Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, December 2, 2011

Kalau Ketua Wanita pun Korup, Nak Harap Apa Lagi Pada UMNO


Berapi-rapi Ketua Wanita UMNO memaki Kak Wan Azizah. Kononnya, beliau tidak tahu menahu bagaimana suaminya boleh menjadi Pengerusi kepada projek Kerajaan yang berjumlah lebih RM250juta.

Ketua Wanita UMNO mahukan Kak Wan letak jawatan kerana hukuman2 yang dihadapi Anwar Ibrahim sebelum ini.

PAdahal Anwar didapati bersalah di dalam mahkamah kangaroo. Macamana si Azizan yang mengaku menipu dalam mahkamah pun masih boleh diterima kenyataan beliau sebagai bukti, saya pun tak tau. Dan semua tuduhan yang dikenakan ke atas Anwar Ibrahim tidak melibatkan walau satu sen duit rakyat.

Berbeza dengan suami Ketua Wanita UMNO, wang rakyat berjumlah RM250 juta telah hangus terbakar ke arah membeli kondo, kereta2 mercedes, lawatan2 ke luar negeri, umrah dsbnya.

Kenapa Ketua Wanita UMNO tidak maki berapi2 Ketua Audit Negara. Yang mula-mula mendedahkan penyelewengan dalam projek NFC ini adalah Ketua Audit Negara, bukan Rafizi dan bukan Zuraida. Bukan PKR dan bukan PAS dan bukan DAP.

Saudara/saudari bayangkan. Kontraktor yang mula2 mencadangkan projek ini pada Kerajaan Malaysia TIDAK DIJEMPUT UNTUK MEMBIDA. Ertinya idea untuk projek ini tidak datang pun dari suami mahupun anak beranai Ketua Wanita UMNO. PAdahal yang membentangkan idea ini adalah seorang Melayu yang tulin berbanding Ketua Wanita UMNO yang berdarah campuran Melayu dan bukan Melayu.

Maka, soalnya sekarang, apa hak Ketua Wanita UMNO serta suaminya untuk mendapat dan mentadbir projek ini?

Kalau Ketua Wanita UMNO mahu terus mendakwa beliau tidak tahu menahu berkenaan pemberian kontrak NFC ini, maka saya rasa beliau dan ahli2 hardcore UMNO sahaja yang percaya. Saya yakin, majoriti rakyat Malaysia boleh nampak penipuan dan silap mata yang cuba dimainkan oleh Ketua Wanita UMNO serta keseluruhan UMNO.

Kesimpulannya, kalau Ketua Wanita UMNO pun dah korup, nak harap bahagian UMNO yang lain untuk memperjuangkan Melayu lagi?

Hakikatnya UMNO hanyalah alat untuk mengkayakan pemimpin2 mereka beserta anak beranak mereka.

Melayu2 biasa macam kita ibarat kerbau kepada pemimpin2 UMNO yang mengaut serta mengketedaghah kekayaan negara untuk mereka dan anak beranak mereka.

Tulang BesiShare on whatsapp

1 comment:

  1. Ketua Wanita pun kaki songlap apa tah lagi yg lain lain. Inilah perangai keturunan mamak India macam Tun Kutty yg merompak menyamun sepanjang Hayat. Anak Gampang dan Anak Pariah.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.