Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, January 18, 2012

Pengerusi UDA Juga Sokong Kenaikan Sewa

Arakian, Dato Najib datang berziarah ke Selangor. Dan hampir2 menangis semasa menjanjikan sewa di Kompleks PKNS tidak akan dinaikkan kalau BN memerintah Selangor.

Soal TUlang Besi adalah:

Siapakah yang Dato Najib cuba bohongi?


Merujuk tulisan Pengerusi UDA, Dato Nur Jazlan, yang dilantik oleh Dato Najib menerajui UDA:

Apabila UDA Holdings Bhd bercadang untuk menaikkan kadar caj servis di Hentian Puduraya, peniaga di sana tidak berpuas hati dan tidak bersetuju tetapi adakah semua sedar bahawa, jika caj itu tidak dinaikkan UDA akan menanggung defisit sebanyak RM1 juta setahun,


dan
Ini bermakna, PENGERUSI UDA juga bersetuju dengan langkah2 kenaikan sewa bagi menanggung kos pembinaan dan operasi.

Untuk mendapat kemudahan dan tempat yang lebih baik dan selesa, maka kenaikan sewa itu tidak dapat dielakkan.

Dalam kes Kompleks PKNS, kenaikkan sewa adalah perlu memandangkan PKNS mahu menaiktaraf kompleks tersebut yang bakal menyaksikan kenaikan pengunjung yang sebegitu besar.

DEngan kata lain, walaupun sewa premis dinaikkan, tapi potensi keuntungan dari kenaikan taraf jauh lebih besar dan jauh lebih banyak berbanding sekarang.

Oleh sebab itu, saya meminta Dato Najib supaya berhenti bermain politik murahan. Jangan jadi Pak Kadok. Ayam Menang tapi Kampung Tergadai.

Tulang Besi

Share on whatsapp

1 comment:

  1. jgn tertipu dgn najib, Bapak Pembohongan 1Malaysia. dia ni blh jadi pelakon lelaki terbaik sepanjang zaman. boleh jadi sedih, boleh menangis dan boleh ketawa bila2 masa.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.