Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, February 28, 2012

Kalau Selamat, Buatlah Kilang LYNAS di Putrajaya

Najib Tun Razak memberi sepenuh jaminan bahawa kilang LYNAS di Gebeng Kuantan itu selamat.

Beliau dilaporkan berkata:

Datuk Seri Najib Razak mengetepikan kebimbangan yang dibangkitkan peserta demonstrasi anti-Lynas, menegaskan loji pembersihan nadir bumi bernilai RM700 juta di Kuantan adalah selamat dari segi “fakta dan saintifik”.


Maka, Tulang Besi mencadangkan supaya kilang LYNAS ini dipindahkan dari Gebeng ke Putrajaya.

Lebih elok, kilang LYNAS ini dibina di belakang kediaman rasmi Perdana Menteri di Putrajaya.

LAgi satu, Tulang Besi ada mendapat maklumat yang Tulang Besi tidak boleh mengesahkannya.

Iaitu, seorang MP PAS yang menyokong projek LYNAS ini pernah menjadi konsultan kepada LYNAS sebelum projek ini berjalan.

Maka, tidak hairanlah pihak media seluruh Malaysia sedang berusaha bersungguh2 untuk mendapat kenyataan MP PAS ini bagi menyokong projek LYNAS.

Tulang BesiShare on whatsapp

2 comments:

  1. Klu betul slmat buat kt Putrajaya la..Sedangkan teknologi Jepun yg berlipat kali ganda tahap keselamatan utk kawal loji bahan beracun pun boleh bocor..Diorang ni pemimpin jenis cakap pandai padahal risiko masa akan datang p'duduk yang rasa..Mana perginya slogan rakyat didahulukan; kerajaan dh lihat rakyat sepakat bersama2 tolak p'laksanaan projek, tugas kerajaan hanya perlu akur kehendak rakyat..Itu shj..Kami takut kesan daripada begitu tamak atau kejarkan keuntungan loji ini mengundang malapetaka dasyat kepada kesihatan seluruh rakyat M'sia..

    ReplyDelete
  2. Buat je kat Putrajaya....abis cerita. Daripada Australia d bawa k sini..Australia punya la luas pun x sanggup nak bina logi sisa ni..Ada sesiapa yg dapat duit trpijak ke..

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.