Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Saturday, September 10, 2011

Kalau Tidak Pernah DIjajah, Mengapa Sambut Merdeka?


Professor yang pro UMNO, Zainal Kling, membuat kenyataan sebegini di bawah:


Berdasarkan fakta sejarah, Tanah Melayu "tidak pernah terjajah", sebaliknya, hanya dinaungi atau dilindungi oleh British, dakwa sejarahwan Profesor Datuk Dr Zainal Kling.


"Fakta sejarah menunjukkan Tanah Melayu tidak pernah terjajah (oleh British). Ini mesti dibaiki dari sekarang oleh semua pihak sama ada pelajar, guru, ahli politik atau pentafsir politik," katanya.Sekiranya ini benar, mengapakah kita menyambut MERDEKA setiap 31 Ogos? Adakah kita telah tertipu dengan UMNO selama lebih 54 tahun untuk menyambut MERDEKA setiap 31 Ogos?

Kalau ada pun negeri yang boleh csambut MERDEKA, adalah Pulau Pinang, Melaka dan Singapura kerana mereka adalah Negeri-Negeri Selat. Maka, pastikan sambutan Merdeka hanya terhad kepada Melaka, Pulau Pinang dan Singapura.

Oh saya juga terlupa. UMNO telah menyerahkan Singapura kepada PAP dan Lee Kuan Yew. Mereka menyambut Merdeka sempena pemberian pulau Temasik oleh UMNO kepada PAP.

Tulang Besi


Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.