Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, May 7, 2011

Tolong Melayu Dengan Gadai Tanah Melayu......

Pakatan Rakyat terutama PAS sering dituduh UMNO menjual hak Melayu kerana baik dengan DAP.

Malangnya, bukti di bawah menunjukkan sebaliknya. Sebidang tanah rezab Melayu di atas nama UMNO Bahagian Puchong telah cuba digadai/dijual kepada sebuah syarikat milik bukan Bumiputra.

Mujur kerajaan Selangor diperintah Pakatan Rakyat menjadikan percubaan UMNO Puchong ini digagalkan. Terselematlah sebidang tanah rezab Melayu walaupun ianya di bawah nama UMNO Bahagian Puchong.

Klik di atas imej dibawah untuk melihat imej dibawah dengan lebih jelas.

UMNO Puchong pula dipimpin oleh Dato Satim Diman, yang sekarang ini adalah Ketua Pembangkang di Dewan Undangan Negeri Selangor.

Tak sangka. Ku ingat panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengah hari.

Bayangkan. Ni dalam keadaan UMNO tidak memerintah Selangor. Kalau ditakdirkan mereka masih memerintah, habislah tanah rezab Melayu di Selangor ni tergadai demi mengkayakan kroni dan UMNOPUTRA.
Share on whatsapp

4 comments:

 1. bn sememangnya hantu.
  Kepada kaum Melayu , umno akan kata jikalau PR menang maka Dap akan beraja dan Islam akan dihapuskan.
  Kepada kaum China pulak, mca, ppp & gerakan akan berkata jikalau PR menang maka Pas , hudud dan Islam akan beraja.

  Tanah orang asli pon dirampas apatah lagi tanah orang melayu tak dijual?

  ReplyDelete
 2. parti yang wujud dan hidup berTuhan kan duniawi, berNabi kan Setan, maka setanlah perangai mereka. rupa dan perangai serta pemikiran mereka pun tak ubah seperti pak pak setan.

  moga moga terbuka hidayah di lubuk hati mereka untuk berHijrah dari kehidupan batil ke hak.

  ReplyDelete
 3. Kesian TB dari hari tu dok jaja isu ni, tapi tak de orang nak lain. La ni dah kali ke 3 TB dok ulang. Kononnya nak sensasi, tapi tak de orang nak layan. Isu tak laku sebab ia memang satu perkara yang tak de isu.

  ReplyDelete
 4. PAS mungkin bernasib baik kerana ahli dan pemimpinnya bodoh-bodoh belaka. Akal mereka tidak sempurna. Mereka juga tidak berilmu. Itulah sebab, mereka begitu mentaati wala’ dan meletakkan tsiqah kepada para pemimpin mereka, sekalipun mereka sudah nampak para pemimpin berkenaan, bukan sahaja membawa mereka ke jalan yang salah, bahkan pun menambahkan sesat daripada kesesatan sedia ada.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.