Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, January 20, 2012

Exco Agama Diambil MB Selangor Atas Nasihat Tuanku?

Begitulah khabar angin yang Tulang Besi terima. Tuanku merasakan waktu sangat singkat untuk diberikan portfolio yang sebegitu berat kepada seorang exco baru seperti YB Ahmad Khairi Yunus. Maka, MB Selangor disuruh untuk memegangnya sehingga Dewan Undangan Negeri dibubarkan kelak.

Juga, apa salahnya YAB Khalid Ibrahim memegang jawatan tersebut? Adakah orang seperti Rahman Palil, misalnya, lebih layak memegangnya?

UMNO jangan jadi Kaduk Naik Junjung. Ini bukan isu besar. Ini bukan isu pun dan ia tidak sedikit pun menjatuhkan imej PAS sebagai parti Islam di Selangor.

Lagipun, tumpuan sekarang adalah ke arah memenangi pilihanraya umum dan bukannya membuat kerja2 exco.

Berhentilah membesar2kan isu yang sangat kecil ini, wahai juak2 UMNO sekelian.


KLIK IMEJ


Tulang Besi

Share on whatsapp

6 comments:

 1. Askm..sy ingin mengutarakan sedikit pandangan..Seperti diketahui sejurus PRU12,Selangor telah jatuh ke tangan PR..PAS telah diberi amanat utk menjaga portfolio Hal Ehwal Islam..dan didalam qouta PAS,Hasan Ali diberikan tanggungjwb ini..Slps pemecatan Hasan Ali,Yunus Khairi diangkat menjadi exco bagi menggantikan Hasan Ali..ini adalah sedikit sebnyk tentang perjalanan cerita..saya ingin mengetahui mengetahui mengapakah portfolio islam diambil oleh rakan PR iaitu PKR?adakah logik Tuanku Sultan memberikan nasihat bahawa portfolio tersebut wajar diambil MB atas alasan hny dipegang sehingga pembubaran Dun?seakan-akan Tuanku Sultan diheret ke kancah politik..keduanya,adakah YB Yunus Khairi tidak layak untuk menggalas portfolio kanan ini..?diharap pengunjung blog ini dpt juga menurunkan pandangan..sekian,terina kasih..

  ReplyDelete
 2. Baguih sungguh PAS ni, atas semangat pakatan rela lepaskan semuanya demi perpaduan dan kemenangan PRU13. Semangat untuk mendaulatkan Islam sebagaimana yang dicanangkan kepada orang kampung entah ke mana. Mungkin selepas ini PKR nak bolot semua kerusi pun takpa, biarkan, kita tetap sokong PKR dan Anwar. Begitulah bijaknya PAS berpolitik.

  ReplyDelete
 3. Ada kuasa ko exco agama ni kerana rekod selama ni tak memihak kpd exco agama sehinggakan perlantikan pegawai pun tak boleh buat.Itu belum di kira perkara besar yg lain.

  ReplyDelete
 4. pas adalah pondan...akhirnya Allah SWT telah hina pas sebegini rupa...semoga Allah SWT hacurkan aje pas yang sanggup jual islam untuk dapat kesenangan dunia yang sementara...

  ReplyDelete
 5. Apabila kamu mengangkat orang yang bukan ahli memegang sesuatu jawatan tunggulah , tunggulah saat kehancurannya.

  ReplyDelete
 6. Pemimpin beragama Islam tak kira pahaman politik macamanapun harus menjadi imam. UMNO sahaja yang mengamalkan sekularisme dan rasisme tahan gaban. Tak faham Islam itu syumul. Pandangan parti Islam sahaja yang kena jadi imam, mufti atau exco, adalah pandangan amat jumud sekali. Mohon gugel kalau terma tak dikenali wahai pengkomen rendah akal.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.