Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, September 9, 2011

Wakil2 Rakyat UMNO dan MIC dapat Tauliah dari MAIS/JAIS?

Khalid Samad sedang didakwa di bawah Seksyen 119 kerana tiada tauliah untuk memberi tazkirah(bukan mengajar????). Di bawah ini ada beberapa gambar wakil2 rakyat UMNO memberi tazkirah di beberapa masjid. Adakah MAIS/JAIS akan mengambil tindakan ke atas mereka?

Gambar 1 & 2 :- Wakil rakyat (ADUN) UMNO memberi tazkirah di Masjid Lama Hulu Bernam dan Masjid FELDA Gedangsa. Adakah beliau mempunyai tauliah? Tidak pula ditimbulkan persoalan penderhakaan kepada DYMM Sultan Selangor oleh Pengarah MAIS.

Ni adalah gambar ADUN Hulu Bernam yang diambil dari laman web kerajaan negeri Selangor, bagi mereka yang tidak mengenalinya:


Juga, gambar P. Kamalanathan, wakil rakyat MIC dari BN sedang memberi kata-kata aluan dlm perasmian program di Perkarangan Masjid Al-Taufikiah, Felda Soeharto pada 10 Julai 2010, bermula jam 0745 pagi.

Perhatikan lambang BN di baju beliau sewaktu memberikan kata-kata aluan ini? Soalnya skrg, adakah P.Kamalanathan juga telah mendapat tauliah dari MAIS untuk berucap dlm masjid?


Tak hairanlah Pengerusi MAIS, Mohamad Adzib Isa, tidak mengambil apa-apa tindakan. Dia pun ada dlm majlis yang sama:


Takda pula kita dengar Mohammad Adzib bising pasal tauliah, pasal orang bukan islam tak boleh masuk masjid dan sebagainya seperti dibawah. Orang Islam mcm Khalid dia tindas, tapi org bukan Islam mcm P.Kamalanathan dia tatang macam minyak penuh.

Sikap Pengerusi MAIS ini menampakkan pro UMNO yang keterlaluan. Ustaz Asri, Abdullah Yaasin boleh ditangkap atas alasan tiada tauliah. ADUN2 UMNO dan P.Kamalanathan bebas bercakap dlm masjid pakai baju lambang BN.

Tulang Besi


Share on whatsapp

1 comment:

  1. ADUN UMNO ti bukan bagi tazkirah.. dia bagi ceramah politik dalam masjid... kerana dia mana arif bab bab agama yang nak bagi tazkirah tu... caramah politik boleh la...

    BTW... dulu masa BN perintah Selangor... boleh ke ADUN/pemimpin PAS berucap dalam masjid macam ADUN UMNO buat ni????

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.