Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, December 29, 2011

Syarikat Tol Mesti Bayar Lesen pada Kerajaan Tempatan Mulai Sekarang

ULASAN: Tulang Besi berasa bangga sangat dengan kerajaan2 tempatan Selangor. Semenjak PR berkuasa kesemua syarikat2 kroni UMNO akan diperah untuk kepentingan dan kebajikan rakyat Selangor.

Diharap tindakan MPSJ ini akan diikuti oleh semua Majlis2 Kerajaan Tempatan. Misalnya MBSA boleh menuntut bayaran lesen bukan sahaja dari LITRAK, tetapi dari PLUS, ELITE, GUTHRIE dan lain-lain lagi.

Tindakan seperti ini mampu memberi kekbajikan yang sewajarnya kepada rakyat negeri Selangor kerana pemegang2 konsesi ini bukan sahaja mengumpul duit yang banyak, tetapi juga mendapat subsidi kerajaan yang berjumlah berbillion ringgit.

Pastikan juga kadar bayaran lesen yang dikenakan ke atas mereka jauh lebih tinggi dari kadar bayaran lesen yg dikenakan kepada rakyat biasa yang marhean.

Syarikat2 kroni ini mesti dipertanggungjawabkan di atas kesengsaraan yang selama ini mereka kenakan kepada rakyat biasa.


KLIK IMEJ


Tulang Besi
Share on whatsapp

3 comments:

 1. Syarikat2 kroni akan divert cost utk lesen ni kpd pengguna tol, atau beban cost lesen ini akan ditanggung oleh kerajaan persekutuan - juga menggunakan duit rakyat.

  Penyamun akan tetap menyamun. Siang dan malam, gelap dan terang, Tak kira secara bersembunyi atau terang terangan.

  Undi lah penyamun (aka UMNO/BN) dan bersedialah utk disamun!

  ReplyDelete
 2. Sabenarnya yang punya tol ini ialah UMNO.UMNO menyorokan diri atas nama akta OSA.Drp Alikogia

  ReplyDelete
 3. Ini juga satu cara tak langsung menyamun duit rakyat disiang hari.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.