Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, September 11, 2010

MAS Bangkrap Kerana Dirompak UMNO

Kita semua tahu sewaktu Tajudin Ramli baru ambil alih MAS, akaun MAS mempunyai lebih RM600 juta. Apabila Tajuddin meninggalkan MAS, hutang sebanyak RM8 billion ditinggalkan dalam akaun MAS. Soalnya sekarang, kemanakah wang lebih RM600 juta + hutang RM8 billion telah "menghilang".

Sekarang ini, Tajuddin Ramli sedang turun naik mahkamah. Beliau menyatakan bahwa beliau hanya agen UMNO semata-mata. Wang milik MAS tersebut semuanya telah pergi ke UMNO dan beliau cuma menjadi alat kepada UMNO bagi memudahkan pemindah milik wang MAS kepada UMNO semata-mata.


MAlaysiawaves mengucapkan ribuan terima kasih keapda Raja Petra kerana menerbitkan affidavit Tajuddin Ramli kepada mahkamah MAlaysia di dalam mempertahankan diri beliau.

Affidavit Tajuddin Ramli ini boleh dibaca di sini


Kalau ingat, sebelum ini, Malaysiawaves pernah mendedahkan projek Lebuhraya Utara Selatan sebenarnya digunakan oleh UMNO bagi menyelamatkan bangunan UMNO dari dilelong oleh bank.

Sekarang ni kita didedahkan pula bagaimana MAS dirompak UMNO bagi mengkayakan UMNO dan kroni2 mereka.

Tak heranlah ekonomi Malaysia semakin lama semakin layu. Semua kekayaan negara disedut UMNO dan kroni2 mereka.

TUlang Besi
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Ini scandal lama..the question is how much of it is borrowed money..

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.