Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, October 30, 2011

FAKTA: Hudud PAS Adalah Hudud Allah SWT

Sebagai cara melepaskan diri kerrana menolak hudud, UMNO sedang cuba untuk mewarnakan Enakmen Syariah yang diluluskan oleh PAS di Kelantan dan Terengganu sebagai "Hudud PAS".

Mereka juga berkata "Hudud PAS" bukan "Hudud Allah". Malangnya, dakwaan ini hanya penipuan semata-mata. Antara2 hujjah mereka adalah:

1.0 UMNO KATA: Bilangan fasal di dalam Enakmen Terengganu dan Kelantan adalah berlainan. Bagaimana hukum hudud boleh berbeza-beza bilangan
JAWAPAN:Kalau kita ikut kata2 UMNO ini, maka secara otomatik kesemua madzhab2 dalam Islam juga tidak mengikut Islam.
Ini kerana berlaku perbezaan jumlah kesalahan hudud di antara mazhab2. Misalnya, Madzhab Hanafi tidak mengiktiraf liwat sebagai kesalahan hudud tapi Madzhab Syafiee pula meletakkan liwat di bawah Hudud.

2.0 UMNO KATA: Enakmen Terengganu menjadikan BUGHAH sebagai kesalahan hudud, namun Enakmen Kelantan tidak menjadikan BUGHAH sebagai kesalahan. Jelas PAS mengambil dan menolak hukum ikut nafsu.
JAWAPAN: BUGHAH adalah dikhilafkan di kalangan para ulama2 ISlam Ada ulama kata BUGHAH diletak di bawah Hudud. Ada yang kata diletak di bawah Takzeer. Hanya orang jahil murkkab yang tidak tahu perkara ini.

3.0 UMNO KATA: Orang Bukan Islam tidak boleh dikecualikan dari hukum Hudud. Maka, "HUDUD PAS" itu tidak sah dari segi perundangan Islam
JAWAPAN: PEndapat ini datang dari Imam Malik, guru kepada Imam Syafiee. Kalau kita ikut cakap UMNO ini, maka wajiblah kita kata guru pada Imam Syafiee tidak ikut hukum Allah SWT.

4.0 UMNO KATA: "Hudud PAS" letak had umur minima 18 tahun. Padahal, sepatutnya had umur adalah pada akil baligh.
JAWAPAN: Pendapat had umur untuk seorang yang mukallaf pada 18 tahun adalah pendapat Madzhab Hanafi. Ia adalah pendapat yang paling ringan dan pendapat ini diambil oleh Enakmen Syariah Terengganu. PAS mengambil pendapat Imam Hanafi kerana mahu meembuang segala keraguan.

5.0 UMNO KATA: Seperti yang Zul Nordin sebut dalam Parlimen, Enakmen Hudud PAS tidak meletakkan "meliwat isteri" sebagai kesalahan hudud. Zul Nordin pula menuduh PAS menghalalkan amalan meliwat isteri
JAWAPAN: Saya cuma menukil dari artikel SU Dewan Ulama PAS:
Menurut al-Imam al-Syarbini iaitu seorang tokoh Mazhab Syafie:

“Adapun menyetubuhi isterinya atau hambanya pada dubur (liwat) maka pendapat Mazhab ialah wajib dita’zir sekiranya berulang. Sekiranya tidak berulang maka tidak dikenakan ta’zir.” (Rujuk Mughni al-Muhtaj, Juz 16, hlm. 356-357.)

Kes ini menampakkan betapa Zul Nordin dan kuncu2 dia dalam UMporNO yang teramat jahil di dalam hukum Islam. Dengan Zul Nordin mengutuk isu ini, sekaligus dia mengutuk salah seorang ulama Madzhab Syafiee yang terbesar. Sapa Zul Nordin kalau kita bandingkan dengan Imam Syarbini?

Hudud UMNO adalah mengikut apa Mahathir kata, apa zul Nordin kata dan apa blogger2 UMNO kata. Setakat ulama2 muktabar, tak menjadi rujukan bagi puak2 UMNO ini.
KESIMPULAN

Segala isu2 yang dinaikkan oleh UMNO dan Zul Nordin adalah contoh kejahilan kronik mereka di dalam hukum agama. Namun, demi kepentingan politik, mereka sanggup menyebarkan kejahilan mereka untuk memfitnah dan mengaibkan PAS.

Yang lebih menyedihkan adalah UMNO sendiri secara terang-terangan MENOLAK PERLAKSANAAN HUKUM HUDUD. Apa hak UMNO mempersoalkan Enakmen Hudud yang PAS luluskan di dua negeri kalau mereka sendiri menjadi musuh kepada hukum Allah SWT?

Inilah contoh tauladan kumpulan org Melayu yang mengaku Islam tapi menolak hukum Allah. Kalau DAP menolak hukum Allah, kita faham sebab dia bukan Islam. Namun, UMNO ke hulu ke hilir mengaku orang Islam tapi dengan terbuka menolak hukum Allah SWT.

Jijik dan hina manusia2 yang mengaku sebagai pendokong UMNO. Mereka sanggup menolak perlaksanaan hukum Allah demi rakan2 kafir mereka dalam Barisan Nasional.

Patutlah ulama2 pondok tahun 50an dan 60an menngeluarkan fatwa KAFIR pada UMNO kerana kerjasama mereka dengan MCA dan MIC. Kerjasama UMNO ini sering dijadikan alasan untuk menolak perlaksanaan hukum Allah.

Tulang Besi
Share on whatsapp

5 comments:

 1. macam mana kau boleh hidup di alam bloggers nie rahman...berapa anwar bagi kau sebulan???

  ReplyDelete
 2. Umno sudah tak menolak hudud sekarang ni. Baguslah tu. PAS cepat cepat lah laksanakan hudud. Jangan bising bising pasal hudud hanya bila bahang pilihanraya sudah dekat. Apa yang penting keadilan dilaksanakan lebih lebih lagi dengan undang undang hudud.

  Jangan la dok mengata dekat UMNO sebab mereka bukan berjuang berasaskan islam, takdak nama islam dalam parti depa tu.

  ReplyDelete
 3. Ajarilah UMNO dengan mempercepatkan perlaksanaan Hudud di Kelantan....jangan cakap saja tapi maseh mencari alasan untuk tidak melaksanakannya!

  ReplyDelete
 4. Bagi aku, Umno & Zul Kulim ni memang JAHIL dlm bab agama. Mereka sesat dan kemudian nak menyesatkan orang lain pula. Ini lah yg disebutkan didalam al-quran.

  Tahniah TB membongkar kesesatan Umno dan Zul Kulim.

  Mereka2 ini tidak layak lagi di panggil pemimpin.

  ReplyDelete
 5. pejuang Islam xperlu bayaran utk berjuang...xspt juak2 UMNO. Cuba tgk musim pilihanraya, kl xde upah juak2 UMNO sdiri pun xnk gantung bendera UMNO...ttp semua pjuang2 PAS kerja siang mlm xdpt habuan apa2....pergi tgk pos2 UMNO; makan, rokok, duit, tv, karaoke etc....malah jemput artis lagi...ttp kl pergi pos2 PAS; hanya berbekalkn roti kering & air kosong....selebihnya hanya nasyid & ayat Quran berkumandang....apakah itu masih digelar penyebar fitnah?

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.