Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, July 30, 2011

SPR Mengaku Jadi Budak Suruhan UMNO


Dalam kedua-dua debat bersama Pengerusi BERSIH, Ambiga, Timbalan Pengerusi SPR, Wan Ahmad, kerap kali menyatakan SPR tidak mempunyai kuasa.

Sebagai contoh:


1.0 Dalam isu membersih daftar pemilih dari pengundi mati dan pengundi hantu, Wan
Ahmad kata kuasa di tangan Jabatan Pendaftaran dan Polis.

2.0 Dalam menggubal Akta Pilihanraya, Wan Ahmad kata ia kuasa Jabatan Peguam Negara. Maka, SPR tidak berkuasa memastikan Undang-Undang pilihanraya adil dan saksama

3.0 Dalam membenteras politik wang dan pembelian undi, Wan Ahmad kata SPR tiada kuasa kerana ia terletak dalam kuasa Polis.

Tak menjadi kehairanan, dalam isu Dakwat Kekal, SPR lebih suka mengikut kehendak UMNO dari mengikut kehendak rakyat. Bila UMNO mahukan sistem biometrik, SPR pun turut sama.

Mengikut satu artikel dalam MalaysianInsider, taktik UMNO adalah mengisi SPR dengan pegawai-pegawai kerajaan yang telah lama berkhidmat di bawak Kerajaan UMNO dan Barisan Nasional.

Selama berpuluh-puluh tahun lamanya, mereka dididik mengikut cakap serta mentaati UMNO dan Barisan NAsional. MAka, apabila mereka memegang jawatan dalam SPR, mereka terus kekal menjadi pak turut pada UMNO dan BArisan NAsional.

Tak hairanlah, apabila UMNO menolak dakwat kekal, mereka pun bersungguh-sungguh menolak dakwat kekal. Apabila UMNO mahukan biometrik bagi memudahkan pendatang asing mengundi, maka SPR pukul canang seluruh kampung mahukan biometrik.

Apabila 3 ekor katak lompat di Perak, SPR tunduk patuh pada UMNO dan tidak mahu mengosongkan kerusi-kerusi tersebut walaupun diarahkan Speaker.

SPR sememangnya PELACUR pada UMNO. Mereka tidak bebas dan mereka akan melakukan apa sahaja untuk memenangkan UMNO dan Barisan Nasional.

Tulang Besi


Share on whatsapp

5 comments:

 1. kalau UMNO mahu berak, SPR buatkan jamban taik,
  kalau UMNO mahu kencing, SPR sediakan tempayan,
  kalau UMNO mahu menipu, SPR rancangkan kaedah,
  kalau UMNO mahu jadi syaitan, SPR mahu jadi Iblis....

  ReplyDelete
 2. Yea la, kalau TB jadi SPR, semua dia harung. Dia sapu kerja jabatan pendaftaran, peguam negara, polis, sprm dan mungkin juga ketua jurulatih bola sepak.

  Cakap memang mudah, tapi nampak sangat tak paham apa-apa.

  ReplyDelete
 3. kah kah kah!
  jangan diingat semua manusia syaitan binti iblis,
  jangan perangain hodoh buruk kita orang juga ada,
  ada orang masuk politik dengan niat nak merompak harta rakyat,
  ada orang masuk politik dengan niat nak nak kayakan anak beranak,
  ada orang masuk politik dengan niat nak mengali babakan harta negara,
  ada orang suka dikelilingi oleh kaki bodek dan menjadi maharaja bodek,
  Namun tidak semua manusia milik perngai hodoh di atas, ini sebab disarankan memilih siapa yang hendak dijadikan ketua dan kerajaan.
  penyakit di atas adalah penyakit UMNO, tiada siapa boleh nafikan atau nak nafikan.

  ReplyDelete
 4. 1- Satu kemahiran Nik Aziz yang tersembunyi ialah pandai berkata-kata sehingga ketahap kelentong dimana ia diterima ramai oleh penganut PAS.

  2- Di platform yang sama semalam,di ‘Himpunan Anak Kelantan D'Perantauan’ yang berlangsung di Stadium MBPJ,Kelana Jaya,Nik Aziz telah menghina Datuk Seri Najib sebagai Perdana Menteri Bangladesh.Bukan sahaja Datuk Seri Najib dihina,malah pekerja-pekerja Bangladesh yang menyumbang juga kepada perkembangan ekonomi Malaysia turut juga dihina begitu rupa.

  3- Nik Aziz yang dianggap alim ulama terompah (selipar kayu),memang tidak layak menjadi pemimpin Malaysia kerana beliau gemar menghina orang luar negara yang banyak berbakti.

  4- Ini kata beliau mengenai sistem biometrik yang dicadangkan pihak SPR untuk pilihanraya akan datang;

  "Umno guna biometrik bagi orang luar (dapat kerakyatan) boleh mengundi. Orang Bangladesh pun boleh mengundi nanti.Ini bukti Umno yakin orang Melayu dah tolak dia. \Kalau PM (perdana menteri) menang pilihan raya pun nanti,kita kata ini PM Bangladesh,"
  - kata Nik Aziz disambut ketawa hadirin, seperti dilapor oleh Harakah.

  5- Ini kata Nik Aziz lagi mengenai penghinaan terhadap pekerja Bangladesh.

  “Sistem biometrik yang digunapakai kepada warga asing juga tegasnya boleh mengancam rakyat negara ini dari sudut kerjaya mereka..Ini kerana,kebanyakan majikan tentunya akan mengambil orang asing bekerja kerana gaji mereka lebih murah.” Harakah

  6- Pandangan cetek Nik Aziz mengenai sektor-sektor pekerjaan dan sektor buruh cukup terserlah.

  7- Di atas sebab-sebab itu lah maka penulis sehingga ke hari ini cukup phobia dan berpesepsi negative terhadap manusia yang berjalan-jalan dan berlegar-legar dengan berkain dan berketayap / berserban puteh.Lebih-lebih lagi warna hijau.

  8- Cuba pembaca bayangkan Putrajaya dipenuhi dengan manusia-manusia berkain berterbangan dan selak sana sini seperti yang Mat Sabu lakukan.Perbuatan Mat Sabu cukup mengambarkan bahawa pemimpin-pamimpin Pas berkepala-otak-kan lutut.

  RENUNG-RENUNGKAN

  ReplyDelete
 5. TAK SETUJU SPR DITUDUH PELACUR TAPI SAYA LEBIH SETUJU KALAU SPR DIKATA PELACUR TUA PENYUNDAL MUKA TEBAL

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.