Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, April 14, 2011

Mana Pulak Datangnya Kad Pendaftaran jam OMEGA tu?????

NOTA EDITOR: Syabas kepada Anak Sungai Derhaka kerana menaikkan isu ini. Maknanya, selepas ini kita kena terima "kenyataan" bahawa Anwar telah pergi melakukan seks dengan pelacur dengan membawa jam dan kad "warranty" jam sekali. Benda yang tiada siapa yang siuman dalam dunia ini buat.

Kahkahkah terkantoi lagi UMNO dan Najib.


Omega : Kad pendaftaran jam datang dari mana pulak?


Kata Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata polis telah menyerahkan kad pendaftaran jam itu kepada syarikat yang mengedarnya bagi tujuan pengesahan siapa pemiliknya.


Kad pendaftaran jam??

Kebanyakkan barangan mewah yang dikeluarkan untuk pasaran biasanya mempunyai nombor siri yang dicetak dan biasanya ianya akan disertakan dengan warranty card dan pembeli juga akan diberikan kad pendaftaran barangan itu.

Kad pendaftaran dan warranty card ini biasanya tidak diusung kehulu kehilir oleh pembeli barangan tersebut, biarpun barangan itu merupakan sebuah beg tangan hatta ianya Prada sekalipun takut nanti orang kata gila. Kad tersebut pasti akan ditinggalkan di rumah.


Tapi berita dibawah ini menceritakan sebaliknya.. ianya menceritakan bahawa pemilik jam Omega yang dikatakan dicuri oleh China Doll itu seolah-olah membawa kad pendaftaran atau melekatkan kad pendaftaran tersebut pada jam yang dipakainya dan menayangkannya kehulu kehilir… apa cerita ni??

Adakah pemilik jam Omega itu memang gila kerana memakai Jam Omega itu bersama dengan kad pendaftarannya sehingga ianya ditemui oleh China doll itu? atau jam tersebut baru dibeli?

Tapi hari tu Datuk ‘T’ kata dia telah menyerahkan hanya Video dan jam sahaja kepada polis.. dari mana datangnya kad pendaftaran ni?

Jurucakap The Swatch Group (Malaysia) Sdn Bhd, pengedar jam Omega di negara ini menjelaskan setiap jam Omega mempunyai nombor siri yang dicetak pada jam sebagai jaminan untuk membolehkan pengguna menuntut ganti rugi sepanjang tempoh jaminan dua tahun.

Katanya, nombor siri tidak direkodkan oleh syarikat pengedar berkenaan sebaliknya hanya direkodkan oleh penjual dalam kad jaminan.

Tanya kawan aku MiloSuam - Persoalannya di sini, bagaimanakah Polis memperolehi kad pendaftaran jam Omega tersebut? Bukankah kad pendaftaran seperti ini diperolehi semasa jam Omega tersebut dibeli? Secara logiknya, pihak Polis telah menerima kad pendaftaran jam ini daripada Dato T. Maka persoalan yang lebih penting ialah, dari mana Dato T dapat kad pendaftaran jam Omega tersebut?- MiloSuam

Identiti Pemilik Jam Omega Akan Diketahui
KUALA LUMPUR, 11 April – Identiti pemilik jam tangan jenama Omega yang diserahkan kepada polis berhubung kes rakaman video aksi seks didakwa melibatkan pelaku dilaporkan mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim akan diketahui tidak lama lagi, kata polis.

Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata polis telah menyerahkan kad pendaftaran jam itu kepada syarikat yang mengedarnya bagi tujuan pengesahan siapa pemiliknya.

“Sebelum ini kita telah memberikan tempoh seminggu untuk syarikat itu memberikan jawapan, namun sehingga kini tiada sebarang jawapan diberikan,” katanya di sini hari ini.

Jam tangan itu dilaporkan merupakan antara dua bukti, selain rakaman video seks, yang diserahkan oleh ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah serta bekas Ketua Menteri Melaka Tan Sri Rahim Thamby Chik dan Bendahari Perkasa, Datuk Shuib Lazim kepada polis bagi tujuan siasatan berhubung video itu.

Jam itu dilaporkan ditemui di bilik aksi seks berkenaan berlaku. Dalam satu sidang akhbar sebelum ini, Anwar, yang ditanya mengenai jam tangannya berkata, jam tangan beliau ada pada isterinya, Datin Seri Dr Wan Azizah Ismail.

Semalam pula, pada satu sidang akhbar di Kuching, ketika ditanya kenapa jam itu tidak diserahkan kepada polis, Anwar berkata polis tidak meminta jam itu dan biarlah polis yang minta.

Acryl Sani, ketika ditanya sama ada polis akan memanggil Anwar untuk menunjukkan jam itu, berkata: “Kita perlu selesaikan soal identiti pemiliknya sebelum mengambil langkah susulan. “Keutamaan kita (ialah) pada siasatan video dahulu, baru jam dan lain-lain lagi,” katanya.

Ketika ditanya mengenai perkembangan siasatan kes rakaman video itu, beliau berkata ada beberapa perkara kecil perlu dikemaskini dan siasatan mungkin dapat diselesaikan dalam minggu ini dan kertas siasatan dapat dihantar semula ke pejabat Peguam Negara untuk semakan dan perbincangan lanjut.

“Ada beberapa perkara membabitkan keterangan perlu diberi gambaran semula. Walaupun ada keterangan kecil yang telah diambil tetapi ianya juga penting bagi membantu siasatan,” katanya.

Siasatan polis itu dibuat berikutan laporan yang dibuat oleh Anwar pada 22 Mac yang menafikan bahawa dirinya adalah lelaki dalam video berkenaan.

Ketika ditanya mengenai perkembangan siasatan berhubung kes memuat naik video seks itu ke sebuah laman web, Acryl Sani berkata polis menerima salinan asal dan tidak tahu siapa yang memuat naik video itu.

“Soal siapa dan bagaimana ianya diedarkan awak kena tanya Jabatan Siasatan Jenayah Komersial yang sedang siasat,” katanya. Ketika ditanya mengenai identiti seorang wanita dalam rakaman video seks itu, Acryl Sani berkata polis masih lagi mengesan identiti dan lokasi wanita itu berada.


Police tracing the owner of Omega watch
KUALA LUMPUR: Police are ascertaining the ownership of an Omega wristwatch which was handed over to the police in connection with the investigation into a sex video featuring a man resembling Opposition Leader Anwar Ibrahim.

CID deputy director Acryl Sani Abdullah Sani said police had sent the luxury watch’s registration card to the distributor to ascertain its ownership.

“We have given the company two weeks to reply but have not received any yet,” he told reporters here.

Businessman Shazryl Eskay Abdullah, former Malacca chief minister Rahim Thamby Chik and ex-Perkasa treasurer Shuib Lazim, collectively known as the Datuk T trio, said they had handed over the watch, allegedly taken from the room where the sex act was recorded, to the police along with the sex video.

At a news conference previously, Anwar, who was asked about his watch, said it was being kept by his wife Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Yesterday at a news conference in Kuching, Anwar, who was asked why the watch was not handed over to the police, said the police had never asked for it. Acryl Sani, when asked whether the police would ask the opposition leader to produce his watch, said the police would have to establish the ownership of the watch that was handed over to them before making any further move.

“Our priority is on the probe into the video, and then the watch and other matters,” he said. He indicated that they might be able to establish the watch’s ownership soon.


- Bernama
Share on whatsapp

8 comments:

 1. Kad pendaftaran ke nombor pendaftaran..?

  ReplyDelete
 2. Siapa yang terkantoi ?.

  ReplyDelete
 3. kat m'sia ni apa yg tak boleh dipalsukan... kad pengenalan boleh jual, passport boleh jual, duit boleh cop sendiri ini kan pulak kad jam tangan.. telo pun dah ada yg palsu kat m'sia.... malaysia boleh!!!....

  ReplyDelete
 4. kalau kau beli jam tangan omega kat china town memang lah tak dak kad pendaftaran.

  ReplyDelete
 5. Polis juga perlu mohon syarikat omega bagi tahu biler jam tu dibeli

  ReplyDelete
 6. wei bangang betoi..takyah nk putar alam la bodoh

  ReplyDelete
 7. Katanya jam OMEGA tu hadiah dari Raja Sa'udi Arabia dan jam tu telah di engrave dengan jata kerajaan sa'udi. Oh Raja bagi dengan registration card sekali. Bukankah Raja Sa;udi yang beli mestilah register nama dia. Kalau Guarantee Card atau Warrantee card dia bagi akau caya. Polis Malaysia terlalu bijak. Pelakon tu dia dah kenal. Hotel dah kenal belum.
  Bodoh bangan punya laporan. Ni bagi tau kat Mail bapok. Hotel tu di Thailand. Perempuan Hooker Siam.
  Star Boroi tu pun Siam. Tak lama lagi sama bak duit banyak bolehlah. Ngaku sebagai pelakon betina tu. Bilik Hotel tak boleh tipu punya. Hotel Thailand tak same woi Mail Bapok dengan layout design dengan hotel kita. Kerana KPN bangang institusi Polis hilang credibility. Kesian mereka-mereka yang jujur.

  ReplyDelete
 8. Harus Sana sini...

  Video asal tade tulisan Siam kat bwh tu clear crystal 20 minit. Polis dan sahkan. Yg ko melalut pasal hotel siam ape citer? Senang jer ko tuduh polis takde credibility plak. Bile tang kene kat Anwar seme maksum.. takde yg salah. Ko igt Anwar tu wali Allah ker?

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.