Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, August 2, 2010

UMNO Sudah Mula Guna Polis Untuk Menjaga Kepentingan Politik Mereka

Sedih saya membaca. Ceramah PKR dilanggar http://www.blogger.com/img/blank.gifPolis di Rengit. Para pendemo ditangkap dalam demo menentang ISA, perhimpunan FELCRA juga dikepung dan dihalang polis. Jelas kepada kita, Polis digunakan UMNO untuk menghalang kebenaran dari disampaikan kepada rakyat. Bagi saya semua ini

Tindakan kekasaran seperti ini juga membuktikan betapa takutnya UMNO apabila rakyat sudah mula membuka mata terhadap kebobrokan dan kebusukan UMNO yang semakin terdedah dan semakin terserlah.

UMNO mulai sedar panggilan mereka untuk perpaduan dengan PAS ditolak oleh rakyat keseluruhan. Hanya orang UMNO yang nak sangat perpaduan. Rakyat umum serta ahli2 PAS menolak sama sekali.

Begitu juga percubaan mereka untuk memfitnah kerajaan Pakatan Rakyat dan DAP. Juga meleset akibat tersebarnya maklumat secara meluas.

Percubaan mereka memfitnah Anwar sebagai agen Yahudi juga meleset apabila terdedah hubungan akrab Najib dan UMNO bersama syarikat Yahudi/APCO.

Pokoknya, semua penipuan dan auta UMNO terdedah hasil adanya media alternatif yang tersebar. Juga, rakyat semakin sedar UMNO adalah seperti lintah yang menghisap darah rakyat dan lambat laun negara Malaysia akan kekeringan dan bangkrap sekiranya terus diperintah UMNOCO.

Maka, marilah kita berdoa kepada Allah SWT semoga kezaliman UMNO ini dibalas oleh Allah SWT dengan balasan yang setimpal dengannya. Ingatlah, bahawa Allah SWT Maha Mendengar dan Maha Melihat. Inshaalah, kezaliman UMNO ini akan dibalas oleh Allah SWT. AMINNNN!!!1

Tulang Besi
Share on whatsapp

4 comments:

 1. UMNO iblis has been using the polis(whose gaji r paid by the rakyat!!) for over 5 decades..stop paying taxes..UMNo akan bangkrup lagi cepat, dan polis terpaksa jadi pak guard..

  ReplyDelete
 2. Sebenarnya, kesian juga dengan polis ni..Tak habis-habis digunakan utk menutup pekung UMNO..Sejak zaman Tunku Abdul Rahman dulu sampailah sekarang..Malahan sejak zaman British pun..Mereka menggunakan polis utk menangkap sesiapa yang menentang mereka..Jadi, secara mata kasar rakyat akan menuding jari kpd polis sbb mereka yang dtg rumah dan tangkap orang itu..Padahal, yang bersembunyi di sebalik semua itu adalah pemimpin-pemimpin yang jahat dan berhati busuk..Mereka yang mengeluarkan semua arahan itu..Kalau tanya dengan polis pun, sebenarnya mereka dah penat asyik menjadi pak turut tapi apakan daya..Mereka pun kerja makan gaji drpd kerajaan..Melainkan kalau suatu hari nanti Ketua Polis Negara sendiri bangkit dan disokong oleh polis-polis yang lain, tidak mahu lagi dipergunakan oleh kerajaan utk kerja-kerja jahat mereka..InsyaAllah, tak mustahil..

  ReplyDelete
 3. //Mereka pun kerja makan gaji drpd kerajaan.//
  alo sir..gaji kakitangan gomen pun dtg dri cukai yg dikutip drpd rakytalah..bailout money utk GLC pun dtg dri rakyat..pendekata,rakytalah tanggung semua!

  ReplyDelete
 4. Kasihana kepada PDRM.
  DARI KIRI/KANAN/DEPAN DAN BELAKANG kena hentam.
  Bayangkan... daripada kelahiran sampailah kematian.. semuanya berhubung kait dengan POLIS.
  Seronokkah jikalau POLIS takada !
  Suruh saja SAMSENG ambil alih tugas POLIS..... MALAYSIA PASTI AMAN !

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.