Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, December 26, 2011

Tunjuk SATU Bukti PAS Diperkuda DAP

Kebetulan TUlang Besi berchatting dengan seorang kenalan. Tiba2 terbukalah topik politik. Dia kata dia amat gusar dgn PAS. Bagi dia, PAS dilihat sebagai dipimpin DAP.

Terus Tulang Besi meminta satu bukti di atas dakwaan itu. Kenalan Tulang Besi itu senyap tidak dapat memberi apa-apa bukti mahupun contoh jelas.

Hakikatnya, tuduhan seperti ini hanyalahg propaganda kosong BArisan Nasional dan UMNO. UMNO sendiri tahu bahawa ianya tidak lain hanyalah dakwaan kosong semata-mata.

Namun memandangkan agama UMNO menghalalkan fitnah dan penipuan, mereka meneruskan fitnah ini sehingga ramai orang biasa di luar sana diracun pemikiran mereka oleh UMporNO.

Suka juga Tulang Besi tegaskan fakta sejarah bahawa agenda "Negara Berkebajikan" adalah agenda yang PAS ambil SEBELUM PAS bekerjasama dengan DAP di dalam Pakatan Rakyat.

Tapi, UMNO tak heran dan terus menyebarkan fitnah kononnya PAS membuang agenda negara Islam dan ambil Negara Berkebajikan kerana takut DAP.

UMNO ni ada agama sendiri. Bagi mereka, fitnah itu halal. Sbb tu tanpa segan silu mereka memfitnah PAS dan sesiapa sahaja yang mereka mahu.

Tulang Besi nak tanya:

UMNO serah Pulau SIngapura pada Lee Kuan Yew bukti UMNO diperkudakan Lee Kuan Yew / PAP


Laknat Allah ke atas UMNO. AMIN!!!!

Tulang Besi
Share on whatsapp

3 comments:

 1. TB,
  segalanya kacau bilau yang berlaku dalam PAS akan menemui titik noktah. Bermula dengan salah mulut Asam Ali, maka seluar dalam yang menyembunyi rahsia UG telah carik robek.
  kalau tidak kerana Mustafa Ali menyedari pembongkaran rahsia UG bukan sahaja boleh meghalau keluar Asam Ali daripada PAS, bahkan boleh menghitamkan muka-muka tertentu dikalangan pemimpin PAS. Maka tindakan Mustafa bolehlah dianggap "menelan pil tahan sakit tanpa mengubat penyakit".
  Adakah dgn memberhentikan perangnya ke atas Asam Ali, Mustafa ingat hati ahli PAS boleh didinginkan?. Jelas jawapannya adalah tidak. Ahli PAS mungkin mendiamkan diri untuk sementara bagi menumpukan perangnya dengan UMNO, namun bila mereka berpeluang mereka akan bertindak.
  Isu bergabong dengan UMNO adalah isu yang paling sensitif kepada ahli PAS, bahkan sesiapa sahaja daripada pimpinan parti yang dilihat suka bermesra dengan UMNO, maka ahli PAS akan melihat dengan perasaan ragu-ragu.
  AJK PAS Pusat mesti ingat, bahawa ahli PAS bukan sahaja akan meluahkan kemarahan kepada Asam Ali, bahkan akan diheret juga kepada mereka yang difikirkan bersekongkol dengan Asam Ali.
  Isu bergabong dengan UMNO adalah isu yang paling sensitif kepada ahli PAS, bahkan sesiapa sahaja daripada pimpinan parti yang dilihat suka bermesra dengan UMNO, maka ahli PAS akan melihat dengan perasaan ragu-ragu.
  Asam Ali tentu menyedari keadaan ini, masa depannya bersama PAS tidak secerah dahulu, segala rahsia yang disembunyikan telah terdedah, mulutnya sendiri mendedahkan bahawa parti PAS adalah parti yang tidak boleh diharap membela Islam. Ahli PAS tetap akan bertanggapan bahawa "Asam Ali hari ini tidak sama dengan Asam Ali yang mereka kenali 8 tahun lepas".
  Maka tentu beliau bijak kalau beliau terus bergerak mara ke hadapan, sebagaimana yang dirancang sebelum ini, beliau tiada pilihan kecuali memilih jalan selamat. Beliau tidak lagi boleh menoleh ke belakang, "alang memegang bara api biar jadi arang".
  Asam Ali tidak mungkin akan memilih pelawaan yang dibuat oleh Ibrahim Ali untuk menyertai PERKASA dan geng katak, kerana ahli geng ini tiada nilai dan terdiri daripada mereka yg bangang dan bodoh. Namun belum tentu dengan tawaran yang mempunyai nilai setara yang telah miliki, atau dengan yang lebih baik.
  UMNO tidak sedikit pun rugi dengan mempelawa dan menjemput Asam Ali menyertai mereka, kerana beliau seorang yang berkeliber dan cerdik, bukan seperti ZulNordeeeen atau EzamMdNor yang bangang dan bengong itu.
  Namun Asam Ali tidak akan bertindak cepat, kerana semakin dilambat perpindahannya semakin tinggi nilai sahamnya. Bahkan akan mempunyai masa depan yang lebih gemilang bersama UMNO.
  Untuk membayar kemurahan hati ahli PAS memberi kedudukan dan nilai berharga kepada Asam Ali, maka beliau sepatutnya mendedahkan siapa lagi antara pimpinan PAS yang bermain wayang dengan UMNO.

  ReplyDelete
 2. Kadang-kadang, buktinya bukan semestinya dalam bentuk kertas, dokumen, menifesto, dll. Tapi buktinya adalah dari tindak tanduk pemimpin-pemimpin pas sendiri yang dilihat mengorbankan prinsip-prinsip yang selama ini diperjuangkan mereka. Bukti juga boleh wujud dalam suasana perjalanan politik PR yang mana kita lihat kader-kader pas dipergunakan oleh satu puak untuk tujuan tertentu, misalnya untuk demonstrasi. Ia juga boleh dilihat dari keputusan yang dibuat oleh pemimpin-pemimpin pas yang mana mereka mengiakan atau mendiamkan tindak tanduk dan perbuatan DAP yang mana sekiranya dilakukan oleh UMNO akan mendapat tentangan dari pas.

  Untuk bukti yang lebih jelas, ia perlu dari orang yang sememangnya bekerja sebagai exco atau adun di negeri PR seperti selangor. Salah satu bukti yang jelas pas tidak dipandang di pulau pinang ialah mereka tidak diberi apa-apa jawatan exco pun. Bukankah ini tanda bukti yang jelas pas ni hanya menjadi kuda tunggangan DAP untuk meraih undi tapi bila mereka berkuasa, PAS langsung tidak dipandang?

  Banyak juga keputusan yang meragukan, umpama tanah 999 tahun, dan baru-baru ni kontrak buat suit oleh Nga, yang mana tender sudah diberi pada syarikat lain, tiba-tiba boleh diubah kepada syarikat milik isteri Nga. Siapa MB ketika itu?

  Rakyat boleh nampak apa yang berlaku. Bukti itu ada depan mata, cuma yang main silap mata aje pura-pura tak nampak.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.