Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, October 20, 2011

Rakyat Malaysia Berebut Hantar Anak Belajar di Singapura

KLIK IMEJ


Keratan akhbar di atas diambil dari THE STAR 4 October 2011. Ia menyatakan ibubapa sanggup bersusah payah menghantar anak2 mereka belajar di Singapura, anak2 mereka bersusah payah bangun jam 5 setiap hari untuk menyeberang ke Singapura dan ibubapa sanggup berpekin-pekin mencari wang membayar yuran sekolah yang jauh lebih mahal.

Jelas standard pendidikan di Malaysia adalah jauh lebih rendah berbanding Singapura sehingga rakyat Malaysia sanggup hantar anak2 mereka belajar di sana.

Malangnya, tiada rakyat Singapura yang bersusah payah menghantar anak2 mereka belajar di Malaysia?

Juga, dalam keadaan pendidikan di Malaysia berkualiti rendah, tiba-tiba Dr. Aziz Bari digantung.

Sedih sedih

Tulang Besi
Share on whatsapp

2 comments:

  1. Memang singapura lebih maju sedikit dr malaysia, kalau usa dekat mungkin mereka takkan hantar ke singapura. Tapi tengok keadaanlah,kalau kita orang susah, mana mampu nak hantar sekolah baik baik. Di malaysia pun banyak sekolah baik baik untuk dihantar asalkan berduit. Bangsa yg banyak hantar anak ke singapura pun adalah bangsa cina, memanglah mereka tidak mahu hantar ke sekolah kebangsaan. Jangan kita menyalahkan sistem, tetapi diri kita sendiri yang kurang inisiatif belajar. Orang cina yang belajar di malaysiapun cemerlang juga. Tapi alhamdulillah dgn sistem yang ada, malaysia agak maju berbanding negara lainyang lebih teruk. Tidak kedengaran kejadian bom meletup di pasar, perpaduan antara bangsa boleh dikatakan baik dgn. sistem pendidikan kita. Tahniah Najib

    ReplyDelete
  2. setuju, negara kita lebih baik dari Somalia, Uganda, Filipina, Papua New Guinea dan negara-negara dunia ketiga yang lain. Yang bagusnya dari segi rasuah, kronisme, anti demokrasi, anti kebebasan akademik, sistem kehakiman dan pentadbiran yang bobrok kita sedang mendahului jiran-jiran kita. Tahniah kepada Najib dan UMNO kerana itu.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.