Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, June 22, 2011

Ibrahim Ali Hamba Tauke Cina?


Depan orang, Ibrahim Ali berkokok-kokok memaki orang Cina, memberi amaran kepada orang Cina, mengugut untuk menumpah darah orang Cina.

TETAPI, lupakah kita Ibrahim Ali pernah dilantik menjadi ahli lembaga Pengarah salah sebuah syarikat milik Vinsetan walaupun beliau tidak membeli walau satu saham pun? Bagaimana Ibrahim Ali boleh dilantik sebegitu mudah kalau beliau bukan balachi kepada Vinsetan, seorang tauke Cina.

Mengikut pendedahan Dato' Mohd.Ariff Sabri bin Hj.Abdul Aziz, bekas ADUN Pulau Manis:


Have we lost our marbles? Ibrahim Ali is a bloody hypocrite. His entire business ventures are done with the Chinese whose blood he is after and the commission of bodily harm he is advocating. His bridge projects were completed and done with Chinese and Chinese money. He was off to Macau last week to meet up with Chinese cukongs.

TERJEMAHAN: Ibrahim Ali adalah seorang munafik. Semua perniagaan beliau dijalankan dengan rakan Cina, yang mana darah mereka beliau telah berjanji untuk tumpahkan. Projek jambatan beliau (Jambatan Tendong) telah disiapkan dan dilakukan dengan rakan Cina serta wang Cina. Beliau ke Macau minggu lepas pun untuk bertemu dengan beberapa orang Cukong Cina.


Pendedahan yang datang dari seorang Dato yang masih di dalam UMNO tentunya mempunyai nilai yang sangat besar.

Saya berhenti mempercayai cakap Ibrahim Ali semenjak beliau melompat masuk UMNO sejurus selepas pilihanraya 1990. Waktu beliau dalam S46, apa yang beliau tidak maki Dr. Mahathir?

Tiba-tiba tak sampai setahun selepas pilihanraya 1990, beliau jilat semula semua yang beliau kutuk terhadap Dr. Mahathir.

Inilah dia Ibrahim Ali atau lebih dikenali sebagai Ibrahim Katak.

Manusia seperti Ibrahim Ali ini tidak layak dipanggil manusia mahupun binatang

Tulang Besi


Share on whatsapp

4 comments:

 1. Yang Anwar dok maki pas selama berpuluh tahun tu TB boleh terima pulak.

  Hipokrit

  ReplyDelete
 2. yang pas sampai berpuluh tahun sibuk dengan negara islam dan hudud tapi bila dah jilat dan hisap puak-puak cina dap tu terus tolak ulamak dan pilih alamak dan akhirnya sanggup buang perjuangan asal iaitu negara islam dengan alasan tak ada dalam quran...

  padan muka puak-puak pas akhirnya kena bodoh aje dengan pemimpin-pemimpin sial pas...ibrahim libya mati sesat lah...sebab dia perjuangkan negara islam yang tak ada dalam quran????

  nak tanya TB (tulang babi) hamba cina ada dalam quran tak???

  ReplyDelete
 3. ibrahim ali pernah berkata dalam satu ceramah beliau ketika berada di pentas S46:
  "kalau saya masuk UMNO, saya jilat jubor mahathir"

  tuhan nak tunjuk kotornya lidah ibrahim ali, tak lama lepas tuh.. ibrahim masuk UMNO!

  ReplyDelete
 4. satu teka teki yg hamba takleh lupa masa zaman reformasi :

  Apakah daging yang melekat kat bontot Mahafiraun?


  jawapan :

  lidah ibrahim ali

  hahahaaaahaahah

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.