Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, August 12, 2011

UMNO Halalkan Murtad di Wilayah Persekutuan

Saya melihat kempen2 anti murtad yang sedang dijalankan oleh Blogger2 UMNO di laman mereka. Antaranya adalah:

1.0 Salah seorang 12 itu telah murtad

2.0 Gereja tersebut dihalang untuk disita oleh Kerajaan Negeri

3.0 JAIS tak serbu, cuma periksa (tapi bawak polis dsbnya)

4.0 Kerajaan Negeri sekarang ini pro murtad

dsbnya.

Soalnya sekarang, mengapa tidak tengok kepada UMNO sendiri? Rekod UMNO menyokong murtad bermula sejak zaman Natrah lagi. Apabila Natrah dimurtadkan oleh British pada 1950, UMNO cuma berpeluk tubuh dan berdiam diri.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Yang menganjurkan protes menentang permurtadan Natrah adalah mantan Presiden PAS, Dr Burhanuddin Helmi serta Karim Ghani. Tiada seorang pun pemimpin2 UMNO pada masa itu yang merengkok dalam penjara kerana memperjuangkan murtadnya Natrah.

Yang paling jelas adalah Akta Jenayah Syariah 1997 untuk Wilayah Persekutuan. Akta tersebut diluluskan oleh UMNO dan ditulis oleh UMNO> Akta tersebut TIDAK MENYATAKAN MURTAD SEBAGAI KESALAHAN JENAYAH DI WILAYAH PERSEKUTUAN.

Dengan kata lain, murtad di Wilayah Persekutuan adalah HALAL. Mana-mana orang Islam yang MURTAD di Wilayah Persekutuan TIDAK BOLEH didakwa di Mahkamah Syariah dan dihukum. Mereka bebas murtad sesuka hati mereka.

Kita juga mesti ingat, yang meluluskan Akta ini adalah UMNO. Bukan Ambiga, Harris, paderi Kristian ataupun sesiapa sahaja. Ianya adalah kerja tangan UMNO semata-mata.

Jelas, perjuangan menentang murtad oleh blogger2 UMNO ini satu sandiwara, drama dan lakonan. Mereka sendiri menjadi penyokong dan pendokong murtad nombor satu di Malaysia.

Jangan lah kita terpedaya dengan lakonan-lakonan mereka ini.

Tulang Besi

Share on whatsapp

3 comments:

  1. you are fighting a lost cause dude... blaming others won't make PAS looks cleaner

    ReplyDelete
  2. jadi adakah ini alasan tulang besi untuk menghalalkan perkara yang berlaku sekrang menyalahkan orang lain? assalamualaikum tuan tulang besi, kamu tu duk menghentam umno sebab nak MENAMBAH BAIK KAN APA YANG KONONNYA TUAN KATA BN TELAH MEROSAKKAN BUKANNYA IKUT PERKARA SAMA DAN SALAHKAN BN.....ini ada lah jauh dari apa yang tuan kononnya perjuangkan....sekali lagi tuan tlang besi ASTAGFIRULLAHALAZIM........

    ReplyDelete
  3. silap silap org yg ada kat majlis dalam gereja tu yang bagi maklumat kat JAIS utk pi check...

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.