Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, January 9, 2012

Kalau Hasan Benar, Mengapa Hasan Ali Tidak Mahu Bertemu Dengan AJK2 PAS Pusat?


Rupanya sejurus berita Hasan Ali dipecat oleh PAS, diadakan perkumpulan di rumah HAsan Ali malam ini (8 January 2012).

Yg menarik berkaitan perkumpulan di rumah Hasan Ali adalah kehadziran Ibrahim Ali (seperti yang dilaporkan oleh sebuah blog milik pencacai UMNO)

Apa kena mengena Hasan Ali dgn Berahim Ali? Kenapa Berahim boleh datang rumah Hasan Ali?

Bagi Tulang Besi, kehadziran Berahim adalah bukti Hasan Ali telah lama bersengkongkol dengan puak2 UMNO ini.

Suka saya ingatkan bahwa pemecatan HAsan Ali adalah lantaran fitnah2 yang beliau lemparkan kepada Anwar Ibrahim dan parti2 komponen Pakatan Rakyat.

Itu tidak termasuk segala aktiviti2 sabotaj yang beliau lakukan sebelum ini.

Semuanya telah dibentang dalam mesyuarat AJK PAS Pusat baru baru ini.

Malahan, Hasan Ali telah dipanggil berkali2 untuk memberi penjelasan namun beliau tidak mahu.

Akhirnya jalan pecat adalah jalan terakhir untuk membersihkan nama PAS dari segala fitnah yang Hasan Ali telah lemparkan itu.

Selepas ini kita akan lihat lagi pengkhianatan2 yang telak dilakukan oleh Hasan Ali

Tulang Besi


Share on whatsapp

4 comments:

 1. Blog apa tu Tulang Besi..Menarik juga kalau dapat tengok blog tu..

  ReplyDelete
 2. tahu kan apa hukum orang yg suka fitnah?...sekadar mengingati sahaja

  ReplyDelete
 3. Hasan Ali khianati Pas sebab gila nak kahwin 4. Dah tua tua gila nak menutoh. Sial punya motivator ni. Nak duit senang tanpa usaha dgn khianat parti. Vincent Tan tentu bayar gaji dia lepas ni sama mcm pak braheng kulop.

  ReplyDelete
 4. Terima Kasih Dato Hasan Ali.

  Syukur bagi PAS kerana dapat membersihkan parasit didalam PAS dan memecat Dato Hasan Ali dari parti PAS. Dato Hasan Ali adalah satu-satunya bekas ahli PAS yang terserlah mempamirkan kepakarannya apabila tidak berada digelanggang parti PAS. Beliau telah berjaya mengubah corak dan kesedaran masa depan ahli-ahli UMNO yang pada sekian lamanya leka dengan cerita tahyul, budaya lucah dan rasuah. Majoriti yang hadir, meramaikan dan menganjurkan pentas ceramah jelajah Hasan Ali adalah ahli-ahli UMNO kerana sokongan yang perlu diperlihatkan kepada masyarakat. Tidak mungkin ahli-ahli PAS yang hadir kerana parti ini sudah ada matlamat dan mempunyai kekuatannya yang tersendiri .

  Jadi apa yang berlaku pada siri jelajah Dato Hasan Ali ini, beliau telah berjaya menyedarkan PAS supaya terjaga dari tidur dan lebih berhati-hati memantapkan barisannya , begitu juga Dato Hasan Ali telah berjaya dengan cemerlangnya mentarbiyah dan menyedarkan ahli-ahli UMNO yang dulunya leka dengan cerita tahyol , kurafat , sek serta lucah supaya kembali kepada jalan agama yang betul. Sebab itu dalam jelajah motivasinya ramai ahli UMNO yang sedih dan menanggis kerana mereka telah jauh menyimpang dari landasan yang betul. Senario ini akan memberi kelebihan kepada parti PAS kerana inilah satu-satunya parti yang mengutamakan agama Islam, kebajikan pada rakyat, menghormati kedaulatan raja dan bersih dari amalan rasuah serta budaya lucah. Terima kasih pada Dato Hasan Ali kerana keceluparan mulutnya memberi rahmat serta semangat dan kekuatan baru pada kepimpinan Ulamak dan ahli PAS berdepan dengan PRU13 ini.

  Terima kasih juga pada Dato Hasan Ali kerana beliaulah satu-satunya bekas ahli PAS yang telah berjaya mengumpulkan gerombolan ahli-ahli UMNO diatas pentas mereka sendiri supaya dimotivasikan, sedar , tanggis dan berhijrah dari budaya tahyol , lucah dan rasuah kepada parti PKR . Sebab itu jangan pelik, lagi hebat Dato Hasan Ali menjelajah dipentas sokongan dan tajaan UMNO, maka bertambah meluat dan membangkitkan kesedaran ahli-ahli UMNO dan masyarakat menyertai PKR.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.