Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, February 23, 2012

Projek Highway Beratus Juta Hadiah Jatuhkan PERAK?

SAya pun hairan juga. Keputusan Mahkamah Tinggi yang menyatakan pemecatan DS Nizar sebagai tidak sah begitu cepat mendapat tarikh pendengaran kes rayuannya.

MEngikut rakan2 peguam saya, sesuatu kes itu akan memakan masa sekurang-kurang2 dua bulan sebelum boleh dirayu memandangkan banyakknya bahan2 tulisan yang perlu disediakan terlebih dahulu.

Namun, tarikh pendengaran rayuan kes pemecatan MB PErak telah diberikan oleh Mahkamah Rayuan tidak sampai 24 jam.

Pada waktu kes PERAK ini berlaku, Ketua Hakim Negara adalah bekas peguam UMNO bernama Tun Zaki Azmi. Orang yg sama ini juga yang mendapat konsessi lebuhraya yang berjumlah RM2.2 ribu juta. (Lebuhraya Damansara Kinrara Expressway).

Tidak boleh dilupakan, hakim mahkamah rayuan yang telah memberikan "stay of execution" terhadap keputusan Mahkamah Tinggi tersebut adalah salah seorang hakim lantikan LINGGAM bernama Datuk Ramly Ali.

Maka, tak hairanlah bekas Ketua Hakim Negara ini diberikan ganjaran yang cukup lumayan kerana membantu UMNO menjatuhkan kerajaan Perak dengan cara yang jijik dan kotor sekali.

Juga, tak hairanlah Tulang Besi pernah mendengar komen seorang peguam antarabangsa yang mengatakan persepsi terhadap hakim2 di Malaysia adalah tidak jauh taraf mereka ini dengan pelacur2. Ini kerana hakim2 di Malaysia amat mudah dibeli


Tulang Besi

Share on whatsapp

4 comments:

 1. Anak muda benci UMNOFebruary 23, 2012 at 4:01 PM

  memang layak tok imam kg pandan baling kasut ke muka hakim tempoh hari.
  Kalu lah hakim seperti Syuraih al kadi maseh hidup hari ini pasti si pembaling itu akan mendpat anugerah kerana tidak hormat kepada hakim yang tak hormat kepada ALLAH.

  ReplyDelete
 2. Projek landasan berkembar Ipoh-Pdg besar utk gamuda-mmc masa tu pun belum final. Betul lah manusia ini carma spt kata Pak Samad. Seakan adik beradik plak bunyinya dgn haiwan. Elok Nya haiwan di kandangkan, makan Nya terjamin. Lihat pelacur Dan Pelanggannya, mcm musim mengawan spesies kucing. Baiknya kucing dia ikut giliran tanpa pergaduhan potong Q.

  ReplyDelete
 3. sesungguhnya syaitan syaitan itu hanya akan bergelumang sesama mereka sendiri, dan neraka jahanamlah tempat kembali nya.

  ReplyDelete
 4. Pelacur lebih mulia dari hakim hakim tu dan rajagopal freeloaders sebab pelacur tak rampas harta rakyat. Pelacur cari makan utk tanggung anak dirumah tapi hakim ni melacur utk dpt bini muda supaya boleh koyak dan bakar sijil nikah.Freeloaders yg main judi pun ramai sampai terpaksa bina Lynas sbab kalah teruk berjudi.

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.