Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, September 15, 2011

Najib akan Isytihar Penghapusan ISA Hari Ini?

Mengikut satu sumber tidak rasmi yg diterima oleh Tulang Besi, hari ini Najib Tun Razak akan mengisytiharkan penghapusan Akta Keselamatan Dalam Negeri (atau lebih popularnya ISA) dalam ucapan beliau sempena Hari Kebangsaan hari ini.

Namun, itu tidak bermakna, adik beradik ISA juga akan dihapuskan. Dari pengalaman Parti Sosialis Malaysia (PSM) sebelum BERSIH 2.0, mereka tidak ditangkap di bawah ISA.

Mereka telah ditahan di bawah Akta Darurat yang cara penahanan dan masa penahanan tidak jauh beza dengan Akta Keselamatan Dalam Negeri.

Walaubagaimanapun, Tulang Besi tidak boleh memberi konfirmasi terhadap maklumat ini. Tunggulah ucapan Najib Tun Razak malam ini.

Wassalam

Tulang BesiShare on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.