Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, July 6, 2011

Apabila Pengarah Stadium Lebih Berkuasa dari Perdana Menteri


Adapun Pengarah Stadium Merdeka memberi alasan Stadium Merdeka sedang menjalankan kerja-kerja "renovation" pada 9 Julai 2011. Padahal, beberapa minggu sebelum ini,. konsert di atas telah dijadualkan untuk dilansungkan di Stadium Merdeka.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Konsert itu cuma ditangguhkan atas alasan tarikhnya sama dengan BERSIH. Majalah Mangga memetik Netzah productions:

"Kami terpaksa tangguhkan konsert ini pada 1 Oktober depan," kata penganjurnya, Shirazdeen Karim dari Netzah Productions.


Soal nya sekarang, bagaimana boleh berlaku kerja membaik pulih pada 9 Julai 2011 sedangkan pada awalnya pihak stadium telah memberi kebenaran kepada Konsert 2 Raksaksa?. Jelas ini satu alasan bohong.

Hanya orang bodoh sahaja yang mempercayai alasan dangkal pentadbir Stadium Merdeka ini.

Hakikatnya, semua ini adalah hanya menurut kehendak UMNO dan Barisan Nasional. Najib yang pada mulanya telah membuat tawaran Stadium telah berbohong kepada rakyat Malaysia.

Mana mungkin Pengarah Stadium Merdeka boleh menolak arahan Perdana Menteri? Kalau Perdana Menteri yang suruh, nescaya Stadim Merdeka sudah memberi kebenaran.

Hakikatnya, Najib Tun Razak lidah bercabang. Mula janji nak bagi Stadium. Lepas tu mungkir janji.

Dan beliau mungkir janji dengan menggunakan Pengarah Stadium Merdeka dan tidak berani keluar kenyataan sendiri.

Malang bagi Dato Najib, rakyat Malaysia tidak bodoh. Kita tahu siapa yang menyuruh Pengarah Stadium menolak permohonan ini dengan memberi alasan yang amat dangkal dan bohong ini.

Ayuh kita teruskan perhimpunan kita di Stadium Merdeka. Kebenaran kita adalah dari Duli yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agung.

Tulang Besi
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.