Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, August 25, 2011

Papagomo, Sila Berikan Butiran Diri Kamu, Kalau Kamu Benar


NOTA EDITOR: Khalid Samad, Elizabeth Wong, Nik Nazmi dan lain2 menghadapi masaalah untuk menyaman Papagomo dan rakan2. Ini kerana blogger2 UMNO ini adalah blogger2 pondan.

Sudahlah gambar diri tak berani nak tunjuk, nama sendiri pun tak berani pakai. Tak hairanlah mereka berani memalsukan dokumen kerajaan MBPJ untuk memfitnah Khalid Samad dan lain lain.

Maka, demi untuk memudahkan proses saman bermula, diminta Papagomo, Parpukari dan RBFonline berikan maklumat butiran diri kepada Khalid Samad i.e. Nama Penuh, Nombor IC dan lain2.

Kalau tak nak masukkan dalam blog, boleh email kepada Khalid Samad secara pribadi.

Barang diingat, papagomo dengan bongkak membuat kenyataan di bawah:

"Gomo tidak gentar mahupun takut dengan laporan polis yang dibuat oleh mereka ini kerana menjadi tugas Gomo sebagai seorang Umat Islam untuk mendedahkan kebenaran agar seluruh rakyat Malaysia tahu kebenaran yang sewajarnya disampaikan," kata penulis itu yang dikenali sebagai Papa Gomo.


Maka, buktikan kata-kata kamu dengan memberi butiran yang diperlukan Khalid SAmad dan Adun2 PR yang lain.

Jumpa di mahkamah, papagomo, rbfonline dan parpukari.

Sekian


Berani Kerana Benar

Sepertimana kebanyakkan persoalan lain berhubung dengan isu Gereja DUMC, dakwaan Papa Gomo bahawa saya menghalang Gereja berkenaan disita oleh MBPJ adalah merupakan satu pembohongan. Dia mendakwa bahawa saya pada 11 Ogos telah menghubungi MBPJ dan menghalang operasi menyita Gereja tersebut sejurus sebelum pihak penguat-kuasa MBPJ dan Polis bersiap-sedia untuk melakukannya. Walaubagaimanapun, pembohongan semasa bulan Ramadhan yang mulia tidak merupakan masalah bagi pihak UMNO dan budak suruhan mereka. Mereka menganggap keMelayuan mereka adalah perisai yang menjadikan mereka kebal terhadap kemurkaan Allah! Apalah hendak dibandingkan satu pembohongan berbanding hadiah mangkuk tandas? Akhlak mereka amat membinggungkan.


Laporan Polis bertarikh 16 Ogos oleh En. Mohd. Fauzi, Pengarah Jabatan Penguatkuasa dan Keselamatan MBPJ jelas mendedahkan sifat pembohong golongan ini terutamanya Papa Gomo. Saya difahamkan bahawa walaupun pembohongannya telah terdedah, Papa Gomo tetap mempertahankan kenyataannya dan menyatakan kesanggupan dirinya untuk berjuang habis-habisan. Baguslah jika begitu, kerana saya pun berpendirian sedemikian.


Oleh yang demikian, bagi memulakan ‘perjuangan’ ini, saya ingin memohon supaya Papa Gomo menyatakan nama penuh, nombor kad pengenalan dan alamat penuhnya supaya dapat saya minta peguam saya untuk menyaman beliau dalam isu ini. Maka saya berharap agar rakannya yang membaca blog saya boleh menyampaikan permohonan saya ini kepadanya.


Sekiranya tiada jawapan darinya, maka semakin jelas, ‘bravadonya’ juga merupakan satu pembohongan. Namun, ianya tidak bererti bahawa saya tidak boleh dapatkan segala maklumat yang saya perlukan dari sumber lain dan oleh itu, tidak bererti bahawa dia akan semestinya terlepas. Hanya saya ingin memberinya peluang untuk dirinya membuktikan ‘keberaniannya’; itupun kalau beranilah.


WaLlahu 'Alam

KHALID SAMAD
Share on whatsapp

4 comments:

 1. mintak kat Tun Faisal info tu... depa la ni tgh dok bergaduh...

  ReplyDelete
 2. Susah sangat ke nak dapatkan nama dan alamat demer? Mismah pun demer dapat kesan. Takkan ahli gerombolan Mismah tak dapat kot?

  ReplyDelete
 3. 1.habis tu!!tuan haji doa laknat kat gomo yang mana satu didepan kaabah dulu!!
  2.masih hairan lagi ni!!pasai apa anuar tak saman eskay terhadap pengedaran blue film dia!!

  ReplyDelete
 4. Bodohnya mereka menyaman org yg tak der indentity....tahniah papagomo berjaya memperbodohkan khaled samad...

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.