Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, August 17, 2011

Protes Satu Nama Dalam Daftar Pemilih, Bayar RM10


Artikel ini cuba menunjukkan bukti bahawa undang-undang yang dipakai oleh SPR ini adalah ciptaan UMNO dan bukan untuk kebaikan bersama.

Setiap 3 bulan, SPR akan mempamirkan senarai pengundi baru untuk dimasukkan ke DAftar Pemilih mengikut KAwasan2 Parlimen.

Sekiranya kita tidak puas hati atau mempunyai masaalah dengan daftar pemilih tersebut, kita wajib membayar RM10 untuk SATU nama yang kita hendak protes.

Bayangkan kalau kita jumpa 100 pengundi hantu dalam fatar pemilih tersebut, kita kena menyediakan RM1000 untuk memprotes.

Ingat, wang tersebut hanya mengizinkan kita memprotes. Tidak semestinya selepas membayar RM1000 itu, protes kita akan diterima.

Maknanya, kalau kita protes 100 nama dan membayar RM1000 ringgit dan SPR hanya menerima protes 5 nama dan mengekalkan 95 nama yang lain, wang RM1000 yang telah dibayar itu hangus.

Jelas, bagi Tulang Besi, peraturan ini adalah ciptaan UMNO dan Barisan Nasional bagi menyokong UMNO dan Barisan Nasional.

UMNO tahu rata-rata parti pembangkang tidak berduit. Nak bayar sewa pejabat pun terpaksa berpuasa berhari-hari untuk bayar sewa.

Inikan pula untuk memprotes 100 nama atau 1000 nama atau 10000 nama.

Senarai pengundi baru yang terbaru menunjukkan bilangan lebih 300000 nama. Bayangkan kalau kita protes separuh, yakni 150000, maka kita wajib menyediakan RM1.5 juta ringgit semata-mata untuk memprotes.

Benarlah kata orang ramai, SPR itu adalah biro UMNO yang bertugas memenangkan UMNO dalam setiap pilihanraya.

Moga Allah SWT melaknat mereka yang menjalankan penipuan ini. AMIN!!!!!


Tulang Besi

Share on whatsapp

2 comments:

  1. Sounds like when South Africa became independent in 1994. Transport forn Airport to Johannesburg was by bus and Taxi and both blacks and whites coune the facility. By taxi Rand 150 per car. By bus Rand 90 per person. But the percapita income of the blacks meant that they had to walk the distance.

    ReplyDelete
  2. Amin ya Rabbul aalamin... mudaha2an berkat bulan Ramadhan 1432 yg mulia ini, Allah makbulkan doa kita.

    ya Allah, laknatlah mereka yg menipu rakyat, laknatlah mereka yang membantu menipu dan laknatlah mereka yg menyokong penipuan ini walaupun sokong dalam hati, kerana mereka telah MENYUSAHKAN ORG LAIN, ORG RAMAI YANG INGINKAN PERUBAHAN YANG INGINKAN KEBAIKAN DAN KEADILAN. mereka telah menyebabkan org zalim terus menerus zalim dan sombong.

    mereka telah benar2 menyusahkan samada mereka sedar atau tanpa sedar.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.