Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, January 16, 2011

Isu Azan Kerinchi: Sepatutnya Najib Juga Wajib Ditahan ISA Seperti Teresa Kok

MAsih teringat segar bugar bagaimana UMNO secra rambang menuduh Teresa Kok menghalang azan di masjid di Puchong dan Kota Damansara. Sehingga ke tahap Khir Toyo menuduh Teresa Kok menghalang azan di Puchong dan Masjid Kota Damasara.

Dalam satu laporan oleh Utusan Malaysia bertarikh 09/09/2008 bertajuk "Ada Pihak Cuba Halang Laungan Azan. Dalam laporan akhbar tersebut, Khir Toyo telah menuduh DAP semakin angkuh dan berkuasa mengurangkan amalan Islam di Selangor. Khir juga berkata PKR tidak cukup kuat untuk menghalang DAP dan PAS pula mengambil keputusan untuk berdiam diri. Khir Toyo telah mengambil contoh Puchong dan Masjid Kota Damansara.

Khir juga telah membuat laporan polis terhadap Teresa Kok yang menyebabkan Teresa Kok ditangkap ISA dan dikurung di Balai Polis Campbell.

Akhirnya terbukti semua ini fitnah. Tiada azan yang diperlahankan di Puchong dan di Kota Damansara (masjid karyah saya) hanya alat pembesar suara sahaja yang rosak disambar petir.

KES PERLAHAN AZAN DI KERINCHI BENAR BENAR BERLAKU, TIDAK SEPERTI DI PUCHONG DAN KOTA DAMANSARA

Kalau Teresa Kok di tahan ISA dalam kes yang TIDAK BERLAKU, maka lebih dari wajar Najib Tun Razak ditahan juga.

Sekian

Tulang Besi

Tidak seperti kes di Puchong dan Kota Damansara


Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.