Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, February 24, 2012

Baiaah Pada Allah Tidak Wujud Dalam Islam

Al Fadhil ASy Syeikh Mahathir MUhammad Iskandar Kutty mengeluarkan fatwa bahawa Baiaah hanyalah untuk Allah SWT.

Jelas Dr Mahathir membuat serangan kepada amalan PAS mewajibkan calon2 PAS membuat baiaah sebelum bertanding.

Amalan Baiaah tersebut telah berjaya mengagalkan usaha UMNO untuk membeli wakil2 rakyat PAS serta menjatuhkan kerajaan Pakatan Rakyat ataupun PAS.

Malangnya, fatwa Dr Mahathir ini fatwa paling pelik dalam dunia.

Seluruh generasi Sahabat Nabi SAW tidak pernah memberi baiaah kepada Allah SWT.

Mereka memberi "Wala" yang mutlak kepada Allah dan Rasul sahaja.

Baiaah ini ertinya ikrar taat setia. Ia dilakukan kepada orang-orang yang mereka lantik sebagai pemimpin.

Ia tidak boleh digunakan kepada Allah dan Rasul kerana Baiaah ini biasanya bersyarat.

Ketaatan pada Allah dan Rasul tidak boleh diletakkan apa-apa syarat.

Tak hairanlah Mahathir pada satu masa dahulu pernah mengeluarkan fatwa kalau hukum Qazaf dalam Al Quran diamalkan tiada siapa yang akan dihukum kerana berzina.

Yang lebih menghairankan, orang2 UMNO lebih mendengar cakap Dr MAhathir dalam hal agama berbanding mereka yang mempelajari agama.

Dengan kata lain, Dr Mahathir adalah seperti ulamak besar keepada orang-orang UMNO.

Tulang Besi
Share on whatsapp

9 comments:

 1. Baiah kepada perjuangan Islam wujud ke dalam islam ?

  ReplyDelete
 2. maksudnya kau setujulah rahman baiah talak tiga pas tu????

  ReplyDelete
 3. ulamak?
  ular mamak...kot
  mamak, teh tarik satu!

  ReplyDelete
 4. Tulang Besi said...

  Aku setuju sangat2
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  rahman...maksudnya kau dah baiah lah kalau kau keluar pas bini kau jatuh talak tiga???

  ReplyDelete
 5. nik aziz sial tu bila nak letak jawatan, takkan sampai mati nak jadi MB kelantan...

  ReplyDelete
 6. Pelacur Agama Berdemo Bantah Quran Di Bakar!

  Apabila melihat khawarij PAS berdemo membantah Al-quran dibakar dihadapan kedutaan Amerika,ia tak lebih memperlihatkan betapa munafiknya puak khawarij ini. Kita memang tidak bersetuju apabila kitab suci Al-Quran dibakar.Tetapi tukang demo dan bantah tu tak kurangnya juga menghina agama,al quran dan Allah pagi petang siang dan malam.

  Apa bezanya khawarij PAS dengan askar AS dan NATO yang membakar Al-Quran,Kurang kurang askar AS dan NATO tak tahu membaca Al-uran,sebaliknya puak khawarij PAS bukan saja tahu baca Quran mereka turut menjadikan Agama dan Al-Quran sebagai barang dagangan untuk meraih sokongan politik.

  Disebabkan oleh puak khawarijlah Alquran sekarang ini halal digunakan oleh DAP untuk menghina umat Islam yang lain. Di sebabkan khawarij PAS lah hak umat Islam sudah boleh dipersoalkan oleh Evengelis DAP.

  Tak perlu bantah berdemo ditengah panas,pandang diri sendiri dulu wahai puak khawarij.Sedarlah kaum puak khawarij ini lebih bangsat dan celaka kerana berfatwa mengkafirkan umat Islam yang lain.

  Pemuda khawarij PAS melahirkan rasa kesal kerana Amerika terbabit bersama askar NATO membakar Al-Quran,tetapi penjilat tegar DAP ini langsung tidak berani berdemo didepan ibu pejabat DAP apabila Karpal,Kit Siang dan Lim Guan Eng terang terangan menghina Islam.


  Apabila Karpal menghina Islam dengan memperlekehkan PAS mengenai isu sambutan hari Valentine,tidak ada seekor pun puak khawarij berani angkat muka. Apabila Guan Eng menyindir Nik Aziz dengan menyambut hari Valentine tidak ada seekor pun barua khawarij pertikaikan tindakan Guan Eng.

  Ada mana mana khawarij PAS berani pertikaikan Karpal,Kit Siang dan Guan Eng apabila otai DAP ini memperlekehkan hudud ? Ada mana mana khawarij yang berani angkat muka apabila Karpal dan Guan Eng kata sambut Valentine adalah hak asasi manusia?

  Ada mana mana pemimpin khawarij pertikaikan pluralisme Anwar?Ambiga dengan LGBT? Ini semua penghinaan secara terang terangan didepan batang hidung.Kesemua ini dipeluk cium tidor satu selimut sebantal bersama khawarij PAS.

  Ini jalang politik munafiknya sudah sampai ke tahap tertinggi,khawarij PAS sudah mencapai maqam dewa munafik yang sukar ditandingi .

  ReplyDelete
 7. Sesungguhnya org2 yg bai'ah(berjanji setia,patuh) kepada engkau (ya Muhammad) hanya sebenarnya mereka bai'ah kepada Allah. Tangan Allah di atas tangan mereka. Brgsiapa yg melanggar (bai'ah itu), maka pelanggarannya itu atas dirinya sendiri dan brgsiapa menyempurnakan apa yg tela dijanjikannya kepada Allah, maka Allah akan memberikan pahala yg besar kpdnya (Al-Fath, 26:10)

  ReplyDelete
 8. Hasan ali ade bai'ah masa masuk pas dulu?

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.