Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, August 13, 2011

Noh Omar Cuba Berbohong dalam Bulan Ramadhan

Perpindahan Asrama Yayasan Selangor untuk Kebaikan Pelajar

Dato Noh Omar dalam laporan Sinar Harian bertajuk “Kerajaan Negeri ada agenda tersembunyi” bertarikh 8 August 2011 berkata:

“Saya difahamkan tindakan itu berikutan Yayasan Selangor menghadapi masaalah kewangan dan kemungkinan tapak asrama yang terletak di lokasi strategik mahu dijual”
Sepertinya,Noh Omar itu sendiri yang mempunyai agenda tersembunyi. Kerja bohong begini tidak baik lebih-lebih lagi pada bulan Ramadhan.

Kalau kita rujuk laman web rasmi Yayasan Selangor, hujjah yang diberikan adalah sangat rasional.

Secara mudahnya, asrama tersebut sudah tidak sesuai lagi lokasinya. Masaalah kesesakan lalu lintas lantaran asrama tersebut berada di tengah-tengah bandaraya menyebabkan para pelajar menghabiskan masa lebih 4 jam setiap hari di dalam bas.

Juga, oleh kerana pembangunan, kawasan persekitaran asrama tersebut sudah tidak sesuai sebagai kediaman lagi, Masalaah keselamatan menjadi masaalah yang besar kepada para pelajar yang menginap di asrama tersebut.

Mungkin Noh Omar lebih rela keselematan dan keselesaan pelajar dikorbankan demi kepentingan politik kepartian beliau.

Silalah baca penjelasan Yayasan Selangor berkaitan pemindahan pelajar serta pembangunan semula tapak asrama Yayasan Selangor itu di laman web mereka. Penjelasan yang panjang lebar itu cukup untuk menyakinkan sesiapa sahaja bahawa pemindahan itu adalah sangat baik untuk kebajikan pelajar.

Adapun idea untuk membangunkan tapak asrama tersebut adalah sangat baik juga. Mengikut laman web Yayasan Selangor itu:

“Oleh itu, sekiranya tapak asrama Kg. Pandan dimajukan, Yayasan Selangor akan menjana lebih pendapatan dan pendapatan itu akan disalurkan untuk kebajikan pelajar di seluruh negeri Selangor.”


Hairan juga Noh Omar menaikkan isu kerugian Yayasan Selangor memandangkan kerugian Yayasan Selangor adalah kerugian terkumpul selama 52 tahun, yang mana 50 tahun darinya Yayasan Selangor berada di bawah pentadbiran UMNO dan Barisan Nasional.

Kalaupun benar tapak asal Asrama Yayasan Selangor mahu dijual kerana kerugian Yayasan Selangor, ia adalah untuk membayar segala kerugian yang ditanggung sewaktu di bawah pentadbiran UMNO dan Barisan Nasional.

Nasihat saya pada Noh Omar, berhentilah menyebarkan cerita dongeng. Bertaubatlah, memandangkan kenyataan ini dibuat di waktu bulan Ramadhan. Dosa berbohong pada bulan Ramadhan lebih besar dari dosa diluar bulan Ramadhan.

TULANG BESIShare on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.