Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, August 9, 2011

Hilangnya Syarikat Penerbangan Melayu di Bawah Pentadbiran UMNO

MAS telah bangkrap. Mengikut maklumat yang Tulang Besi dapat, untuk menyelamatkan MAS dari bangkrap bagi kali yang ketiga, dana sejumlah RM2 billion di perlukan. Sejarah MAS menunjukkan terdapat 3 kali di mana MAS terpaksa di selamatkan:

1.0 Pada tahun 1994 di mana Tajudin Ramli terpaksa membeli 24% dari saham MAS dari Bank Negara kerana Bank Negara pada masa itu menghampiri bankrupsi. Kos bailout: RM1.8 billion

2.0 Pada tahun 2000 dimana kerajaan Malaysia menanggung semua hutang MAS serta membeli saham Tajuddin pada RM8. Kos Bailout : RM 4 billion.

3.0 Sekarang ini dimana MAS mungkin terpaksa dijual kepada AirAsia yang mana butirannya masih rahsia. Untuk menyelamatkan MAS kali ini memerlukan wang RM2 billion untuk dipam.

Jelasnya di bawah pentadbiran UMNO, MAS bankrap berkali-kali. Kepimpinan Melayu yang UMNO cuba tonjolkan di dalam MAS hanya mampu membangkrapkan MAS sahaja. Duit MAS yang RM600 juta habis dirompak tidak tahu kemana.

Bayangkan di satu masa, MAS boleh mempunyai ratusan juta dalam bentuk "cash money" di dalam akaun mereka.

Akhirnya MAS akan dijual kepada AirAsia yang dipimpin oleh seorang yang bukan Melayu.

Tak sabar nak tunggu reaksi dari Ibrahim Ali atas isu MAS dijual pada "bukan melayu" ini.

Tulang Besi


Share on whatsapp

1 comment:

  1. TF cuma nk mengenyangkan perut dia.AA yg untung byk with share swap.MH lak byk tikus plus tolong kwn2.!!bocor merata.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.