Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, July 3, 2011

Lawatan Najib ke Kelantan dimeriahkan kerahan jemputan sahajaUtuse Meloya melaporkan kononnya 20,000 hadir majlis himpunan rakyat di sebuah sekolah di Pasir Putih, Kelantan yang dihadiri DS Najib Tun Razak, sedangkan pada hakikatnya tetamu hanya kerahan tenaga termasuk murid sekolah.

Naib Presiden Pas Datuk Haji Husam Musa berkata, adalah amat malang bagi Perdana Menteri kerana lawatan seperti itu hanya dimeriahkan oleh kerahan paksa pelajar sekolah dan kakitangan kerajaan.
Buktinya, kesemuanya 'dipakaikan' baju merah yang dibekalkan terlebih dahulu.

Tidak ada tanda kedatangan sukarela atas pilihan sendiri tetapi mereka datang 'berjemput' siap 'beruniform, kata Husam dalam kenyataan medianya.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Husam yang juga exco kerajaan negeri berkata, lebih menggelikan hati bila bangunan rasmi pejabat kerajaan persekutuan di Wisma Persekutuan telah 'ditawan' oleh Barisan Nasional dengan dipenuhi oleh bendera parti itu.

Ternyata, kedatangan Najib telah mencemarkan lagi konsep pemisahan antara parti dan kerajaan.

Kata beliau, jika inilah sikap BN yang terus menggunakan premis, harta dan jentera kerajaan untuk kepentingan parti mereka tanpa segan silu, ia perlu terus ditolak oleh rakyat yang cintakan amalan politik yang telus, bersih, amanah dan amalan politik kepartian yang melampau.

Share on whatsapp

7 comments:

 1. Telah begitu lama pihak BN tak tertawan lagi akan kerajaan negeri Kelantan,mereka hanya gah pada suara mereka sendiri, sedang dalam hati rakyat pada keseluruhan nya telah terasa begitu memualkan.Yang datang pun tentu nya hanya dalam keadaan terpaksa,kalaukan ikut kata hati memang tak ada masa nak serta sama.

  ReplyDelete
 2. ambo minta TUlang Besi buktikan budak sekolah di kerah..sbb ambo ada di tempat tu tak nampak pun budak sekolah ramai sbb kerahan.

  ReplyDelete
 3. Gelombang merah...selendang merah....semboyan sudah berbunyi....

  ReplyDelete
 4. to july 2 12.20pm

  gelombang merah? let's meet on july 9 downtown kl. come. the yellows will greet u peacefully. let's march peacefully.

  do not provoke. let's be civil. we yellows are civil.

  we just want a free and fair election process.

  COME.

  4RAKYAT

  ReplyDelete
 5. unanjaga said...

  Telah begitu lama pihak BN tak tertawan lagi akan kerajaan negeri Kelantan,mereka hanya gah pada suara mereka sendiri, sedang dalam hati rakyat pada keseluruhan nya telah terasa begitu memualkan.Yang datang pun tentu nya hanya dalam keadaan terpaksa,kalaukan ikut kata hati memang tak ada masa nak serta sama.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  sudah lah pakcik...makin tua makin bodoh lah pakcik nie...harap janggut aje panjang...tapi haprak...

  ReplyDelete
 6. PM: Stadium baru untuk Kelantan jika PAS tumbang

  Mau ke rakyat Kelantan ada stadium baru yang akan tumbang macahm stadium di ...hahaha

  NOTA: PM maseh hutang berBILLION kepada kelantan

  ReplyDelete
 7. the ONLY weapon umno has is to put FEAR into the rakyat using anjing2 polis sekerat dua yang atasan, perkOsa, si silat2 yang tak erti kawal emosi bagaikan binatang (manusia yang waras erti kawal emosi) dan pariah patriot yang diwakili oleh mamak sekerat dua.

  baik.

  mari berarak bersama secara budiman dan sopan pada 9 julai. mari, jangan tak mari.

  kami kumpulan kuning ada unit amal pas dan kebenaran berpihak kpd kami. kami hanya nak berarak pergi jumpa agong. lu punya agong dan gua punya agong, sama aje. baginda tuanku (harap2) akan pastikan yang tak ada mana pihak yang cuba mulakan huru-hara.

  kuning - berarak secara aman. peaceful. civil.

  kuning nak pastikan gelenggang pru13 kelak adalah adil dan telus. bukan berat sebelah. tak ada perangkap. satu undi satu orang.

  bukan nak tawan putrajaya secara paksa.

  kuning tak ada kuasa tentera. umno ada.

  kuning tak ada kuasa federal. umno ada.

  kuning tak banyak duit. umno ada. umno pakai duit rakyat untuk membiayai agenda zalim atas nama 'program rakyat 1malaysia'.

  itupun tak apa.

  kami kuning hanya nak pastikan pru13 dikendalikan secara adil dan saksama.

  ketua dan timbalan election commission kami kuning tak caya sama dia orang. mereka dua ini jelas dan terang berat sebelah. ini tak betul. election commission bawah agong. bawah rakyat. bukan bawah parti politik bergelar umno baru (umno asal dah mahathir kuburkan tahun 1989).

  jangan berbuih2 pasal mei 13.
  jangan berbuih2 pasal isa/darurat.
  jangan berbuih2 pasal ambiga. bersih 2.0 bukan pasal ambiga.

  semua isu2 basi. ini bukan '70an. zaman internet ni.... zaman information overkill. kuning terdiri drp melayu cina india 'dan lain lain'. kami memang bersatu nak lawan kezaliman atas tiket kebersihan dan ketelusan. kalau umngok rasa tergugat dan kencing dalam seluar, ini termakan cili namanya.

  bukan melayu lawan cina lawan india. bukan sama sekali.

  ayuh, mari berarak bersama kalau nak juga. kuning tak gentar.

  jangan berbuih2 pasal 'kerugian ekonomi' pasal teksi dan penjaja pada 9julai. berapa banyak yang bakal rugi pada satu hari? rm20 juta? najis sign satu kontrek kapal selam boleh dapat rm500 juta. bersih 2.0 bakal menyelamatkan negara tercinta daripada amalan rasuah yang berleluasa spt ini.

  4RAKYAT

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.