Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, December 30, 2011

Bangsa Melayu Menuju Kehancuran Bawah UMNO

Apa yg Melayu boleh banggakan dengan UMNO setakat ini. Kalau dilihat bangsa Melayu ketinggalan dari segi ekonomi dalam setiap kategori. Misalnya:

1.0 Dari 10 orang paling kaya di Malaysia, hanya seorang sahaja dari bangsa Melayu walaupun Melayu adalah majoriti penduduk Malaysia(Syed Mokhtar).
2.0 Dari sepuluh perniagaan terbesar di Malaysia, tiada satu pun milik bangsa Melayu

2.1 Mengapa ini berlaku? Edmund Terence GOmez menjawab:


3.0 Pendapatan per kapita orang India masih lebih tinggi dari orang Melayu. Ertinya orang India lebih kaya dari orang Melayu di Malaysia.

4.0 Ekonomi di Malaysia masih bukan ditangan orang Melayu walaupun UMNO telah memerintah lebih 50 tahun

6.0 Korupsi dan salah guna kuasa semakin bertambah buruk di bawah UMNO, bukan bertambah baik.

7.0 Masaalah sosial juga semakin buruk di bawah UMNO. Dulu tiada buang bayi, skrg dah berlambak bayi dibuang.

8.0 Penghayatan Islam juga semakin buruk di bawah pemerintahan UMNO. UMNO bukan sahaja merosakkan orang Melayu, mereka juga aktif menolak hukum Islam dari dilaksanakan.
Maka, apa perlunya orang Melayu terus menyokong UMNO? Keadaan orang Melayu bukannya semakin baik tetapi semakin buruk. Harapan orang Melayu untuk mencari makan hanyalah dengan bekerja dengan kerajaan.

Namun, sampai bilakah kerajaan mampu menanggung bilangan orang Melayu yang mencari kerja ini? Apa akan jadi nanti bila minyak kita habis? Mampukan kerajaan membayar gaji orang2 Melayu ini?

Tak heranlah kalau kita ke Tambak Johor, kita akan lihat berpuluh2 ribu bangsa Melayu berpusu2 ke Singapura setiap hari untuk bekerja dan mencari rezeki. Takda pun bangsa Melayu Singapura yang lapar untuk bekerja di Malaysia pulak, ye?


UMNO hanya mengkayakan pemimpin2 mereka serta anak beranak mereka. Lepas itu, mereka mengkayakan kroni mereka. Majoriti orang Melayu hanya dibuai mimpi indah dengan pengunaan TV dan akhbar yang mereka kuasai. Orang Melayu sentiasa dibuai mimpi indah supaya terus menyokong UMNO mengkayakan anak beranak dan kroni mereka.

Jelasnya, UMNO terbukti tidak akan mampu lagi memimpin orang Melayu. Mereka hanya tahu merompak dan memiskinkan orang Melayu i.e FELDA. Zakat pun diorang nak rompak apatah lagi tabung-tabung lain.

Soalnya, apabila semua kekayaan orang Melayu telah dirompak UMNO, apa lagi yang tinggal pada orang Melayu?

Tulang Besi
Share on whatsapp

3 comments:

 1. UMNO Khianat Melayu. Blogger upahan Umno Pengkhianat Bangsa Melayu dan Pengkhianat Islam. Dedahkan lagi identiti mereka supaya senang kerja kita lutu dia nanti.

  ReplyDelete
 2. Lutu blogger Umno said...

  UMNO Khianat Melayu. Blogger upahan Umno Pengkhianat Bangsa Melayu dan Pengkhianat Islam. Dedahkan lagi identiti mereka supaya senang kerja kita lutu dia nanti.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  kalau umno khianat melayu kenapa??? bapak kau bukan melayu pun, bapak kau kan hindu...so apa kaitan melayu dengan bapak kau...

  orang melayu pernah rogol mak kau ker??? sampai kau begitu sensitif dengan melayu...

  ReplyDelete
 3. Umno sejak dari dulu pengkhianat kepada bangsa dan raja melayu..
  singapura asal milik siapa dulu jangan jadi munafik kau tuduh macam2 pada DAP tapi DAP ada jual negeri/pulau...cakap kalau ada!!!!
  berapa banyak bantuan jabatan agama islam serta guru agama pulau pinang yang diberi DAP
  jangan cakap dap anti islam tetapi realiti umno
  sendiri yg anti islam..!!!

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.