Kenapa nk gaduh2...

    Adakah isu ini sudah di main kan oleh proksi dan ejen2 musuh PAS yang berada dalam selimut..

    Cuba fikir2 kan kepada penyokong PAS yg merasa iklas....

    ReplyDelete
  55. rasa kalu iklas perjuang dgn PAS dan demi agama suci..

    ini bukan menjadi hal yg besar...

    Mungkin proksi dan ejen musuh PAS telah masuk dalam selimut..

    Cuba anda nilai kan...

    ReplyDelete
  56. Knpa takut dng org yg engkar perintah Allah.Mrk pun tak boleh tinggal d mukabumi Allah.Rezeki Allah semua mrk lantak.Apa yg Allah perintah tak mau buat.

    ReplyDelete
  57. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  58. tulangbesi.wordpress.com

    ReplyDelete
  59. x lama nak kena saman dengan batuapi? dah sedia ke belum?

    ReplyDelete
  60. kau pun nak kena saman dgn ahli pas dah, dah sedia ke belum? kau dah baca kembar kau kat wordpress? siapsurat nak hantar aduan salah laku kau dalam PAS....habislah kau..aku tau kau mesti padam mesej ni kan...memang pondan, tak dak teluq

    ReplyDelete
  61. aku ingat elok kau pergi rayu pada Anwar Ibrahim cepat2 supaya kau boleh jadi calon PKR di Hulu Selangor. supaya kau tak yah sibok lagi maintain web ni...buat keje lain sebagai YB lagi bagus..amacam? kalau perlu, aku boleh hantar cowok pada kau untuk urut2 anggota badan kau bile kau penat

    ReplyDelete
  62. tak patutlah post tu alamat rumah, bahayakan saudara + rakan rumah/keluarga....lama duduk alamat tu ke? ha ha. jika lama, dulu jiran. ha ha.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.