Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, August 20, 2011

Permain Hukum Qazaf, Perlu Dakwa UMNO atas Tuduhan Murtad

Di dalam sebuk2 UMNO dan juak2 mereka memperjuangkan murtad, tiba-tiba Saiful Bukhari diberi publisiti yang tersangat besar bagi tujuan memfitnah Anwar Ibrahim.

Sedangkan Saiful Bukhari tiada membawa 4 orang saksi untuk membuktikan tuduhan zina beliau terhadap Anwar Ibrahim. Malahan, bukti fizikal mahupun DNA juga tidak membuktikan beliau diliwat.

Dengan kata lain, hukum Qazaf yang diwajibkan oleh Allah ke atas makhluknya dipermainkan oleh UMNO sewenang-wenangnya.

Sepanjang yang Tulang Besi mengaji, sesiapa yang mempermainkan hukum Allah, maka hukumnya murtad dan wajib dibicarakan di dalam mahkamah syariah. Sekiranya di dapati bersalah, wajib disuruh bertaubat dan sekiranya mereka engkar, maka wajiblah dihukum pancung.

Antara sebab2 yang diberikan oleh mereka di dalam menolak hukum Qazaf adalah seperti yang saya naqal dari seorang juak UMNO dalam alam Twitter seperti di bawah:Ertinya, mereka menolak hukum Qazaf kerana mereka mahu Anwar Ibrahim didapati bersalah atas tuduhan Zina dan Liwat. Apabila Allah SWT mewajibkan hukum Qazaf ke atas umatnya, UMNO melihat suruhan Allah SWT sebagai satu usaha untuk membebaskan Anwar Ibrahim yang dilihat oleh UMNO sebagai penzina dan peliwat.

Bukti tidak penting kerana yang penting kehendak dan nafsu UMNO yang mahukan Anwar didapati bersalah.

Ini selaras dengan ucapan "Nabi" agama UMNO bernama Mahathir Muhammad Iskandar Kutty:

"Hudud tidak boleh dilaksanakan kerana sukar mendapat saksi yang tidak fasik." - Tun Dr. Mahathir, 3 Mac 1994, dalam ucapannya di Pusat Bahasa Arab, Nilam Puri, Kelantan.


Orang seperti Tun Faisal ini adalah tersangat ke hadapan di dalam memperjuangkan JAIS dan kononnya berlaku usaha pemurtadan di DUMC.

Pada waktu yang sama, amalan2 yang membawa kepada murtad begitu berleluasa di dalam UMNO. Sepatutnya JAIS menyerbu Bangunan UMNO di Shah Alam dahulu sebelum menyerbu Gereja DUMC. Ini kerana unsur2 murtad yang disebarkan UMNO lebih bahaya berbanding mana-mana gereja kristian.

Akhir kata, kita tidak perlu hairan mengapa beberapa kumpulan ISlam (dan PAS) menolak untuk menyokong JAIS (yang terkenal pro UMNO) dalam isu ini.

UMNO sendiri menjadi agen menyebarkan nilai2 murtad di kalangan umat Islam di Malaysia. Mustahil, UMNO boleh menjadi pejuang anti murtad.

Tulang Besi
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Hang tanya ustaz kassim yg juga ulamak pas di perak bab ni...senang senang ustaz kassim tenyeh hang...tiada perlu saksi empat dlm pertuduhan mcm ni....sila ke youtube ustaz kassim..ini ckp org pas bukan org umno..qazaf bukan bermakna yg tertuduh boleh lepas gitu shj...rajin rajin la berguru dgn ustaz kassim...ahli majlis ulama pas perak

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.