Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, April 25, 2010

Hulu Selangor: Ada Harapan PR/PKR Untuk Menang

Begitulah maklumat terbaru yang didapati oleh Tulang Besi. Harapan untuk menang kelihatan cerah. Tapi, masih terlalu awal untuk berkata demikian sebenarnya. Ini kerana Barisan Nasional terkenal dgn undi hantunya. Maka, kita masih boleh kalah dengan segala penipuan dan daya usaha jahat Barisan NAsional/UMNO. Kita semua mesti jangan putus berdoa dan bermunajat sepanjang masa sehingga lah keputusan diumumkan.

PENGUNDI LUAR

Minta setiap penyokong dan pendokon PR mengusahakan sesiapa yang mereka tahu menjadi pengundi di Hulu Selangor supaya pulang mengundi.

Pengundi luar dan pengundi muda mampu memberi kelebihan kepada Pakatan Rakyat.

NAJIB DAH MULA MENGGELABAH

Najib dan gengnya baru mendapat maklumat terbaru berkenaan Hulu Selangor yang menyatakan Barisan Nasional terkebelakang di Hulu Selangor.

Tak heranlah malam tadi Najib sendiri berucap dan menyindir Anwar Ibrahim sebagai peliwat. Dia dilaporkan berkata:

Najib berucap dengan membidas Anwar dan pembangkang.

"Politics ketandusan moral ini cukupla... Enough is enough.

"Dia (Anwar) cabar saya berdebat dengannya..., buat apa debat dengan saya, buat perabihkan beras saja. Saya cadang dia berdebat dengan Saiful," sindir Najib sambil disambut gelak ketawa hadirin.

"Saya kenal Saiful pun tidak. Siapa yang pilih Saiful? Siapa lantik dia sebagai pegawai khas?

"Saiful itu jambu. Lepas itu dia kata Saiful ini tea boy saja? Tapi bawa ke Bangkok, bawa ke Singapura.

"Duduk di interconnecting room.

Najib juga secara sinis menyindir Anwar dengan mempertikaikan keistimewaan teh yang dibuat oleh Saiful.

"Ada juga jambu dalam pejabat saya. Tapi semuanya selamat di pejabat saya. Boleh check semuanya.

"Saya tak serang peribadi, saya tidak akan cerita di khalayak ramai. Kalau nak tahu detail boleh jumpa saya.

"Yang lain semua censor... Kalau nak tahu tunggu masa," kata Najib.


JENTERA PAS

Jentera PAS telah membantu dalam pilihanraya ini dengan maksima. Pada mulanya memang sedikit slow, tapi lepas tu jadi laju.

Cumanya jentera PAS lebih tertumpu di kawasan Hulu Bernam dan juga Hulu Selangor ni BESAR. jadi, jentera PAS terletak di ceruk dan agaknya itulah sebabnya mereka tidak kelihatan sangat - sebab faktor lokasi dan geografi

TERUKNYA UMNO

Sepanjang kempen, UMNO tiada modal. Hanya serangan-serangan pribadi pada Zaid Ibrahim. Lupakah UMNO, kalau Zaid peminum arak, UMNO telah melantik beliau sebagai dan Menteri Kabinet di waktu beliau belum bertaubat?

Kenapa masa Zaid dalam UMNO dahulu, perkara ini tidak ditimbulkan?

Isu yang dibawa UMNO hanya pribadi Zaid dan pribadi Anwar. Sampai Najib sendiri sindir Anwar meliwat. Angkara Anwar cabar dia berdebat dan dia penakut dan berdebat dengan Anwar. Hahahahaha

Sebagai penutup, saya berani kata kalau UMNO tidak menipu, kita akan menang kerusi Hulu Selangor, inshaalah

Tulang BesiShare on whatsapp

6 comments:

 1. I do hope PR will win this one.
  I think what BN had done the duration of this campaign is "hitting below the belt" each time.

  They are giving away the goodies, the "moola" with a catch at the end of it, "more to come, if and when BN is given back Selangor."

  I think that is an insult, being the Gov't of the Day they should be doing what is right and just as they are the elected persons with the mandate to administer the country.

  But of course, the way I see it their administration is coming to an end, very soon.

  Please do not insult the intelligent of our people and enough I do mean enough and about high time we get rid of these unscrupulous people.

  ReplyDelete
 2. Orang Asli villages 'barricaded', police report lodged
  Apr 25, 10 2:40am
  Selangor exco Elizabeth Wong lodged a police report early this morning at the Kuala Kubu Bahru district police station against what she claimed were attempts to bar voters from two Orang Asli villages from voting at the Hulu Selangor by-election tomorrow.

  In her report, the Bukut Lanjan state assembly member claimed that she had received complaints from Org Asli friends that they were not able to enter their villages by 'gangsters' who were blocking the entrances to their settlements.
  source:mk

  Desburet UMNO!!

  ReplyDelete
 3. (Harakahdaily) - Beberapa bas telah membawa keluar penyokong Umno/BN dari Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Pertak kira-kira jam 3.00 pagi tadi.

  Bas yang sebahagiannya penuh dengan penumpang yang dipercayai ‘pengundi hantu’ itu berjaya disekat keluar dari IKBN oleh petugas Angkatan Muda Keadilan.

  Keadaan menjadi kecoh dan hampir mencetuskan pergaduhan apabila penyokong Umno/BN tiba di kawasan itu, disusuli pasukan polis tidak lama kemudian.

  Walaupun begitu, bas-bas berkenaan akhirnya bergerak keluar meninggalkan kawasan itu kira-kira jam 6.00 pagi dengan diiringi pihak polis ke destinasi yang tidak diketahui.

  Harakahdaily difahamkan, selain bas, berbelas buah kereta juga digunakan untuk membawa ‘pengundi hantu’ dari IKBN.

  Dipercayai, mereka dihantar ke beberapa daerah mengundi dalam pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor yang sudah mulai dibuka sejak jam 8.00 pagi tadi.

  Sementara itu, Suara Keadilan online melaporkan, Timbalan Ketua AMK, Fariz Musa berkata, sebanyak lima buah bas kilang didapati diparkir di luar IKBN Pertak sejak pukul 3 pagi tadi.

  "Apabila kami sampai sebanyak 15 buah kereta keluar dari IKBN dan kesemua kereta mempunyai antara lima hingga enam orang.

  "Kita tidak tahu sejak pukul berapa mereka melakukan operasi membawa pengundi hantu tetapi kami percaya ramai yang telah dibawa keluar," kata Fariz.

  Fariz berkata pihaknya telah memaklumkan kepada pihak polis untuk mengambil tindakan tetapi sehingga kini tidak ada respons.

  ReplyDelete
 4. Pengundi hanya satu persepsi... strategik untuk melemah musuh.. yang tiada ada da-adakan..

  Sebuah episod derama..

  bagaimana hendak memerintah negara..... lebih berunsur ANARKI.

  Bahaya .... untuk negara...


  Sekian untuk renungan

  ReplyDelete
 5. SMK Bandar Sg Buaya....3 busloads of school children from Sek Gemanceh, NS arrive, to help in the jeering or creating disturbances. Go start to debating skills.....must congratulate HM and Minister of Education....the black-faced DPM I am told.

  FRU called in.....young schoolchildren bussed in to assist in disrupting voting process by taunting voters. BN employing the young
  http://zorro-zorro-unmasked.blogspot.com/2010/04/live-from-kkb.html

  haha..Barsian Nazi dah mula guna guna taktik2 terakir Hitler..inilah tanda kemusnahan Barisan Nazi..

  ReplyDelete
 6. pembohongan kalau ada pengundi hantu, tanya siapa yg pernah bertugas di bilik pengundian samada drp mana-mana parti.

  hope BN will win, the truth will prevail.

  Allah The Mighty.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.