Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, May 8, 2011

Melayu Singapura Taat kepada PAP

Keputusan pilihanraya Singapura telah pun keluar. Maklumat yang Tulang Besi dapat, orang Melayu di Singapura rata-rata mengundi Parti PAP dan Lee Kuan Yew. Perubahan yang berlaku di Singapura berlaku di kalangan pengundi muda berbangsa Cina yang mahukan lebih kebebasan untuk bersuara dan memberi idea.

Yang menyedihkan adalah orang-orang Melayu di Singapura tidak mahu menggunakan peluang pilihanraya 2011 ini bagi melemahkan pengaruh parti PAP dan Lee Kuan Yew. Mereka rata-rata mengambil sikap menyokong dan mengundi PAP dengan redha dan taat.

Walaupun UMNO Singapura juga meletakkan calon-calon mereka, namun orang Melayu Singapura lebih rela mengundi PAP.

Maka, bagi UMNO yang sering menyamakan DAP dengan PAP, ketahuilah PAP di Singapura mendapat sokongan dan dokongan padu dari orang2 Melayu di Singapura.

Kalau kita tanya Dr. Mahathir mesti Dr Mahathir pening kerana sewaktu Dr Mahathir muda dahulu, tidak terfikir Melayu Singapura boleh menyokong PAP. Sekarang ini, orang Melayu lah pendokong kuat PAP.

Sekian

Tulang Besi
Share on whatsapp

4 comments:

 1. hari tu TB beria-ia suruh orang sokong PAP, tiba-tiba hari ni suruh orang lemahkan PAP pulak.

  Mana satu ni?

  ReplyDelete
 2. Dr Intan Azura Mokhtar calon PAP ok? The 1st female Malay-Muslim candidate introduced by the PAP, don't play play. And lawa bertudung pulak tu. Baru umur 35, dan mempunyai 3 orang anak. She's like the Nurul Izzah type.

  ReplyDelete
 3. Artikel nie kena seketul tang dahi pencacai UMporNO. Bak kata Hidup segan mati tak mau punya specis. menyusahkan semua orang.

  ReplyDelete
 4. Melayu Singapura menolak PAP dan menyokong WP sbb tu PAP(parti induk DAP) kalah 5 kerusi. Nampaknya Melayu Singapura lebih pandai dari Melayu Pas yang bangang sehingga dihadiahkan 5 biji telur di Sarawak.Elok juga Pas ke Singapura menyokong parti Zionis sana sebab satu aliran dengan ajaran Pasrael.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.