Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, June 26, 2011

Hanya PBT Ada Hak Turunkan Banner. Polis Tiada Hak

DI bawah ini adalah arahan terbaru yang diberikan kepada akar umbi PAS di Selangor yang Tulang Besi pun dapat copy. Rasanya elok kiranya Tulang Besi kongsi bersama:

< Arahan. Bersih 2.0 >
Susulan kes di Pandan. Polis tidak berhak merampas atau menurunkan mana2 banner milik PAS TANPA memiliki waran galedah di bwh Kanun Acara Jenayah. Banner di tmpat awam hanya boleh di turunkan oleh PBT. Jika berlaku, ambil gambar polis berkenaan, utk tindakan saman polis BERKENAAN.
Share on whatsapp

2 comments:

  1. Dibawah undang-undang kesalahan kecil berkaitan pemasangan banner dan spandok polis juga berhak merampas dan menurunkan apa-apa banner yang berbentuk menghasut bagi menjaga kepentingan ketenteraman awam.
    takkan tak tahu undang-undang.

    ReplyDelete
  2. PBT ada dalam quran tak???

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.