Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, November 13, 2011

Apa Kelayakan Shahrizat & Keluarga untuk Bela Lembu Secara Komersial.

syarikat milik suami dan anak2 Shahrizat Jalil

Baik UMNO, Noh Omar, Khairy Jamaluddin dan seluruh mereka yang pro BN, mereka tidak dapat menjelaskan persoalan ini.

Apa kelayakan famili Shahrizat untuk mendapat bantuan NFC dalam projek NFC.

Perlu diingat, projek NFC diluluskan oleh Timbalan Perdana Menteri sekarang ini yang pada masa itu adalah Menteri Pertanian, YB Muhyiddin Yaasin.

Yang hairan juga, kenapa Khairy Jamaluddin yang bersuara lantang dalam isu ni?

Harus juga diingat, Shahrizat adalah juga Menteri Kabinet duduk dalam kabinet. Kabinet yang sama membuat keputusan untuk meluluskan permohonan pinjaman itu atau tidak.

Bagaimana pula dengan ribuan penternak lembu seluruh Malaysia yang jauh lebih berpengalaman dari Shahrizat. Mengapa mereka tidak diutamakan dalam projek ini.

Mengapa diberikan NFC kepada keluarga Syahrizat yang kemungkinan besar tidak pernah melihat lembu secara dekat sepanjang hayat mereka?

(Di sini ada satu contoh penternak berjaya)

KEKAYAAN UMNO UNTUK ANAK BERANAK PEMIMPIN UMNO

Kita dah lupa ke? Bagaimana Maahthir guna duit Petronas sejumlah RM1.6 billion untuk selamatkan anaknya yang hampir bangkrap kerana anaknya tidak tahu meniaga? Padahal, kalau Petronas tunggu anak Mahathir itu bangkrap, Petronas cuma perlu berbelanja tidak sampai 1/8 dari jumlah itu untuk membeli semua aset yang bakal dilelong oleh bank?

Apa bezanya di sini. Anak2 pemimpin UMNO lebih tinggi dari semua ahli2 dan aktivis UMNO. Mereka lebih tinggi kastanya berbanding rakyat marhean seperti kita. Kalau kita berniaga, terpaksa berpulun2 minta hutang dan biasa ditolak oleh berbagai pihak.

Kalau anak2 pemimpin UMNO, tak payah mintak. Semuanya akan disediakan oleh kerajaan. Mirzan yang pemalas dan tak reti berniaga tu pun tak perlu risau pasal rugi kerana bila rugi, PETRONAS datang untuk selamatkan.

Inilah dia KETUANAN MELAYU. Ketuanan Melayu mengkayakan anak beranak dan kroni pemimpin

Tulang Besi


Share on whatsapp

2 comments:

  1. Senang aje, give a little to KJ, Noh Omar, Aziz.... everything will work like a clockwork.

    ReplyDelete
  2. Ingat juga sumbangan UMNO untuk orang melayu, semuanya dapat. Kita tidak merasai besarnya sumbangan itu, bila dengan mudah kita semua dapat merasai nikmatnya. Kita akan merasai kehilangannya apabila satu masa nanti bila kesukaran dan kesusahan melanda kita. Yang disangka intan rupanya kaca, yang disangka kaca rupanya intan permata.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.