Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, August 24, 2011

Tuduhan Liwat oleh UMNO Bergantung Kepada Laporan HUKM yang Pincang

Asas kepada tuduhan UMNO kononnya Anwar meliwat Saiful adalah kononnya air mani Anwar dijumpai dalam jubor Saiful Al kazzab.

UMNO merujuk kepada laporan kesihatan HUKM, yang menyatakan terdapat beberapa DNA dalam jubor Saiful.(Laporan itu boleh dibaca di sini). Yang hairannya, laporan HUKM yang sama ini mengatakan jubor Saiful tidak ditembusi sewaktu pemeriksaan. Jadi, bagaimana agaknya HUKM boleh berjumpa air mani kalau jubor Saiful tidak ditembusi?

Laporan itu tidak menamakan siapa lelaki B5,B7, B8 dan 89. Sampel dari HUKM itu telah dibawa ke Jabatan Kimia untuk mengenal pasti siapa lelaki2 di atas. Sampel tersebut dibawa oleh DSP Jacob Prerira 43 jam selepas itu.

Jabatan Kimia tersebut mengatakan salah satu sampel tersebut mengandungi DNA Anwar Ibrahim.

Dari keterangan saksi pembela, Dr David Wells, terdapat banyak kesalahan dan kepincangan di dalam ujian serta analisis kimia yang mengarah kepada Anwar Ibrahim ini. Antara lain:

1.0 Laporan HUKM itu sendiri pincang. Lampiran (dipanggil proforma form) kelihatan bercanggan dengan rumusan laporan. Juga, "proforma form" tersebut banyak yang tidak lengkap

2.0 Jabatan Kimia menguji sampel DNA dari HUKM itu 90 jam selepas kejadian. Mengikut Dr Wells, sampel yang diuji selepas 36 jam pun sudah tidak tepat lagi, inikan pula selepas 90 jam. Bagaimana Jabatan Kimia membuat rumusan DNA tersebut milik Anwar, tiada siapa yang tahu.

3.0 Sampel yang diambil juga tampaknya terdedah kepada kontaminasi. Cara sampel itu diambil tidak menepati piawaian antarabangsa dan jelas sampel yg diambil itu tidak layak untuk diuji serta dibuat rumusan diatasnya.

jelas sekali kes ini adalah fitnah ke atas Anwar Ibrahim. Bukannya kes ini berjalan atas dasar keadilan tetapi ianya bertujuan untuk menghancurkan reputasi serta karier politik Anwar Ibrahim.

Tuduhan UMNO itu juga berasaskan kepada laporan yang pincang serta ujian atas sample yang rosak dan tidak bersih.

Inshaalah, balasan Allah SWT akan turun kepada mereka yang menjalankan fitnah2 ini.

Tulang Besi

Share on whatsapp

2 comments:

 1. Bila pulak UMNO tuduh Anwar Ibrahim meliwat ? Kalau ikut kes mahkamah si Saiful yang membuat tuduhan ? kau ni baca cerita kat mana ? sudah lah TB, bulan2 posa ni tak yah lah sebar fitnah. kau nak jawab kat alam kubor nanti payah. berapa ramai orang UMNO kau kena mintak maaf nanti. sia2 jer amalan kau nanti.

  ReplyDelete
 2. Ha ha, Dr Well hang hang bangga sangat akhirnya mendedahkan spin anda yang tak laku, iaitu tak de kesan kemasukan.


  Mahkamah bersambung dan Doktor Wells masih lagi disoal balas oleh Peguam Pendakwa, Mohd Yosuf Zainal Abidin.

  Mohd Yusof memulakan dengan bertanya adakah ianya mungkin jika tidak berlaku sebarang kecederaan pada dubur bermakna tidak berlaku sebarang penetrasi?

  Dr. Wells menjelaskan, tidak. Sama ada kecederaan berlaku atau tidak, penetrasi masih boleh berlaku walaupun tidak ada sebarang baki yang tertinggal.

  Dr. Wells juga turut bersetuju, didalam kes Saiful, tidak ada sebarang tanda - tanda kecederaan yang berlaku. Ianya bukan sesuatu yang luar biasa.

  Kemudian Mohd Yusof membacakan beberapa baris daripada buku yang ditulis oleh Dr. Wells. Diantaranya berbunyi:

  Yusof reads excerpt from Dr Wells' book: Important for doctors to be familiar with reason why injuries may not occur.

  Yusof continues: These include submission of victim to emotional manipulation and use of lubricant.

  Dr. Well menyatakan bahawa dia tetap dengan kenyataannya itu. Mohd Yusof bertanya, jika seseorang telah meletakkan sperma, maka mereka seharusnya memiliki sperma itu terlebih dahulu.

  KOMEN: Siapa yang ambil sperma DSAI dan letak dalam dubur Saiful?

  Cuba TB jawab (aka spin)

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.