Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, October 21, 2010

GALAS: PAS Akan Kekal Menang Sekiranya Pengundi Luar Pulang MengundiMembandingkan keputusan 2004 dan 2008, saya berani berkata faktor kemenangan PAS di Galas adalah pulangnya pengundi yang menetap diluar Kelantan ke Galas untuk mengundi. Hakikatnya, undi BN tidak turun banyak pada 2008 berbanding 2004. Namun, jumlah undi PAS meningkat dengan sebegitu besar berbanding 2008.

Oleh sebab itu keseluruhan ahli dan penyokong PAS yang menjadi pengundi di Galas WAJIB pulang mengundi pada hari itu untuk memastikan BN tidak terus mendapat peluang menjahanamkan Malaysia.

TIdak hairanlah SPR, sebuah agen UMNO, menjadikan hari bukan cuti sebagai hari mengundi. Memang dasar SPR barua UMNO

TUlang Besi And here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. The "weekday polling" trend continues after 2 by elections where in Hulu Selangor, the Malays were split and the Chinese overwhelmingly in both HS and Sibu

    So, it's no surprise that both Galas and Batu Sapi polling day reverted back to weekdays

    While voters living outside of Kelantan may have trouble coming back, hopefully the voters who are living in Kota Bharu, Kuala Krai ect have no problem considering the state government possibly announcing Nov 4 as a public holiday

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.