Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, June 10, 2011

UMNO Sudah Mula Menyerang PAS


NOTA EDITOR: Setelah kumpulan yang pro kepada mereka dikalahkan di dalam Pemilihan PAS yang baru ini, media UMNO telah menukar status PAS dari "kawan potensi" kepada "musuh".

UMNO memulakan serangan mereka sebelum Berita TV3 malam tadi lagi. Akhbar mereka, Utusan Meloya, menyerang PAS dengan kata-kata dusta. Kononnya PAS telah menggugurkan perjuangan Negara Islam.

Hakikatnya, perkataan Negara Islam tidak pernah disebut di dalam Perlembagaan PAS semenjak ianya mula ditulis pada tahun 1953 lagi. Ertinya semenjak penubuhan PAS lagi, perkataan Negara Islam tiidak pernah digunakan.

Inshaalah, serangan TV3 dan media2 milik UMNO akan memakan diri. Ia hanya akan membuat lebih 1 juta ahli PAS lebih marah dengan UMNO. Sebelum ini serangan mereka terhadap PKR dan DAP telah gagal menjauhkan rakyat dari kedua-dua parti tersebut.

Kali ini, serangan UMNO kepada PAS akan membunuh UMNO sendiri. UMNO lupa PAS adalah hampir 100% Melayu. Sebelum ini, UMNO tidak menyerang PAS. Maka, PAS pun tidak lah menyerang UMNO dengan begitu kuat. Selepas ini PAS pula akan menyerang UMNO dengan kadar yang lebih tinggi dan kuat. Kesannya nanti, lebih ramai pengundi Melayu/Islam beralih ke PAS. Ini kerana segala serangan UMNO hanyalah fitnah semata-mata menyebabkan orang Melayu Islam simpati kepada PAS.


Akhirnya PAS Diserang Juga !!

Salam to all,

Telanjur tak sehat sepanjang hari ni, telanjur jugalah menonton Buletin Utama TV3 apabila terbaring di depan TV selepas Maghrib. Tak ingat bila last tengok berita TV3, namun berita yang disampaikan malam ini adalah sangat mengejutkan.

Jika sebelum ini, parti PAS telah dilayan dengan baik oleh media arus perdana berbanding dengan PKR dan DAP. PAS digambarkan oleh media arus perdana sebagai sebuah parti yang sebenarnya boleh bergerak sendiri untuk meninggalkan Pakatan Rakyat. PKR dan DAP pula dicerca dan dihina hampir setiap hari dengan kerajaan Pulau Pinang dan Selangor acap kali menjadi mangsa serangan bertali arus.

Namun seperti yang saya jelaskan tadi, berita di Buletin Utama TV3 malam ini agak berbeza dan cukup mengejutkan. PAS telah diserang habis-habisan dengan seluruh kekuatan TV3 dalam penyediaan maklumat. Lebih 15minit masa perdana telah digunakan untuk menyerang parti PAS. Ini agak pelik kerana sebelum Muktamar ke 57, PAS disanjung tinggi dengan kepimpinan ulama diberi ruang yang cukup baik oleh media arus perdana. Tetapi selepas muktamar, PAS menjadi sasaran terbaru UMNO. Adakah ianya berkait rapat dengan pinangan yang telah ditolak?

Isu yang dimainkan dalam Buletin Utama malam tadi ialah, bagaimana PAS sanggup melepaskan perjuangan menegakkan sebuah negara Islam apabila mengimbas kembali ucapan Tuan Guru Hadi Awang pada tahun 2003 dan dibandingkan pula dengan ucapan TGHA pada Muktamar baru-baru ini. Sedarkah TV3 bahawa negara berkebajikan itu adalah satu tuntutan utama sebuah negara Islam? Negara Islam adalah negara berkebajikan. Ini sudah cukup menunjukkan UMNO dan BN begitu dangkal dalam mentafsir sebuah negara Islam.

Layanan baik UMNO terhadap PAS sebelum ini tidaklah seikhlas mana. Rupa-rupanya UMNO telah berdendam dengan PAS kerana bukan sahaja hantaran meminang untuk membentuk perpaduang telah ditolak tanpa bicara lagi, kepimpinan baru PAS juga dilihat tidak mesra terhadap UMNO dalam apa jua keadaan menyebabkan peluang UMNO untuk slowtalk dengan PAS hancur berkecai.

Maka tidak hairanlah mulai hari ini hingga pilihanraya akan datang, PAS akan terus diserang oleh media arus perdana setelah gagalnya usaha pihak terdesak mencari penyambung nyawa. Percayalah bahawa lagi teruk PAS dan Pakatan Rakyat di hentam oleh media arus perdana, lagi banyak sokongan yang bakal diperolehi. Kerana rakyat kian celik, memilih untuk sebuah kerajaan rakyat, negara berkebajikan !


EDYES @ edyesdotcom
Masih demam, sengal satu badan...
Share on whatsapp

5 comments:

 1. dino.yp@gmail.comJune 10, 2011 at 8:30 AM

  PAS dah lama serang/fitnah UMNO kau tak nakpak !

  ReplyDelete
 2. Salam,

  1) Laaa...tengok TV3 juga rupanya? Ingat kut ente semua boikot media-media arus perdana.

  2) Dalam perlembagaan PAS memang tak sebut Negara Islam. Tp pemimpin PAS sejak dulu jaja perkataan nak wujudkan negara Islam tak henti-henti sampai orang kampung ternganga-nganga.

  3) PAS tidaklah menyerang UMNO begitu kuat? Mimpi ke bang? Kalau diukur darjah serangan, PAS yang lebih ganas hentam UMNO. Harakah tu hidup pun kerana serangan-serangan itu la jugak.

  4) 'Sebelum ini serangan mereka terhadap PKR dan DAP telah gagal menjauhkan rakyat dari kedua-dua parti tersebut.'
  Hahaha, pls check ur fact. Kalau DAP tu kut la...tapi PKR? Hahahaha...kalau boleh bertahan sampai PRU 14 kira dah bagus sangat dah.

  ReplyDelete
 3. pas nak serang umno...serang lah...setakat puak-puak tak prinsip nie...bukan ada value pun orang pas...maklum negara islam tak ada dalam quran...

  kesian orang-orang pas terutamanya student-student yang jadi balaci pas, matlamat tak halal kan cara konon...akhir negara islam tak ada dalam quran...

  ReplyDelete
 4. nowdays... looks like UMNO is having a field day attacking PAS...

  Means that UMNO mouthpieces (Utusan TV3/RTM etc) supported geng Ulama is for them to make the geng Ulama lost in the party election so that UMNO will have a field day to attack PAS at will...

  ReplyDelete
 5. Anonymous June 10, 2011 5:37 PM
  said...

  nowdays... looks like UMNO is having a field day attacking PAS...

  Means that UMNO mouthpieces (Utusan TV3/RTM etc) supported geng Ulama is for them to make the geng Ulama lost in the party election so that UMNO will have a field day to attack PAS at will...
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  mesti lah kena sokong ulamak...jangan jadi macam orang pas tolak ulamak dan pilik alamak...

  umno tak ada masa lah nak serang pas...pas memang bodoh dan biol, sendiri yang sial nak salahkan orang lain...kalau pun umno sokong golongan ulamak pun yang pas bodoh pergi pilih golongan alamak tu buat apa...atas alasan apa??? sebab umno sokong ulamak, jadi pas kena sokong alamak supaya kontra dari umno...bukan bodoh ker namanya puak-puak pas nie...

  kenapa ulamak tak ada dalam quran ker??? dan alamak ada dalam quran ker???

  bodoh...kau pun sama bodoh dengan pas...

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.