Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, March 28, 2011

Hasan Ali Memberi Kontrak Kelas F Kepada Kontraktor2 UMNO?

Ini adalah maklumat terbaru yang Tulang Besi dapat dari beberpa orang pegawai2 kerajaan negeri yang berkedudukan di Wisma SUK.

Rupa-rupanya, di dalam beberapa bulan ini, Menteri Besar Selangor sering mendapat aduan dan komplen dari akar umbi PAS seluruh Malaysia. Komplen mereka adalah :

Hasan Ali beri kontrak secara terus kepada kontraktor2 UMNO
.

Malahan, bukan setakat akar-akar umbi PAS yang komplen, juga akar-akar umbi PKR dan DAP juga membuat komplen yang sama kepada MB Selangor.


Pada mulanya MB Selangor tidak mengendahkan aduan2 ini kerana MB Selangor bersangka baik dengan exco beliau. Namun, apabila aduan yang datang dari akar-akar umbi PAS itu menjadi terlampau banyak, MB Selangor telah memanggil pegawai kerajaan untuk memberi laporan statistik berkenaan projek2 yang diberikan di bawah pejabat Exco Dato' Hasan Ali.

Maka, laporan tersebut telah siap sedia untuk dibentangkan di dalam mesyuarat MTES yang baru ini. Sebelum laporan itu dibentangkan, Hasan Ali telah mengamuk dan menyatakan sekiranya laporan tersebut hendak dibentangkan, beliau akan meninggalkan mesyuarat MTES tersebut.

Maka, MB telah mengizinkan Hasan Ali untuk meninggalkan mesyuarat tersebut dan Hasan Ali telah meluru keluar dari mesyuarat MTES tersebut.

Hasil laporan pegawai-pegawai kerajaan terhadap kontrak2 MARRIS yang bertaraf Kelas F itu adalah:

1.0 90% kontrak itu diberikan secara TERUS (tanpa mengikut prosedur) kepada kontraktor2

2.0 Nama kontraktor2 tersebut diberikan secara terus oleh Exco yang berkenaan (yakni Hasan Ali).

3.0 Kemungkinan besar, kontraktor2 yang dipilih secara terus oleh Hasan Ali ini adalah kontraktor2 UMNO ataupun kroni2 Hasan Ali.

Patutlah Roslan SMS boleh tukar kereta baru dan beli rumah baru. Pada waktu yang sama, Tulang Besi mendapat laporan dari jentera2 PAS bahawa mereka kekurangan wang untuk menggerakkan aktiviti2 PAS. Patutlah Suwardi suka sangat menempek dengan Hasan Ali ni.

Semua orang tahu kontraktor2 UMNO memang suka memberi wang kepada orang yang memberi mereka projek dan kontrak. Tak heranlah ada orang yang suka beri kontrak dan projek pada kontraktor2 UMNO ini.

Seharusnya Hasan Ali mesti menjelaskan kepada semua ahli di mana wang yang dihasilkan dari kontrak2 ini pergi. Dan mengapa timbul rungutuan dan bantahan dari akar2 umbi PAS, PKR dan DAP bahwa kontrak2 ini diberikan seara terus kepada kontraktor2 UMNO.

Kontraktor2 UMNO ini kelak akan menggunakan wang ini untuk menjana program2 UMNO bagi membunuh Pakatan Rakyat di Selangor.

Patutlah Hasan Ali mengamuk dan meluru keluar dari mesyuarat MTES tersebut.
Bagi saya, Hasan Ali ni adalah pengkhianat kepada PAS dan sepatutnya dah lama kena tendang dari PAS. Tapi nak buat macamana, dia ni kesyangan kepimpinan PAS Pusat.

Patutlah juga Hasan Ali bersemangat membuang Khalid Samad dan Saari Sungip dari Dewan Harian Negeri Selangor sebab kalau tidak rahsia macam ni susah nak pertahan.

Tulang Besi

ps KONTRAK YANG DIBERI HASAN ALI ADALAH KONTRAK KELAS F di Bawah MARRIS

Sebelum saya sambung kesah benar ini, suka saya jelaskan kontrak jenis apa yang diberikan Hasan Ali secara terus kepada kontraktor-kontraktor pilihan beliau.

Kontrak tersebut adalah kontrak MARRIS (Sistem Maklumat Rekod-Rekod Jalan Raya Malaysia) yang berada di bawah Jabatan Kerja Raya (JKR). (Untuk maklumat lanjut berkenaan MARRIS, sila kilk di sini dan di sini)

Projek2 ini adalah bertaraf Kelas F dan ianya diserahkan kepada Kerajaan2 Tempatan untuk dilaksanakan.
Share on whatsapp

11 comments:

 1. Kalau dah tak suka sangat kat Hasan Ali jangan pulak memfitnah. Sumber ko kat SUK tu sapa? Orang Dato Arif ke? Jangat tak tau plak yg Dato Arif tu anti kat Hasan Ali sejak Pemuda PAS serah memorandum salahguna kuasa dia. Pasal tak cek dulu. Tak suka UMNO tapi jangan jadi alat UMNO.

  ReplyDelete
 2. AWAT HANG MARAH SANGAT ???? DIA BAGI PADA ORANG ISLAM

  HANG SUKA DIA BAGI PADA CINA KA ??? HANG TENGOK ADA GUAN ENG BAGI PADA MELAYU DI PULAU PINANG

  BODOH PUNYA MELAYU TULANG BESI KARAT

  ReplyDelete
 3. BAGUSLAH DIA BAGI PADA ORANG MELAYU

  HANG SUKA DIA BAGI PADA CINA DAP KA

  ReplyDelete
 4. Eh eh... kenapa tulang **** tak komen yang ni

  Hipokrit betul la.

  ReplyDelete
 5. Cari dana utk sponsor TG Presiden gi luar negara kot? TG Presiden pun cover Hasan Ali ni lain macam je?

  ReplyDelete
 6. Hasan Ali lebih kurang sama dengan Azizan Razak MB Kedah yang mempuyai Fikrah yang belaianan amat bertentangan dengan Konsep amal Jemaai.Mencemarkan Image Parti belau juga cuba mambawa fikrah sempit yang meletakan Asobiah kebangsaan dalam jiwa Ahli PAS selangor.Satu lagi bahaya besar sedang melanda dalaman PAS.Demikian juga perangai yang menjadi amalan MB Kedah ketika ini.Nampaknya Puak yang kononnya tinggi Ilmu nya ada PHD mengambil kesempatan dari Walak Ahli PAS budaya Kagum dan Tiqah bagi mencapai ajenda peribadi,membina bukan saja pengaruh dan sokongan tetapi dengan mengadaikan perinsip Amal Jemaaiuntuk capai cita cita peribadi nya untuk Jadi MB Selangor..Pra sangka baik yang tiada had oleh Ahli yang terlalu kagum dengan tokoh elit telah memakan diri.Harap dalam muktamar nati kita dapat buat ukuran semula pada semua pemimpin.Vetran dan gras root PAS Selangor harus bangun membersihkan PAS sebelum ianya terlambat.

  ReplyDelete
 7. Tong link kan blog saya dengan anda.Saya sudah nampak fikrah fikrah yahudi bertentangan dengan fikrah harakah pada mereka yang menjawap isu ini.Rupa rupanya merka mengkaitkan asobiah dalam mengiakan tindakan Hasan Ali.bagi saya Hasan Ali bukan lah pejuang islam tetapi pejuang kebangasaan yang bertopentng kan Islam macam MB Kedah yang sedia ada.

  ReplyDelete
 8. tunag arak kedlm mulut asan paraiah umno

  ReplyDelete
 9. Nama anta pun Tulang Besi,tentulah tak lut dgn apa kata org pd anta. Yg tak senang dgn pendedahan anta tu,Umno dlm Pas. Kalau Pas tulin,dia tak akan tuli. Pasti cek dulu berita sebelum cakap fitnah. Kalau PKR jatuh dlm PRU 13, anta akan disalahkan jika tak dedah maklumat. Ceritanya macam dua beranak dgn kaldai la.Pedulikan cakap orang. Hasan Ali baru exco,tapi Azizan Razak MB Kedah. Bukan setakat kontraktur Umno, sepupu dia, hangit Umno Dato Fuad dilantik Peg Kewangan Negeri. Datuk Mahfud lepas jaw peng Kedah Sato, sebab apa? Krn MB amal tender tak terbuka, bg kroni. Projek komplek koleg Insaniah kat Kedah, cuba dtg tenguk, sapa kontrakturnya, kalau umno tu, masih Islam dan melayunya, tapi kat Kedah tu cina belak yg dapat. Melayu gigit jari. Ahli Pas tinggal gusi. Betul kata kwn kita, tandanya sporting, tak amal kronisme

  ReplyDelete
 10. Perangai dato hasan ali ni.. ? sebiji macam orang umnoo..? prya 13 dia nak tanding kat mana.. pernah kalah di sungai burung tkarang..? kadang kadang lagak nya lebih MB selangor... ?Tan sri khalid . sangat pyabar.. tetapi pandai keje.. Ada cina kata .. mahu faham keje baik orang islam awak tengok mb selangor tan sri khalid.. walaupun latarbelakang bukan parti PAS.. tetapi dia cuba amal ciri ciri islam parti pAS. hasan ali ini.. elok masuk umnoo ajee.. ?. kita panggil pyamun tarbus.. ?perangai macam orang umnoo.. .. kita tunggu dia nak tanding kat mana.. ?

  ReplyDelete
 11. Perangai dato hasan ali ni.. ? sebiji macam orang umnoo..? prya 13 dia nak tanding kat mana.. pernah kalah di sungai burung tkarang..? kadang kadang lagak nya lebih MB selangor... ?Tan sri khalid . sangat pyabar.. tetapi pandai keje.. Ada cina kata .. mahu faham keje baik orang islam awak tengok mb selangor tan sri khalid.. walaupun latarbelakang bukan parti PAS.. tetapi dia cuba amal ciri ciri islam parti pAS. hasan ali ini.. elok masuk umnoo ajee.. ?. kita panggil pyamun tarbus.. ?perangai macam orang umnoo.. .. kita tunggu dia nak tanding kat mana.. ?

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.