Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, January 13, 2012

Duit Zakat Digunakan bagi Menggalakan Dosa BesarPerumpamaannya seperti Jamil Khir membelanja wang zakat untuk membuka sebuah rumah pelacuran.

Pertamanya, Saiful adalah pelaku dosa Qazaf. Dosa Qazaf adalah dosa besar. Cukup besar dosa Qazaf ini, lebih baik seseorang itu makan babi berbanding melakukan Qazaf.

Menteri UMNO, Jamil Khir, telah berusaha bersungguh-sungguh untuk menghalang kes Qazaf Saiful dari dibicarakan di Mahkamah Syariah.

Kalau Jamil Khir seorang Islam yang benar, sudah tentu dia pastikan kes Saiful berjalan dengan lancar dan cepat.

Pentingnya Saiful dibicarakan di Mahkamah Syariah kerana untuk menghalang dosa Qazaf dari dilakukan oleh jutaan umat Islam di Malaysia.

Tapi, Jamil Khir melakukan sebaliknya.

Beliau menggunakan duit zakat ke arah MENGGALAKAN dosa Qazaf di kalangan umat Islam.

Atas sebab itu, saya nak cabar Mufti Wilayah untuk tunjukkan kitab mana yang izinkan penggunaan wang zakat bagi penyebaran amalan Qazaf di kalangan umat Islam?

Ertinya JAIWP telah memperkenalkan satu asnaf baru, yakni, menghalang perlaksanaan hukum Allah.

Adakah jihad skrg ni termasuk menghalang perlaksanaan hukum Allah?

Tuan/puan, inilah yang kita panggil sebagai "AGAMA UMNO".

Perumpamaannya seperti Jamil Khir membelanja wang zakat untuk membuka sebuah rumah pelacuran.

Tulang Besi
Share on whatsapp

2 comments:

  1. Qazaf digunakan untuk orang yang menuduh orang lain zina atau liwat. Bukan untuk orang yang mengaku dirogol atau diliwat. Jika ada 4saksi beriman disitu adakah mereka akan menonton saja perlakuan tersebut. Oleh itu qazaf tak patut diguna kepada mangsa yang diliwat atau dirogol. Keadilan perlu ditegakkan kepada mangsa sebegini. Seterusnya Siapa yang memulakan saman terhadap kerajaan hingga ditimbulkan pula isu menteri guna wang zakat untuk bayar kos guaman. Awat kerajaan sengkek sangatke nak bayar kos tersebut. Bantuan Rakyat 1Malaysia lebih RM 2 billion kerajaan bagi free saja kepada rakyat....

    ReplyDelete
  2. Mana mufti2, alim ulama' lain?
    Senyaaaappp jer??

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.