Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, January 13, 2012

Ibarat Guna Duit Zakat Untuk Bina Rumah PelacuranPerumpamaannya seperti Jamil Khir membelanja wang zakat untuk membuka sebuah rumah pelacuran.

Pertamanya, Saiful adalah pelaku dosa Qazaf. Dosa Qazaf adalah dosa besar. Cukup besar dosa Qazaf ini, lebih baik seseorang itu makan babi berbanding melakukan Qazaf.

Menteri UMNO, Jamil Khir, telah berusaha bersungguh-sungguh untuk menghalang kes Qazaf Saiful dari dibicarakan di Mahkamah Syariah.

JAWI, Jamil Khir dan Mufti Wilayah Persekutuan pula telah memperkenalkan satu asnaf baru, yakni, menghalang perlaksanaan hukum Allah.

Dengan kata lain, selepas ni mana-mana orang Islam hendak melanggan pelacur, beli beer atau wiskey, beli tiket Sports Toto, dipersilakan untuk membuat permohonan kepada Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan.

Mengapa tidak boleh? Saiful yang melanggar hukum Allah dengan jelas dan terang dibela oleh JAWI sampai ke tahap menggunakan duit zakat.

Kalau Jamil Khir seorang Islam yang benar, sudah tentu dia pastikan kes Saiful berjalan dengan lancar dan cepat.

Pentingnya Saiful dibicarakan di Mahkamah Syariah kerana untuk menghalang dosa Qazaf dari dilakukan oleh jutaan umat Islam di Malaysia.

Tapi, Jamil Khir melakukan sebaliknya.

Beliau menggunakan duit zakat ke arah MENGGALAKAN dosa Qazaf di kalangan umat Islam.

Atas sebab itu, saya nak cabar Mufti Wilayah untuk tunjukkan kitab mana yang izinkan penggunaan wang zakat bagi penyebaran amalan Qazaf di kalangan umat Islam?

Adakah jihad skrg ni termasuk menghalang perlaksanaan hukum Allah?

Tuan/puan, inilah yang kita panggil sebagai "AGAMA UMNO".

Perumpamaannya seperti Jamil Khir membelanja wang zakat untuk membuka sebuah rumah pelacuran.

Laknat Allah ke atas semua yang terlibat dalam salah guna wang zakat ini.

Tulang Besi
Share on whatsapp

6 comments:

 1. Tahniah Tulang Besi....Mereka2 tu rupanya belajor tinggi, bawahnya lompong...Cakap berdegor2 bab agama...yg basicnyanya mufti dgn menteri agama Jamil Khir kena mengadap TBesi...ada ulamak yg hebat sanggup belajar agama dgn tukang cuci kandang kuda kerana ada ilmu yg dia x tau. ...sanggup k mufti n ustaz Jamil Khir mengadap TBesi untuk mencontohi ulamak trsebut...kalau x sanggup lebih baik letak jawatan je..dan banyak bertaubat..akhir zaman yg d amanahkn utk jaga agama dah x amanah dan sanggup jual agama..cinta dunia takut mati.

  ReplyDelete
 2. Jauh benar perbandingan tulang besi dlm bab ini, ibarat makan babilah, melanggan pelacurlah, akhlak islamkah penulisan macam ni? Adakah kerana dia anwar kita nak qazaf dilaksanakan. Sebab apa, kerana si Saiful tidak ada saksi. Adakah seorang yang dirogol atau diliwat, apabila mengadu dia kepada hakim, kita nak hukum dia pula walaupun tiada saksi. Adakah adil undang undang macam ni. Orang macam ni 2 kali kena anaiya, dahlah kena rogol lepas tu kena tuduh fitnah dan dihukum pulak. Jenayah qazaf hanya kepada orang yang menuduh orang lain zina tanpa 4 orang saksi beriman bukannya kepada orang yang mengaku dirogol atau diliwat.

  ReplyDelete
 3. kerana duit,pangkat,wanita.manusia boleh rosak.tak kira ulamak,ustaz,mahupun orang awam...tak kira orang umno,maupun orang pas..

  ReplyDelete
 4. Qazaf ni hanya terpakai bila orang bukan pr tuduh orang pr. Orang PR mereka ni bebas membuat tuduhan. Tak de masalah. Kebal. Dia boleh tuduh Rahim Thambi, tak de masalah. Itulah standard Qazaf mereka.

  Itulah sebabnya Jamil Khir ni terpaksa guna duit zakat bagi mereka ni salah guna hukum Qazaf

  ReplyDelete
 5. Tuduh Najib terlibat bunuh Altantuya ada saksi ke????Atau penyebaran fitnah terancang untuk membunuh karier politik najib.

  ReplyDelete
 6. berikut ini berita terkait PUSPAS UNAIR Kembali Melebarkan Kerjasama dengan Lembaga Zakat IZI. yuk cek situs web kami untuk tahu berita selengkapnya! http://news.unair.ac.id/2019/05/27/puspas-unair-kembali-melebarkan-kerjasama-dengan-lembaga-zakat-izi/

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.