Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, June 13, 2011

"Kalau Barisan Alternatif Menang, Anwar Ibrahim lah Perdana Menteri"

Rupanya sokongan dan dokongan kepada Anwar Ibrahim itu datangnya dari Arwah Ustaz Fadzil Nor sendiri.

Seluruh kepimpinan PAS yang ada sekarang dan yang lepas sememangnya mengetahui amanat Ustaz Fadzil Nor ini.

Sememangnya Ustaz Fadzil Nor telah menyatakan perkara ini kepada umum dan tiada siapa di dalam PAS yang menolaknya pada masa itu.

Tapi, tetiba dalam pemilihan 2009, golongan yang berpegang dengan amanah Ustaz Fadzil ini digelar sebagai Anwariyun dan wala' kepada Anwar, tidak wala' pada Presiden dan sebagainya.

Jelasnya, mereka yang menggelarkan diri mereka "ulama" ini adalah penentang kepada amanah Ustaz Fadzil hanya kerana mereka mahu PAS bersama dengan UMNO dalam satu barisan atas dasar Perpaduang Melayu.

Syukur barisan kepimpinan PAS yang ada sekarang adalah mereka yang mahu meneruskan warisan serta amanah Allahyarham Ustaz Fadzil Nor


Tulang Besi

ps Anwar tubuh PArti Keadilan Nasional pun atas nasihat Allahyarham Ustaz Fadzil Nor. Asalnya Anwar nak masuk PAS. Tak percaya tanya Annuar Tahir


Share on whatsapp

12 comments:

 1. maksudnya tukang babi (TB) dan puak-puak yang taksub dengan fadzil nor dan anwar menolak ulamak dan jugak menolak perpaduan sesama islam yang dianjurkan oleh ulamak???

  ReplyDelete
 2. malaysiabaru.com said,

  tahniah TB, HASSANG Ali dah bungkus

  ANWAR AKAN JADI PM DARI SUNGAI BULOH

  PERDANA MENTERI PERTAMA MEMERINTAH PUTRAJAYA DARI TIRAI BULOH

  petikan

  malaysiabaru.com

  ReplyDelete
 3. pencacai UMNO (v7 dan mbaru) nak psycho bagi komen.... rakyat bijak menilai....

  ReplyDelete
 4. Perlu ditelititi pesanan arwah ustaz Fadhil Nor kpd sdr anwar; 'tiada perjuangan yg menang diatas hamparan permaidani merah'...dinyatakan oleh Sdr Anwar slps isu video.
  PR perlu bersatu padu krn slps kemenangan pun byk perlu dilakukan untuk membaiki kerosakan yang telah berlaku...

  ReplyDelete
 5. Siapa yg kurang yakin dgn amanat almarhum fadil nor cuba kenangkan perkara ganjil yg berlaku setelah kematiannya, awan memayungi jenazah beliau semasa diterbangkan, hal ini membuka hati pilot yg bukan islam memeluk islam dan jutaan org yg mengunjungi dan mengiringi jenazah beliau semasa pengkebumian. Ini tidak lain anugerah Allah kpd manusia istimewa.

  Semasa hayatnya beliau menfirasatkan bahawa DSAI akan jatuh sebab fitnah dan mahadir kutty akan hidup lama utk menyaksikan "kesan perbuatan tangannya", kedua2 ini adalah benar, telah dan sedang berlaku depan mata kepala kita.

  Org2 lama dlm pas lebih maklum akan kehebatan almarhum yg dikurniakan oleh Allah. Wallahua'lam.

  ReplyDelete
 6. ya betul cakap wali, org2 lama pas kenal beliau, mudah2an Allah memuliakannya atas perjuangan semasa hayat, takkan lupa cara dia berhujjah dlm parlimen sbg ketua pembangkang, wuhhh... seorang tokoh yg tegas dan berani. zamannya sbg presiden adalah zaman penuh ranjau duri.

  selalulah kita sedekah bacaan ayat suci kalau ingat akan dia.

  ReplyDelete
 7. janganlah taksub terlebih2 kepada manusia, TB menggunakan nama Arwah Ustaz Fadzil untuk mendokong hujah bahaya tu. Beginilah TB, saya tulis dalam bahasa yang senang difahami. Kalau Anwar itu sehati dengan PAS tentulah dasar(asas) PKR yang dibawanya sama dengan PAS. Tetapi TB bandingkanlah perlembagaan PAS dan PKR amat berbeza sekali,malahn bertentangan.

  ReplyDelete
 8. Habis perlembagaan UMNO tu sama dengan PAS....apo?? bangang ko?

  ReplyDelete
 9. Anon June 13, 2011 7:23 PM

  Yang dipersoalkan ialah PKR dan PAS berkaitan pendirian Anwar. Bukannya UMNO dan PAS, itu isu lain. Harap berhujah secara baik dab tidak melibatkan emosi. Utk pengetahuan, kebanyakan orang Melayuanggap PAS, PKR dan UMNO itu sama saja.Semuanya parti politik, bukannya nya kumpulan pendakwah.

  ReplyDelete
 10. baguslah dapat PM yang suka menyodok

  ReplyDelete
 11. bukan tulang lembu ke jadi PM...ohhhhh, frustnya.....

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.