Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, November 30, 2011

Perhimpunan UMNO yang Bankrap Segala-Galanya

Apakah modal yang tinggal lagi bagi UMNO untuk berhimpun kali ini? Kalau nak bawa gagasan ekonomi, semua orang sudah tahu rekod buruk UMNO mentadbir ekonomi negara. Kelantan yang miskin dan terkepung serta tertindas oleh UMNO mentadbir ekonomi negeri mereka jauh lebih baik berbanding waktu Kelantan di bawah UMNO dahulu.

Rata-rata di Malaysia mood rakyat adalah malap dan suram bila berbincang persoalan ekonomi. Harga barang naik menjadi-jadi. Gaji rakyat pula tak mau naik-naik. Ditambah dengan langkah Najib meminda Akta Pekerja yang bakal memberi keuntungan yang lebih kepada majikan serta menjatuhkan kadar gaji rakyat Malaysia.

Perubahan Akta Pekerja yang dibawa oleh Najib Tun Razak ini pernah diamalkan di Amerika Syarikat semenjak tahun 1980an, yakni semenjak zaman Reagan. Apa yang berlaku, selepas 30 tahun, gaji para pekerja di Amerika naik dalam kadar 1% sahaja. Namun, kadar keuntungan syarikat2 di Amerika naik 10-15 kali ganda. Sistem yang sama yang menindas para pekerja ini yang sedang diamalkan oleh Najib Tun Razak.

Lidah bercabang sungguh Najib Tun Razak yang selama ini bercakap pasal negara berpendapatan tinggi, namun meminda Akta Pekerja yang menjamin gaji pekerja akan menurun seperti yang berlaku di Amerika Syarikat.

Atas kebangkrapan idea dan tawaran kepada rakyat, maka tiada jalan lain kecuali UMNO menggunakan taktik menakut-nakutkan orang Melayu. Gendang mula dipalu oleh Ahmad Maslan yang memulakan langkah menakutkan orang MElayu dengan DAP.

Soalnya waha1 Ahmad Maslan, duit cash FELDA yang lesap lebih RM3 billion itu adakah wang itu dilesapkan oleh DAP?

Mengapa Ahmad Maslan diam membisu apabila didedahkan syarikat2 lain berbelanja JAUH LEBIH MURAH untuk penanaman semula berbanding FELDA? Sehingga hari ini Ahmad Maslan tidak menjawab persoalan ini. Tak hairanlah Ahmad MAslan bachul untuk berdebat dengan Mazlan Aliman.

Hakikatnya, pembongkaran beberapa skandal pemimpin2 UMNO di bulan sebelum bulan perhimpunan benar2 memalapkan suasana Perhimpunan Agung UMNO kali ini. Ketua Wanita UMNO cuma mampu membuat penafian bahawa beliau tidak terlibat di dalam memberi projek RM250juta kepada suami beliau. PAdahal kalau orang itu bukan suami beliau, masakan boleh diserahkan RM250juta sebegitu mudah?

Di negeri Najib Tun Razak Pengerusi Perhubungan, Ketua Pembangkang gantian Mohd Satim Diman didedahkan menggadai tanah rakyat untuk membuat untung beberapa juta ringgit atas angin. Pendedahan ini dibuat oleh Menteri Besar Selangor sendiri dan sehingga hari ini Satim Diman tidak berani menafikannya.

MAlahan, bekas Ketua Pembangkang UMNO juga sedang menghadapi tuduhan rasuah di Mahkamah sekarang ini.

Hakikatnya, bagaimana UMNO mampu memperjuangkan hak Melayu kalau mereka sendiri menyalah guna hak orang Melayu untuk mengkayakan diri sendiri dan anak beranak mereka.

Apa lagi ubat yang mahu dijual oleh UMNO kali ini, kita tunggu sahaja.

PAda waktu yang sama, rakyat Malaysia terutama orang Melayu terpaksa mengikat perut dan bercatu makan. Pemimpin2 UMNO pula hidup mewah membelanjakan kekayaan orang Melayu

TUlang Besi

ps kita tak sentuh pun kesah2 gelang, cincin, beg tangan yang berjumlah ratusan ribu ringgit.
Share on whatsapp

4 comments:

 1. Kepala butoh punya artikel

  ReplyDelete
 2. UMNO terus mara,
  bankrap rakyat Malaysia.......

  ReplyDelete
 3. Kepala butoh punya anonymous

  ReplyDelete
 4. Tanda tanda Umno nak masuk Kubor

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.