Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, March 30, 2010

Siapa Yang Dedahkan Maklumat Keahlian Tulang Besi ???

Pertama sekali, Tulang Besi mengharap benar Setiausaha Agung mengambil tindakan tegas ke atas mereka yang telah mendedahkan maklumat keahlian Tulang Besi. Lawyer Tulang Besi telah memberi nasihat supaya Tulang Besi membuat laporan Polis bagi melindungi diri Tulang Besi. Cumanya, Tulang Besi masih tidak sampai hati untuk membuat laporan polis. Itu sahaja.

KAITAN DENGAN SUHAIMI EMBONG AL MANIRI

Sesiapa yang melihat laporan Muktamar PAS di Shah Alam pasti akan membaca nama Suhaimi Embong (AL Maniri) sebagai Pengarah Unit IT PAS Pusat. Ia bererti Suhaimi Embong bertanggungjawab ke atas infrastuktur IT PAS Pusat. Ia termasuklah "server" yang mengandungi pengkalan data keahlian PAS seluruh Malaysia.

Dari penyiasatan Tulang Besi, Suhami Embong Al Maniri mempunyai "aksess" menyeluruh kepada seluruh infrastruktur serta data yang terkandung dalam pengkalan data PAS Pusat kerana beliau adalah Pengarah IT PAS Pusat.

Suhaimi Embong Al Maniri mengetahui "password" yang membolehkannya mengeluarkan maklumat rahsia dari pengkalan data PAS Pusat. Beliau juga mengetahui setiap kali maklumat rahsia ini diambil dari pengkalan data dan siapa yang mengambilnya.

Sekiranya berlaku kebocoran maklumat dari pengkalan data PAS Pusat, maka Suhaimi Embong Al Manirilah yang bertanggungjawab secara terus. Ini kerana seluruh maklumat dari pengkalan data PAS Pusat berada di bawah pengawasan dan kuasa beliau seluruhnya.

Kalau saya Setiausaha Agung pun, saya akan merujuk kepada Pengarah IT PAS Pusat untuk mendapat maklumat-maklumat rahsia sebegini.

Walaupun SU Agung bertanggungjawab terhadap kerahsian maklumat seperti ini, tetapi tanggungjawab menjaga kerahsian maklumat sebegini terletak di bahu Pengarah IT PAS Pusat.

Tulang Besi
Share on whatsapp

31 comments:

  1. maklumak baru yang baru dapak. maklumak dari pejabak agong pas jalang raje lauk.

    ali zaidang tu budak nasharudding Mak Iseee.

    Die ngaji UIA. sekarang jadi PA Nasha.

    namee dieee Meor. Dulu perasang nok jadi PA Dr Zul. Tapi sebak dia bodo bedooh lalu. Tak leh follow Dr Zul. lepah tu ikut nasha pulok. tu jadi bodo bedengung tu.

    Ali Zaidang nge Batu Api tu budok pejabak agong jalang rajee lauk.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Ish..maklumat pulak bocor..teruk tullah PAS skarang..jahanam negera perpaduang..Jom masuk PKR sume..Anwar Ibrahim yg paling benar!!hidup Tulang Besi!!Hidup Anwar!!!hancur perpaduang hancur PAS

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. lawan tb,,,geng ganu dah d tendang d negeri sndri,,,muka tak malu,,muka recycle,

    ReplyDelete
  6. berjuang ni berjuang jugok,,,tapi kalu org sndri pun tak ndak,,,tahu pintu keluar kut

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. mana tahang geng kat negeri sndri rakyat dah kasi penendang ,,,pulak tu pegang jawatang kat pusat . org lain tak bjwtg pun jd exco, manyak masyuuuk,,,ini su ade telo je

    ReplyDelete
  10. geng pepaduank,,dtg le buat ceramah kt kg kami n bole guna ketayap kutip maaa,,,,

    ReplyDelete
  11. presideng pun berbini extra, su pun ngan abg sndri pun porak peranda, pj sel pun dah slesai ke kes bawah pusat tu....timbln sila le dtg lagi ke yan btanding,,,hahahuhu

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  13. alahai..tb.
    1.apa punya mentaliti hang ni!
    2.Perkara remehtemeh seperti maklumat keahlian pun hang nak jadikan isu besaq!
    3.hang sepatutnya banggalah!hang penyokong pas sejati!umuq 8 tahun dah jadi ahli pas!
    4.kan hang dok jaja hari tu!hang idup dengan harakah!hang pengikut pas sejati!
    5.La ni!depa promote hang la!depa siarkan betapa sejatinya hang dalam pas!
    6.Ish!ish!ish!apa la hang ni!ni tanda puak yang kalah!bila rasa nak kalah!macam-macam perkara yang remeh dipersoalkan!!hang dah nak mengaku kalah ka!!

    ReplyDelete
  14. Dawai Kokot said...

    TB..surat jemputan masuk PKR dari Anwar dah dapat ke? dia slipkan skali ngan surat tawaran jadi CEO
    .

    Dawai Kontot,

    Hang bila nak masuk UMNO?

    ReplyDelete
  15. Dawai kokot...,

    Aku baca komen kau dalam blog ini seperti aku mendengar celoteh seorang yang bangang mengeluarkan hujah.

    Orang berhujah kau pun nak berhujah....

    Dawai kokot... kalau lah aku kenal kau siapa sememangnya aku amat kesihan pada kau.

    Kau berhujah tentang apa..? Atau kau termasuk dalam kumpulan pemimpin yang kalah perang..?

    Demi menjaga kepentingan kumpulan itu (?), teruskanlah menyondol macam babi mencari cacing dalam lumpur...

    ReplyDelete
  16. Ramai betul 'panas' dengan saudara Rahman sekarang.

    Keep it up. Menghiburkan juga melihat posting fraksi UMNO yang tak cukup akal ini.

    ReplyDelete
  17. dawai kokot

    aku cuma bole kasihan kepada anak bini kau.

    ReplyDelete
  18. orang macam TB ni nak cari publisiti murahan. nak jadi batu api dalam jamaah. membuat macam2 andaian dan membuat tuduhan2 prasangka yang buruk terhadap pemimpin. aku rasa dia ni agen anwar dalam pas. nak lemahkan pas dan kuat kan PKR. aku agak jer, kalau silap aku mintak maaf awal2 kat TB.

    ReplyDelete
  19. Apa salahnya maklumat Tulang besi didedahkan??

    Apa yg nak kecoh sangat nih??

    Bukan ke Tulang Besi mmg suka dan gilakan akan publisiti sebegini dan kononnya andalah blogger yang terhebat dan terpandai di Malaysia..Asal tak sependapat,kena bantai kena maki oleh Tulang Besi

    Saya tak paham kenapa nak marah dan kenapa nak melenting..

    ReplyDelete
  20. nak tahu maklumat terperinci siapa tulang besi, boleh buka server kat tulangbesi.wordpress.com, tak yah tanya orang lain

    ReplyDelete
  21. Tulang Besi ni sebenarnya agen DAP dalam PAS... tugas dia adalah untuk hancurkan jemaah PAS.

    Elok lah tu bole kawan dengan sheh besar PKR - Anwar Ibrahim!

    Lepas ni dia nak lantik Sami Besar DAP sabiul samaah Lim Kit Siang jadi Kadhi Besar Malaya..

    Dasat TB ni..

    mamanview

    ReplyDelete
  22. Suhaimi Embong Al Maniri mengetahui "password" yang membolehkannya mengeluarkan maklumat rahsia dari pengkalan data PAS Pusat. Beliau juga mengetahui setiap kali maklumat rahsia ini diambil dari pengkalan data dan siapa yang mengambilnya.

    TB, nampaknya hang ni main buat tuduhan tanpa ilmu. Hang nak jadi pakar IT pulak ke?

    Hang tak tau ke, zaman ni, orang simpan password dalam hash code. Even server admin tak tau password penggunanya. Dia hanya boleh reset password, tapi tak tau apa password yang digunakan oleh pengguna.

    Tak tau la kalau IT pas tak tau bab ni.

    ReplyDelete
  23. relax la bro marah ke..
    aku cuma ajak Tb masuk PKR..sbb dia taksub ngan Anwar..kesian dia hidup dalam buangan dalam PAS ni.Asyik kne fitnah je..

    PKR sangat sesuai dgn ko Tb..sbb Syeh Anwar mmg sgt sayang org macam ko.

    ko bleh setara ngan Azmin pas ni.. tp paperpun trima dulu jawatan CEO tuh..Hidup PKR!! hidup TB !! hancur Perpaduang!!

    ReplyDelete
  24. TB malam ni dato suruh telepon, surat lantikan ko untuk CEO kat Selangor dah diluluskan Khalid. Tinggal persetujuan ko je yang aku perlukan. Tp sheikh Anwar bagi syarat kne isi borang PKR..tak perlu isytihar..
    Tunggu bila PAS hancur bersama perpaduang-perpaduangnya baru ko isytihar k..tp kalu ko dah tak tahan sgt ngan perpaduang lompat jelah..syeikh Anwar dia tak kisah

    kol segera

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  26. Nak tau maklumat dalam database tak semestinya kena jadi DBA/pegawai IT baru tau... opis boy kalau dia dapat username dan password pun boleh dapat dari dalam sistem....

    Or maybe somebody yg tahu pasai ko yg dedahkan... tak semestinya maklumat tu dari database... lagipun alamat tu alamat lama ko.. ko bukan tinggal situ dah... and maklumat tu rasanya yg basic saja... kecuali bab yuran tertuinggak tu je yg agak secret sikit...

    ReplyDelete
  27. Apara TB, Komen yang x ikut selera hang delete. Jangan asyik tuduh orang, sapa2 ja hang tembak asalkan ada sasaran. betui x betui hang xkisah. Bawak2 istigfar TB...

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  29. apalah, tahap mana ko ni, semua maklumat ahli cawangan tahu lah ngok! setiusaha cawangan klu tak tahu maklmat ahli ke tidak, aktif ke tak aktif, cam mana dia nak hantar surat jemputan untuk msyurat.. yg tembak membabi buta ni apsal, nak tunjuk bengong sangat ke? klu benda basic gitu tak tahu cam ne ko nok komen pelembagaan parti, organasasi parti, pimpinan parti? klu banda cam ni ko tak boleh fikir cam ne ko nak jadi CEO?

    ReplyDelete
  30. Msuafir,

    Kao ke yang berpakat dgn papa gomo nak serang aku?

    ReplyDelete
  31. mudah mcm tu ke nak buka password org ek? bkn dia encrypted dalam database ke?

    bhy la mcm ni pas..... kena tukar org lain ni?

    en rahman ada cadangan sape2? jgn bagi songkok putih dah le.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.