Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, October 31, 2011

KDEB Rugi, Rakyat Untung. Mirzan Mahathir Rugi, Rakyat...???Hebohlah juak2 UMNO dalam beberapa hari ini lantaran laporan Audit Negara. Yakni, Kumpulan Darul Ehsan Berhad(KDEB) yang duduk di bawah Perbandanan Menteri Besar sedang menanggung kerugian lantaran projek "Air Percuma".

Ada seorang bernama Hamidzun Khairuddin yang terus mengecap MB Selangor sebagai lemah dalam mentadbir. Yang hairannya, si Khairuddin GAPS ini dahulunya bukan main galak memaki dan menyerang UMNO. Sekarang ini dia pula bertuankan UMNO. Dasar manusia yang suka jilat ludah sendiri.

Berbalik pada topik asal, dulu masa Mirzan Mahathir rugi akibat syarikat beliau Konsortium Perkapalan Berhad yang menanggung hutang lebih RM1.7 billion.

PETRONAS yang didalamnya 100% duit rakyat telah mengeluarkan sejumlah wang bernilai RM1.8 billion untuk menyelamatkan Mirzan dari bangkrupsi. Untungnya jadi anak Perdana Menteri. Tak tau meniaga pun takpa, bila rugi, ada PETRONAS untuk membantu.

Banding dengan orang2 seperti kita, kalau bukak kedai, mesti pastikan kedai untung. Kalau rugi, kita akan diisytihar bangkrupsi dan terpaksa kita lelong segalanya untuk bayar hutang bank.

Maka, bagi saya biarlah KDEB rugi buat masa ini. Lagipun kerugian ini adalah akibat perjanjian sebelah pihak yang ditandatangani sewaktu BN memerintah Selangor dulu. PErjanjian yang melibatkan SYABAS dan Kerajaan Negeri.

Tulang Besi


Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.