Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, January 20, 2012

Percubaan Hasan Ali utk Kekal Exco Gagal!!!!

Adapun HAsan Ali telah menghantar surat kepada MB Selangor mempersoalkan kecepatan penggantian beliau sebagai Exco Kerajaan Negeri Selangor.

Pada hemat Tulang Besi, surat tersebut adalah jalan akhir supaya MB Selangor menghentikan proses perlantikan Exco baru seterusnya memberi masa kepada Hasan Ali.

Masa ini penting kerana Hasan Ali akan membuat rayuan kepada Majlis Syura. Dan hampir pasti Majlis Syura akan menerima kembali HAsan Ali sebagai ahli PAS.

Masakan tidak. Salah seorang ahli Majlis Syura telah berada di rumah Hasan Ali sekaligus berucap memberi sokongan moral kepada Hasang Ali.

Bukan setakat berucap, siap memberitahu hadirin dia mewakili Majlis Syura Ulama PAS Pusat.

Hairan sungguh. Apa hal nya Majlis Syura Ulama meraikan seorang ahlinya yang baru kena pecat.

Ibarat Menteri Dalam Negeri pergi bertemu Mona Fendey sejurus selepas Mona Fendey dijatuhkan hukuman mati.

Maka, sekiranya Tan Sri Khalid bersetuju melengahkan perlantikan exco baru dan menunggu proses rayuan Hasan Ali kepada Syura, nescaya HAsan Ali akan diterima kembali sebagai ahli PAS dan beliau akan kekal sebagai Exco.

Syukurlah Tan Sri Khalid menolak surat Hasan Ali itu dan nampaknya Hasan Ali kempunan
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Alhamdulillah

Tulang Besi

ps kenyataan Khalid Samad yang terbaru:

Dulu dia juga yang menjadi juara wala’ dan thiqah. Tetapi itu hanya ketika dia sebagai ketua. Semua kena dengar cakap dia. Kalau tidak maka tidak wala’, tidak thiqah serta tidak cukup tarbiyyah dan sebagainya. Tetapi apabila dirinya bukan ketua, nampak gayanya konsep tersebut tidak lagi releven.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Adapun HAsan Ali telah menghantar surat kepada MB Selangor mempersoalkan kecepatan penggantian beliau sebagai Exco Kerajaan Negeri Selangor.
    -----------
    Inilah kesan pengaruh parasit dalam pas yang berjiwa pkr.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.