Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, July 3, 2011

UMNO Marah pada Ambiga pasal Murtad. UMNO Sendiri Halalkan Murtad????

Antara propaganda UMNO untuk sabotaj BERSIH adalah kononnya Ambiga menyokong murtad. Suka saya nyatakan satu fakta. Bahawa Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-Wilayah Pesekutuan) 1997 (Akta 559) tidak mengharamkan murtad.

Dengan kata lain, sesiapa yang didapati murtad di Wilayah Persekutuan tidak boleh didakwa dan dihukum apabila ditsabit kesalahan.

Jadi, UMNO juga menghalalkan murtad. Ini kerana Akta ini dirangka, dibentang serta diluluskan oleh UMNO. Tiada parti lain yang terlibat selain UMNO di dalam meluluskan undang2 ini.

Jadi, tak payahlah UMNO nak jadi juara menentang murtad. UMNO sendiri menghalalkan Murtad di Wilayah Persekutuan.

Tulang Besi
Share on whatsapp

3 comments:

 1. tak pa la klu umno buat mcm tu..yg PAS dok pi campog dgn ambiga murtad tu buat apa...pas selalu ckp kalau nak bersihkan tong taik mana boleh masuk dlm tong taik

  ReplyDelete
 2. bukan UMNO yg luluskan akta.
  sesuatu akta kalo hendak diubah kta haruslah sepakat 2/3 kerusi hanya 1 parti pegang, barulah dapat mengubah sesuatu akta!!
  kalo UMNO pn MURTAD krn akta tsebut, apa jdi dgan PAS, PKR yg duduk blakg AMBIGA????

  ReplyDelete
 3. N.Zila tu betul. plus, bukan UMNO, Barisan Nasional. MCA, MIC, UMNO. tapi seperti yang dinyatakan N.Zila,haruslah sepakat 2/3 kerusi.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.